Decorațiuni de Crăciun din tuburi de carton

Anul ăsta o să încerc, printre picături, să mai pun și pe blog ce lucrăm noi, pentru că mă uit cu drag la articolele vechi și îmi aduc aminte de atâtea lucruri făcute împreună cu Eliza și vreau să am un istoric și cu Vlad.

O mulțime de alte idei de chestii de meșterit de Crăciun veți găsi pe blog la categoria Activități de Crăciun.

Am început Calendarul nostru de activități cu niște decorațiuni de Crăciun din tuburi de carton, adică acele role rămase de la hârtie igienică sau prosoape de bucătărie. Toate ideile sunt inspirate de pe Pinterest.

Materiale: role de carton, foarfece, vopsele (tempera sau acrilice), pensule, pistol cu lipici fierbinte, perforator sau steluțe decorative.

Îngeraș

Se decupează 7 rondele a 1 cm lățime. Din trei rondele se face corpul și din celelalte trei, îndoite pe mijloc, se fac aripile. Pentru cap se ruleaza a șaptea rondea într-un cerc mai mic. Se lipesc între ele cu pistolul de lipit. Se vopsesc cu auriu înainte sau după lipit. Se decupează o stea cu perforatorul și se lipește în ”pieptul” îngerului.

Stea

Se decupeaza trei rondele de 2 cm lățime. La capetele fiecărei rondele, se decupează un V, având grijă să nu decupați și marginile (faceți V-ul mai spre interior). Se introduc una în alta și se răsfirează capetele până obțineți forma de stea. Se lipește pe interior pentru a ține toate piesele la un loc. Se vopsește cu argintiu.

Brad

Se decupează bradul din rola de carton, având grijă să nu decupați și vârfurile. Lăsați în partea de jos un cerc cam de 1,5 cm lățime pentru ca bradul să stea în picioare. Sper să fie limpede din poză cum se face, că nu știu cum să explic mai bine. Se pictează bradul și se decorează cu steluțe decupate cu perforatorul.

Alte idei de decorațiuni cu tuburi de carton:

Colindători

 

Coroniță de Advent

Olaf din tub de carton

Brăduți din hârtie pliată

.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.