Turist în Bucureștiul îmbrăcat în haine de sărbătoare

Anul acesta, Bucureștiul și-a pus straie de sărbătoare mai frumoase ca niciodată și a impresionat la capitolul cafenele, instituții de cultură, florării și restaurante decorate.

Am făcut și noi un tur al unora dintre ele și ne-am bucurat de crengile de brad natural, de globuri, de ursuleți și de luminițe. Iar eu, chiar dacă nu eram aranjată ca pentru o ședință foto, chiar am ieșit frumos în poze datorită gecii mele roșii.

Dacă plecați din Piața Victoriei, mergeți mai întâi la florăria Florens pe str Paris nr 13 (în spate la Guvern) ca să vedeți cele mai frumoase decorațiuni interioare și exterioare. E Țara Minunilor acolo și cu siguranță cea mai frumos decorată florărie de anul acesta.

Porniți apoi pe Calea Victoriei, până la numărul 143, unde se află Boiler X Guido Coffee Shop, cu niște ferestre frumos decorate și o băncuță pentru poze.

După aceea, am continuat pe Calea Victoriei, ne-am mai pozat la diverse decorațiuni, destinația noastră fiind Casa Mița Biciclista de pe str General Christian Tell 11, cel mai fotografiat loc din București în această perioadă și pe bună dreptate, arată splendid.

Casa se deschide pentru vizite în interior la ora 15.00, noi am ajuns mai devreme și n-am mai intrat.

Am trecut pe acolo și noaptea, să vedem luminițele. Nu prea mă pricep la poze noaptea, am făcut una cu modul Pro și una cu modul Noapte, și tot n-am reușit să surprind frumusețea locului.

Ne-am întors pe Calea Victoriei spre Ateneu, unde ne-am delectat cu un ecler Paris Brest de la French Revolution și am făcut poze la intrarea restaurantului Mace by Joseph Haddad, decorat spectaculos pentru un restaurant.

În aceeași zonă mai sunt și alte restaurante cu decoruri, brazi și ferestre luminate. Ne-am îndreptat spre hotel Marmorosch, tot via Calea Victoriei, unde am admirat și vitrinele de la Casa Capșa.

Destinația finală a fost intrarea în hotel Marmorosch, cu cei trei cerbi și luminile spectaculoase de deasupra ușii, dar și cu bradul mare din foaier.

Dacă mergeți pe urmele noastre, m-aș bucura să-mi lăsați un comentariu și/sau o poză pe Facebook la postările despre plimbările noastre.

9 Replies to “Turist în Bucureștiul îmbrăcat în haine de sărbătoare”

  1. Ce frumos este și ce poze reușite! Cine zice că nu te poți simți turist în orașul în care locuiești? Sunt atâtea locuri frumoase de vizitat și descoperit!

  2. Arată foarte bine! 🙂

  3. am fost si noi intr-o seara la casa mitei biciclista, f dragut

    1. Noi deja am fost azi a treia oara :)) Am vazut-o si pe lumina si pe intuneric, doar inauntru nu am intrat, ca n-am prins-o deloc deschisa.

  4. Mulțumesc din suflet pentru articol! Azi ne-ai scos din casa. Si ce crezi? Ne-am intersectat de doua ori cu voi (tu, fetița si bunica): o data pe strada Paris cand plecați de la florarie si a doua oara cand plecati de la casa Coanei Mița.
    N-am îndrăznit sa te deranjez, dar sa stii că te urmăresc de ceva timp si îți mulțumesc pentru articolele si postările tale! Am si eu o fetiță de 7 ani si ne mai inspiram din activitățile sau ieșirile voastre.
    Iti urez un an nou cu multă sănătate, spor, bucurii si inspirație:). La multi ani!

    1. Ma bucur ca ati iesit la plimbare, chiar a fost frumos! Si daca ma mai vezi vreodata si vrei sa ma saluti, te rog s-o faci, nu deranjezi niciodata, eu chiar ma bucur sa-mi cunosc cititorii 🙂

      1. Acum, ca am permisiunea ta, asa voi face :-). Eram cu telefonul in mana, articolul tau deschis si nu mi-a venit sa cred ca va vad. Am așteptat sa va depasim sa-i spun soțului ca esti chiar tu autoarea articolului care ne-a scos la plimbare :-)).

  5. Buna Laura!
    Multumesc pentru acest articol insirational, l-am vazut de cand l-ai postat insa abia anul acesta pot parcurge itinerariul propus de tine. Stii cumva daca mai sunt si alte locatii decorate frumos care ar merita incluse in dec 2023?

    1. Laura Frunză says: Reply

      Buna! Imi cer scuze, n-am deschis deloc laptopul pe perioada sarbatorilor si n-am vazut ca am comentarii, scrie-mi in privat pe viitor, ca mesajele le vad pe telefon. Anul asta au fost multe cafenele frumos decorate, cum a fost Throwback din Cotroceni, de ex, pe care am si vizitat-o.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.