1 iunie 2023 – evenimente pentru copii în București și în țară

Anul ăsta parcă sunt mai multe evenimente ca niciodată, multe în aer liber, să ieșim, să ne aerisim, mai ales că vremea asta parcă nu ține cu noi pe nicăieri. Dacă toată vara o să fie așa, cu furtuni și soare, ploaie și senin, n-o să ne putem face niciun plan dinainte 😀

Fără s-o lungim prea mult, iată o parte din evenimentele de 1 iunie care mi-au ieșit mie în cale. Nu sunt alese pe niciun criteriu, sunt doar cele peste care am dat eu sau pentru care am primit comunicate de presă. Sau cele la care vom participa noi, în Iași anul acesta.

BUCUREȘTI și împrejurimi

1IUNIFEST. SARI ÎN SUS DE BUCURIE organizat de Itsy Bitsy.

𝐈𝐭𝐬𝐲, 𝐁𝐢𝐭𝐬𝐲, 𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫𝐙𝐚̆𝐩𝐚̆, 𝐒𝐩𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫, 𝐒𝐩𝐚𝐫𝐤 și 𝐃𝐣 𝐃𝐨𝐝𝐢 așteaptă copiii și părinții la 1uniFEST – cea mai veselă și mai colorată sărbătoare a Copilăriei – 𝐩𝐞 𝟏 𝐈𝐮𝐧𝐢𝐞, 𝐢̂𝐧 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐂𝐮𝐳𝐚 din București, pentru o zi plină de jocuri, activități distractive și educative, spectacole și întâlniri memorabile.

Anul acesta îți dăm și mai multe motive să sari în sus de bucurie la 1uniFEST, pentru că vei găsi, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, zeci de puncte de atracție, unde să-ți antrenezi creativitatea, energia, curajul, prietenia, bucuria și bunătatea. Vei petrece o zi întreagă afară, te vei revedea cu prietenii, îți vei face prieteni noi, te vei juca, vei explora, vei dansa, te vei distra și îți vei face o mulțime de amintiri. Detalii aici.

FESTIVALUL OPERA COPIILOR

O să fie ceva epic, am văzut anunțate tot felul de activități și spectacole și recomand din toată inima, mai ales că ține mai multe zile.

Festivalul Opera Copiilor este unul dintre proiectele emblematice ale Operei Comice pentru Copii. Cea de-a șaptea ediție a acestui eveniment dedicat Zilei Mondiale a Copiilor se desfășoară în perioada 26 mai – 11 iunie 2023, între orele 10-21.

Programul cuprinde numeroase activități pentru întreaga familie, organizate la sediul instituției din Calea Giulești nr. 16, București, printre care se numără 30 de reprezentații în cele trei săli de spectacole, cu unele dintre cele mai iubite titluri din repertoriu, târg și zone de relaxare, jocuri și concursuri, dar și ateliere creative.

Accesul în festival este gratuit, participarea la activități se face pe baza tichetelor cu valoare de 3 RON/bucata, disponibile la Magazinul OCC. Biletele pentru spectacolele incluse în festival se pot achiziționa în rețeaua bilete.ro. Detalii aici.

PORȚI DESCHISE LA PARLAMENTUL ROMÂNIEI – CAMERA DEPUTAȚILOR

Vă așteptăm pe 1 iunie, între orele 10:00 și 17:00, într-o aventură ca în povești, la Palat. Detalii despre program vor fi publicate aici.

PORȚI DESCHISE LA SENATUL ROMÂNIEI

Avem jocuri, baloane, face painting, cabine pentru fotografii, animatori și teatru mobil pentru copii. Ne vom juca împreună cu UNICEF, partener oficial al evenimentului, și vom învăța despre drepturile copiilor.

Pe întreg perimetrul din fața clădirii, vom desfășura un eveniment amplu dedicat celebrării drepturilor și libertăților copiilor și tinerilor din România și din Uniunea Europeană, intitulat Senatul Copiilor. În premieră, spațiul destinat manifestărilor cu ocazia zilei de 1 Iunie include și Grădinile Senatului, recent amenajate.

ART SAFARI KIDS

Expoziții de jocuri și jucării de la Muzeul Jucăriilor, costume, păpuși, spectacole, filme, ateliere de desen și pictură, în colaborare cu cele mai iubite teatre pentru copii din București: Teatrul Țăndărică, Teatrul Ion Creanga și Opera Comică pentru Copii. Cea mai mare petrecere pentru copii din țară ține 5 zile, între 1 și 5 iunie. Toți copiii au intrare gratuită! Biletele pentru părinți, bunici, unchi, mătuși sunt aici: https://www.artsafari.ro/artsafari-kids-12/

KIDZILLA – FESTIVALUL COPIILOR LA OPERA NAȚIONALĂ BUCUREȘTI

Opera Națională București, în parteneriat cu Obswim, are bucuria să anunțe organizarea Festivalului KidZilla, un eveniment destinat copiilor și tinerilor de toate vârstele, dar și părinților lor. Festivalul se va desfășura la data de 1 iunie 2023, pe esplanada Operei Naționale București, între orele 08:00 și 20:00. Intrarea este gratuită pentru toată lumea.

EXPLORATORI DE POVESTE

Pe data de 1 iunie echipa de povestitori #AfostOdata lansează expoziția interactivă și incluzivă Exploratori de poveste dedicată românilor Grigore Antipa și Emil Racoviță. Expoziția se adresează familiilor cu copii pasionați de științele naturii și îmbină mai multe tehnologii multimedia cu poveste, experimente, jocuri senzoriale și elemente digitale. Conținutul poate fi un bun prilej de joacă în familie în cel mai vizitat muzeu din București. Expoziția face parte din traseul de vizitare al muzeului și este completată de un Treasure Hunt cu indicii digitale.

Lansarea va avea loc joi, 1 iunie, ora 13.00. Pentru a marca Ziua Copilului cei mici sunt așteptați la două ateliere incluzive gratuite, în frumoasa curte a muzeului din Şoseaua Pavel D. Kiseleff 1. Înscrieri aici.

ROOVI PARTY – BOARDGAMES ȘI JOCURI STEM

𝐕𝐢𝐧𝐨 𝐚𝐥𝐚̆𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐢 𝐥𝐚 𝐜𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐭𝐫𝐞𝐜𝐞𝐫𝐞 𝐜𝐮 𝐛𝐨𝐚𝐫𝐝𝐠𝐚𝐦𝐞𝐬 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐢! Ne jucăm, testăm super jocuri pentru toate vârstele și sărbătorim Ziua Copilului prin joc și joacă, departe de ecrane.

În plus, aducem 𝐜𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐚𝐛𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐍𝐮 𝐭𝐞 𝐬𝐮𝐩𝐚̆𝐫𝐚, 𝐟𝐫𝐚𝐭𝐞! 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞! ROOVI Party este 𝙪𝙣 𝙚𝙫𝙚𝙣𝙞𝙢𝙚𝙣𝙩 𝙖𝙙𝙧𝙚𝙨𝙖𝙩 𝙖𝙩𝙖̂𝙩 𝙘𝙤𝙥𝙞𝙞𝙡𝙤𝙧, 𝙘𝙖̂𝙩 𝙨̦𝙞 𝙛𝙖𝙢𝙞𝙡𝙞𝙞𝙡𝙤𝙧 dornice să petreacă timp de calitate și să se distreze într-un mod inedit.

Evenimentul este de tip games testing party & play sessions, unde copiii vor putea juca și testa diferite boardgames potrivite vârstei lor. Desigur, avem pregătite și boardgames pentru familii, numai bune de jucat împreună, pentru momente lungi de conectare. Detalii aici.

ORA COPIILOR CANTUS MUNDI

Joi, 1 Iunie, de Ziua Internațională a Copilului, peste 3.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi din toată țara participă la a doua ediție a evenimentului național Ora Copiilor by Cantus Mundi. Copiii, alături de părinții și prietenii lor, vor cânta timp de o oră în spații publice, mall-uri, parcuri, piețe sau școli din diferite orașe, comune și sate, începând cu ora 16:00.

Organizat sub deviza „Schimbăm România prin muzică!”, evenimentul național Ora Copiilor by Cantus Mundi se va desfășura simultan în București și în 24 de județe: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Timișoara, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

La București, copiii și dirijorii corurilor Cantus Mundi se vor întâlni la ora 16:00 cu publicul Vulcan Value Centre, și la ora 19:00 cu publicul Centrului Comercial Auchan Titan.

MADRIGAL PENTRU BEBELUȘI

Și bebelușii de 0-12 luni au dreptul la activități de 1 iunie, nu? Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” susține sâmbătă, 3 iunie 2023, de la ora 11.00, un concert inedit, ce se adresează bebelușilor (copii cu vârste cuprinse între 0-12 luni) și mamelor acestora, precum și femeilor însărcinate.

Madrigal for babies are loc în spațiul magic al Circului Metropolitan București (Aleea Circului 15, București 021103) și își propune să contribuie la creșterea bunăstării, atât a bebelușului, cât și a părintelui.

Concertul, dirijat de Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului Madrigal, este realizat în colaborare cu pianista și muzicoterapeuta Angelica Postu, președinta Asociației Române de Muzicoterapie, specialist care profesează în calitate de muzicoterapeut la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charité din Berlin, doctorandă a Universității de Arte din Berlin, subiectul cercetării ei fiind muzicoterapia. Bilete aici.

GRĂDINIȚA SECRETĂ DIN DACIA25

Pe 1 Iunie, doar pentru câteva ore, #gradinasecreta din #Dacia25 devine Grădinița Secretă! Ca să avem loc și să ne desfășurăm în voie, vom avea două runde la brunch-ul de 1 iunie: de la 10.00 la 12:30 si de la 13:00 la 15:30. Restul bistroului este disponibil tuturor ca de obicei, cu meniul fix și tabla zilei asa cum v-am obișnuit de doi ani! Pentru brunch am pregătit un meniu gustos, variat și potrivit zilei, cu două ateliere incluse, de la copii pentru copii: Barul de limonade by Luca și Atelierul de clătite by Petru!

Frații Tudosiei (9 si 15 ani) își fac debutul în businessul familiei! Pachetul de brunch cu Live Lemonade bar și Atelier de Clătite înseamnă 150 de lei pentru 1 adult cu 1 copil (2 ore si jumatate). Adaugă 50 de lei pentru fiecare copil în plus sau 100 pentru fiecare adult în plus. Locurile sunt limitate, așa că trebuie rezervate din timp, telefonic sau pe platformele de rezervari. Detalii aici.

ZIUA COPILULUI ÎN PARADISUL CIREȘELOR

O zi în aer liber la cules de cireșe la Pepiniera pomicolă Paradisul Cireșelor, DN1 Coșereni, Ialomița. Din program și facilități: tur plantație, cireșe pe săturate, spațiu de joacă pentru copii, animator, loc de servit masa, Bar – Grill contra cost, parcare, in limita locurilor disponibile, grup sanitar. Se pot achiziționa fructe la prețul zilei, recoltate de dumneavoastră sau de noi.

Pachetul și prețul aferent este valabil pentru evenimentul organizat „ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI IN PARADISUL CIRESELOR” în perioada 01 – 03.06.2023, interval orar 10.00- 18.00. Turul plantației se va face la orele 11.00 si 15.00 pentru cei interesați, în functie de ora sosirii. Rezervări și alte informații la telefon: 0733925472 / 0725924293 sau mail: magazin@pepinierele-roman.ro.

Rezervările se fac până la data de 31 mai 2023, în limita locurilor disponibile. Oferta nu este valabila pentru grupuri de copii, caz in care se va achita: – 200 lei / grup 5 – 10 copii + un insotitor. 300 lei / grup mai mare de 10 copii + 2 insotitor. TARIF – Adult = 50 lei, Copil = gratis . Detalii aici.

1 IUNIE PE PLATOUL SĂLII POLIVALENTE

Vatā de zahār pe bāt,distracție si voie bunā pe 1 IUNIE, de Ziua Copilului, pe Platoul Sălii Polivalente Bucuresti! Copiii se întâlnesc cu personajele preferate din povesti la piesele de teatru de păpuși, se distreazā la jocurile de ștafetă, participā la atelierele creative, se picteazā pe față și se bucurā de ziua lor petrecutā în aer liber, pe un platou de mii de metri pătrați! Surprizele se țin lanț și ziua continuā cu plimbări cu poneii, moment de dresaj canin și sesiuni de tir cu arcul! Am pregătit pentru cei mici și concursuri amuzante la care pot participa gratuit! Detalii aici.

Program eveniment 1 IUNIE:

  • ora 10:00 – Deschiderea cu baloane de săpun
  • ora 11:30 – Teatrul de Păpuși Bibabo cu povestea Pinocchio
  • ora 13:30 – Vânātoarea de comori pe platou
  • ora 15:00 – Ștafeta cu cercuri
  • ora 17:00 – Dresaj canin
  • ora 18:00 – Cursa cu bureți (câstigā cei care umplu cel mai repede găleata cu apa, folosind un burete)
  • ora 20:00 – închiderea cu baloane de săpun

!!! Plimbările cu poneii, atelierele creative, tirul cu arcul se desfāsoarā pe parcursul întregii zile și sunt contra cost. Restul activităților sunt gratuite!

LARA SWEETS PARTY 1 IUNIE

De 1 Iunie, vă așteptăm la cofetărie împreuna cu cei mici să petrecem câteva ore împreuna, unde ne vom juca si vom invata despre tainele cofetariei. Evenimentul se adreseaza copiilor intre 6 – 12 ani! Vom avea activități de: desenat, decorat, modelat. Pauza de degustare miniprăjituri. Preț 50 ron ( 1 Copil + 1 Parinte). Timp activități 3h, interval orar: 12:00 – 15:00. Bilete și detalii aici.

ATELIER CU MARA MURA ȘI DOLLFLOWERS

Pe 1 Iunie vă așteptăm cu mic, cu mare la atelierul de creație să facem împreună “păpușa de vacanță”. Într-o atmosferă plină de voie bună, vă așteptăm la Mara Mura Floreasca pentru a petrece o zi minunată împreună. Vom avea de toate: păpuși, cake pops delicioase, baloane colorate, cafea pentru părinți și limonadă pentru cei mici.  Cost: 150 lei ( păpușică, cake pops, băutură ). Locație: Mara Mura Floreasca. Ora: 11:00. Înscrieri: atelier@dollflowers.ro. Detalii aici.

COMANA

Spectacol ecvestru la Basme cu Cai. Detalii aici. Spectacolele Basme cu Cai sunt minunate, noi mergeam când era Eliza mică și aveau arenă în Bucureștii Noi. Acum s-au mutat la Comana, unde mai puteți face și alte activități (parc de aventură, tiroliană etc). Ne-am propus să ajungem și cu Vlad și sper să fie cât mai curând.

SNAGOV

Bucurie nemărginitā pentru copii pe 1 IUNIE la Snagov Plaza! Pentru o zi, totul se transformă în universul copilăriei cu animatori, mascotā, loc de joacā, picturā pe față și ateliere interactive! Vata de zahăr pe bāt, înghețată și popcornul nu vor lipsi nici ele de la petrecere! Ne vedem pe 1 Iunie la Snagov Plaza Entertainment! Detalii aici.

DOMENIUL CANTACUZINO, FLOREȘTI, PRAHOVA

KARPATHIA PONY SHOW

Karpatia Pony Show revine cu cea de-a IV-a ediție în perioada 1-5 Iunie! De la o ediție la alta creștem numărul de jocuri și concursuri cu ponei și cai. Concursul National de Proba completă va fi un exercițiu bun de pregătire pentru ceea ce va urma în toamnă la Karpatia Horse Show unde vom găzdui etapa calificativă pentru Jocurile Olimpice Paris 2024.

Veți putea asista și la concursul de obstacole, probe precum cele “în oglindă”, provocari de working equitation, iar cele mai solicitante antrenamente ale sportivilor vor deveni parte din show. În perioada 1-4 Iunie completăm programul zilnic cu reprezentații pe scena dedicata copiilor amplasata în imediata apropiere a activitaților de agrement. Detalii aici.

RÂȘNOV

În luna iunie, la Dino Parc Râșnov surprizele se țin lanț! Te așteptăm alături de noi în perioada 1-5 iunie să ne distrăm împreună, la Sărbătoarea Copilăriei! Iată programul pe care ți l-am pregătit:

1 iunie – la ora 12:30 – concert Alina Sorescu & Picii lu` Soreasca

2 și 4 iunie – Dino Hunt

3 iunie – la ora 12:00 – teatru de păpuși – Teatrul Strada

5 iunie – la ora 11:30 – teatru de păpuși – Teatrul Strada În plus, pe parcursul celor 5 zile toți picii se vor bucura de minunate picturi pe față, pentru a se simți cu adevărat în centrul atenției!

BRAN

De Ziua Copilului, Parcul Regal al Castelului Bran se transformă în parc tematic. Cei mici se vor distra copios cu tiroliene, panouri de cățărare, ateliere de îndemânare, trasee cu obstacole și alte asemenea surprize. Și nu, nu e doar o joacă! Se anunță o zi plină de teste și exerciții, sub atenta îndrumare a Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” Brașov. La final, micii noștri vizitatori vor ieși cercetași cu diplomă! În plus, fiecare copil vizitează gratuit Castelul Bran și primește la plecare un cadou cu suveniruri. Detalii aici.

CLUJ

SPORTS FESTIVAL 2023

Vino în perioada 𝟭-𝟰 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲 la Sports Festival să descoperi ce sport ți se potrivește cel mai mult! Anul trecut peste 13.000 de copii și adulți și-au descoperit pasiunea și abilitățile pentru sporturi dintre cele mai diverse, cu ajutorul unor jucători și antrenori cu experiență.

Acum e rândul tău. Acceptă provocarea și umple-ți pașaportul sportiv cu ștampilele care vor dovedi că te-ai inițiat în fiecare sport! Accesul e gratuit. Detalii aici. O să fac o mențiune aici și anume că acest festival este sponsorizat de o firmă de pariuri. Mi se pare strigător la cer că o asemenea companie sponsorizează un eveniment sportiv pentru copii și sper să nu mai văd așa ceva niciodată!

SIBIU

Suntem încântați să anunțăm deschiderea Festival Lake, un eveniment extraordinar care va avea loc în perioada 1-2 iunie! Acest eveniment plin de culoare și bucurie este dedicat în special familiilor și copiilor, oferind o gamă variată de activități distractive și captivante.

Printre atracțiile principale ale Festival Lake se numără un concert susținut de trupa Antract, împreună cu alte trupe rock talentate, concert de muzică folk cu foc de tabără, și multe alte activități: ateliere de pictură, jocuri interactive și activități sportive. Intrarea la Festival Lake este gratuită pentru toată lumea! Detalii aici.

MUZEUL ASTRA

Muzeul Astra organizează, în perioada 1 – 4 iunie, cea de-a XVI-a ediție a Târgului de jucării, eveniment ce oferă atât copiilor, cât și adulților prilejul de a se bucura atât de jucării, cât și de jocuri și meșteri care conservă în mod activ și sustenabil priceperea de a face cu măiestrie o lume mai creativă și mai frumoasă.

Cu ajutorul lor vom asista la o serie de ateliere demonstrative și vom putea participa la ateliere de olărit, vom învăța cum se face o căpiță din lână, vom confecționa marionete și jucării din lemn. Nu vor lipsi nici ateliere de storytelling cu pictură pe șevalet, activitate bazată pe o poveste care ne ajută să descoperim muzeul cu mai multă ușurință. Detalii aici.

1 AN DE BRAMBUREALĂ

Pe 1 IUNIE se împlinește un an de la deschiderea celui mai tare parc de distracții: BRAMBURA PARK (Avrig). Astfel ca am pregătit cele mai frumoase surprize pentru cetățenii si viitori cetățeni bramburieni. Mickey si Minnie va așteaptă la cele mai distractive activități de la cel mai tare PARTY BRAMBURIAN: facepainting (pictură pe față), modelarea baloanelor de profesioniști, momente de magie cu cel mai hazliu magician, DJ special, tobogane gonflabile, Mini Zoo și multe, multe altele.

Parcul este deschis intre 10:00-19:00, iar petrecerea va avea loc între orele 13:00-17:00.  Vă așteptăm cu mic, cu mare la cea mai tare distracție! Copiii până la vârsta de 14 ani însoțiți de părinți vor avea intrarea gratuită. Grupurile de copii vor plăti prețul normal de 25 de lei. Detalii aici.

IAȘI

FESTIVALUL COPIILOR, CASTELUL STURDZA MICLĂUȘENI

Vă așteptăm SÂMBĂTĂ 3 Iunie și DUMINICĂ 4 Iunie, între orele 11.00 și 19.00, să intrăm în lumea poveștilor prin atelierele și activitățile realizate împreună cu colaboratorii noștri. Detalii vor fi publicate curând aici.

SENZORIA FAMILY FEST

Dragi copii de toate vârstele, SENZORIA FAMILY FEST amenajează din nou cel mai mare parc de joacă din oraș în Grădina Palas, Iași. 1-4 iunie 2023 reprezintă 4 zile de joacă, activități pentru copii și relaxare pentru părinți. Am pregătit un program plin de activități distractive și educative pentru toți cei prezenți, precum concerte, artă, spectacole de muzică, teatru, workshop-uri, ateliere creative, o zona de food truck-uri, face painting, jocuri pentru copii și multe surprize. Detalii aici.

1 IUNIE LA CASA POGOR

Grădina Muzeului Pogor va fi transformată într-un paradis al copiilor care vor fi așteptați cu numeroase activități și surprize. Detalii aici.

Programul de evenimente este unul divers și oferă oportunități extraordinare pentru ca atât copiii, cât și părinții să se bucure împreună de această zi minunată. Iată câteva dintre activitățile planificate:

  • Ateliere de creație: Copiii talentați și creativi vor avea șansa să se exprime prin artă. Vor fi organizate ateliere de desen, pictură, colaj și multe altele, sub îndrumarea unor profesioniști în domeniu.
  • Spectacole de teatru, muzică și dans: O serie de spectacole artistice vor fi pregătite pentru a încânta publicul de toate vârstele. Actorii și interpreți talentați din județ vor susține reprezentații pline de farmec și voie bună.
  • Activități în aer liber: Pentru a profita de frumusețea naturii, vor fi organizate diverse activități în aer liber, precum jocuri și concursuri.

SAREA ÎN BUCATE – ATENEUL NAȚIONAL IAȘI

Spectacol de teatru, de la ora 11.00 și 19.00 la Sala Unirii, Ateneul Național Iași. Detalii aici.

DROBETA TURNU SEVERIN

De 1 iunie, scena și esplanada de pe strada Crișan vor deveni un regat special, un regat al copilăriei unde atelierele de creație, prietenii din copilărie, mascotele, personajele de poveste vor prinde viață și îi vor bucura pe cei prezenți iar pictura pe față, baloanele, dansul și muzica vor întregi povestea. Detalii aici.

.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.