Diversificarea bebeluşului – cărţile lui Annabel Karmel

Când am început diversificarea cu Eliza citeam mult pe site-ul lui Annabel Karmel şi tot ce mi-aş fi dorit în clipa aia erau cărţile ei.  Din păcate pentru mine, au fost traduse la noi destul de târziu, în 2010, la editura Paralela 45. Le-am rasfoit atât de emoţionată să văd dacă sunt aşa cum mă aşteptam şi chiar sunt, sunt la fel de frumoase şi pline de informaţie şi de reţete aşa cum credeam.

carti-annabel-karmel_ed-paralela-45

Preferata mea e Marea carte de bucate pentru bebeluşi şi copii mâncăcioşi pentru că încă mai pot prepara o mulţime de reţete din ea. Eu chiar am testat multe reţete pe vremea când urmăream doar site-ul şi cu siguranţă voi testa şi mai multe, acum că am cartea la îndemână. Câteva imagini din carte ca să vă faceţi o idee, că orice-aş spune eu, o poză face cât o mie de cuvinte până la urmă.

Dacă nu aţi auzit încă de Annabel Karmel, vă pot spune despre ea că este un fel de guru al alimentaţiei copiilor. A scris cincisprezece cărţi de bucate dedicate celor mici şi celor mari, a fost expertul în problemele de alimentaţie ale copiilor în cadrul unui show de televiziune şi deţine propria linie de echipamente (din care am avut şi noi castronelul cu pasatorul şi l-am adorat!), o linie de produse alimentare congelate, pentru copii, care se numeşte Eat Fussy (Pentru Mofturoşi), precum şi o linie de paste şi sosuri din ingrediente organice, care se numeşte Make It Easy.

În afară de Marea carte de bucate pentru bebeluşi şi copii mâncăcioşi, am mai primit şi Top 100 de piureuri pentru bebeluşi care, cred eu, n-ar trebui să lipsească din echipamentul de diversificare al niciunei mămici. Annabel Karmel are o mulţime de sugestii de reţete de piureuri, atât crude cât şi fierte, care conţin ingrediente extrem de variate, pentru a dezvolta de mic gustul pentru alimente noi şi diversificate. Singura hibă pe care o văd la cărţile ei e că multe alimente sunt prăjite şi cred că asta e ceva specific bucătăriei americane. Eu aş recomanda coacerea la cuptor ori de câte ori este posibil.

Notă iulie 2017: între timp Annabel Karmel a scos şi o carte despre Baby Lead Weaning pentru cei care preferă metoda auto-diversificării. Momentan nu este tradusă la noi.

Mai e cineva acolo fan Annabel Karmel?

9 Replies to “Diversificarea bebeluşului – cărţile lui Annabel Karmel”

  1. Inca nu o stiu pe Annabel, dar abia astept sa o descopar. Mai ales ca gatitul pentru copii mi se pare tare greu! Crezi ca ajuta si un super incepator in asta ca mine?

    1. Laura Frunza says: Reply

      Otilia, cu siguranta 🙂 Retetele ei mi se par usoare si cu multe ingrediente diferite, astfel ca putem incerca o multime de variante inainte sa ne declaram copilul “mofturos” sau “lipsit de pofta de mancare”.

  2. Buna! eu am cartea ei, luata cu 12 ron de la Gaudeamus 😀
    Cartea e plina de idei, insa mi s-a parut ciudat ca foarte multe retete (de pe la 9 luni) au ca baza prajeala. Ok, prajeala in unt, cel mai des, dar totusi?? Mi se pare cam devreme. Nu sunt purista intr-ale mancarii, fie-mea a dat iama si in sarmale, si-n clatite, si in snitele, insa era mai mare.
    In cartea lui Annabel e o reteta faina de inghetata de fructe, de-abia astept s-o incerc.

    1. Laura Frunza says: Reply

      Da, asa e, eu evit prajeala, pun o picatura de unt sau ulei de masline si putina apa, si le sotez mai degraba.

  3. Noi avem 6 luni si am inceput diversificarea …vrem idei noi de papa si am cautat o carte cu retete, acum nu stiu care sa o comand cea cu 100 de pireuri sau cea cu retete, vreau sa fie o investitie pe termen mai lung, pireut nu o sa-i mai dau chiar asa mult timp. Ma puteti ajuta sa ma decid??? 🙂

    1. Cea cu retete daca vrei ceva pe termen mai lung..

  4. Unde pot gasi cartea…. O caut la toate librariile online si nu o pot gasi niciunde 🙁

    1. Probabil s-a epuizat stocul si nu au mai re-editat-o.

  5. Fetele,
    Care dintre voi aveti cartea si nu mai aveti nevoie de ea, pe mine ma intereseaza daca o vindeti, ca sa nu o mai caut de cumparat pe net.
    Cine este interesata, va rog un raspuns. Multumesc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.