5. Bobiţă şi Buburuză îl aşteaptă pe Moş Nicolae

Unul din volumele noastre preferate din seria cu Bobiţă şi Buburuză este, cu siguranţă, cel legat de Crăciun. Îl avem de anul trecut şi l-am citit de nenumărate ori şi deja venise primăvara şi eu nu mai scăpam de Crăciunul celor două vietăţi, aşa că am dosit cartea în bibliotecă şi am scos-o abia acum. Volumul cuprinde două poveşti: Moş Crăciun şi Crăciunul. Sugestia mea, înainte să le citiţi celor mici cartea, este să înlocuiţi termenul Moş Crăciun cu Moş Nicolae pentru că de fapt prima poveste este despre Moş Nicolae (chiar dacă cel care apare la final este Moş Crăciun în sania trasă de reni).

Mos1

Buburuză îi povesteşte lui Bobiţă despre Moşul care aduce daruri în cizmuliţe copiilor cuminţi (iar în desenul animat se vede şi pe calendarul din perete că e 5 decembrie) şi cei doi îşi curăţă cizmuliţele şi le aşază în fereastră apoi merg la culcare.

Mos2

Mos3

A doua zi, Buburuză găseşte în cizmuliţe creioane colorate şi un măr mare, roşu, însă Bobiţă nu găseşte nimic, chiar dacă a fost un “melcuşor tare cuminte”. Ce s-a întâmplat cu darul lui Bobiţă veţi afla citind povestea, desigur. Noi deja o citim de două zile şi ne pregătim de venirea lui Moş Nicolae, facem punguţe pentru copiii de la grădiniţă (care vor primi ceva din partea noastră) şi, desigur, pregătesc şi cadourile Elizei 🙂

Iată şi episodul din desenul animat, dacă aveţi timp să-l urmăriţi, dar recomand, desigur, cartea. Nimic nu se compară cu lectura unei cărţi aşa drăguţe la ora de culcare, chiar în seara dinaintea venirii lui Moş Nicolae.

Cartea este la reducere pe site-ul editurii Casa, la preţul de 21,9 lei, iar DVD-ul cu desenele animate costă 26,9 lei.

6 thoughts on “5. Bobiţă şi Buburuză îl aşteaptă pe Moş Nicolae

  1. Si seria asta cu Bobita si Buburuza ii place Iuliei foarte mult, chiar e o carte superba, o avem pe cea albastra cu gradinita si pe ce portocalie cu craciunul.
    Sunt carti foarte frumoase si educative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *