România – carte pentru copii

Am cumpărat această carte anul trecut de la târgul de carte Gaudeamus. Am tot sperat să ajung să v-o prezint dar uite că a zburat timpul, a venit al doilea Gaudeamus şi eu tot cu cartea în bibliotecă stăteam. Dacă nu mă întreba o prietenă dacă nu ştiu cărţi despre România, cred că uitam total de ea. Cartea e publicată la o editură din Oradea, Aquila, şi momentan nu o mai găsesc în stoc nicăieri. Sper să apară, totuşi, un nou tiraj la Gaudeamusul de anul ăsta. Se adresează copiilor între 9 şi 11 ani şi, conform site-ului, este făcută după programa şcolară. Nu mai reţin cât a costat la târg, pe site scrie 17 lei, deci cred că am dat undeva în jur de 15 lei, parcă era redusă.

Romania

Cartea începe cu o prezentare a ţării noastre  – la nivel de glob şi la nivel de Europa: unde se situează, locul în lume după numărul populaţiei şi după suprafaţă, organizarea politică si administrativă (cu detalii despre statutul ţării de-a lungul istoriei etc), populaţie, aspecte economice, căi de comunicaţie. Continuă cu enumerarea caracteristicilor generale, în genul unui manual de geografie, dar ceva mai bine structurat, cu liniuţe, astfel încât toată informaţia e foarte uşor de reţinut.

interior carte

Urmează apoi capitole dedicate fiecărei regiuni din ţară, cu detalii despre principalele atracţii turistice din fiecare zonă. Aceste capitole mi-au plăcut mult, au şi ilustraţii foarte frumoase şi informaţii utile despre ceea ce merită vizitat în fiecare zonă geografică în parte (Carpaţii Orientali, Meridionali, Occidentali, Subcarpaţii Moldovei, Subcarpaţii de curbură, Subcarpaţii getici, Depresiunea colinară a Transilvaniei, Podişul Moldovei, Piemontul Getic, podişul Mehedinţi, Podişul Dobrogei, Dealurile şi Câmpia de Vest, Câmpia Română).

interior carte 2

Sper s-o găsiţi la târg pentru că merită s-o aveţi în bibliotecă!

5 Comment

 1. violeta.argatu says: Reply

  Hmmm…aveai asa o comoara in biblioteca si-o tineai numai pt tineeeeee :). Si eu caut de multa vreme o carte de genul. Acum am gasit-o, multumesc!

  1. Da, Violeta, si ca ea sunt multe, anul trecut la Gaudeamus am cheltuit o groaza de bani pe carti. Cand stiu ca anul asta bugetul e de cinci ori mai mic, ma apuca asa o… tristete iremediabila 🙂

   1. violeta.argatu says: Reply

    Of, mie imi spui?!?!? Pana luna urmatoare nu mai am voie sa cumpar nici o carte 😀 :D. cea mai crunta pedeapsa 🙂

 2. Raluca says: Reply

  Ce frumoasa e! Chiar merita, mai ales ca vine 1 Decembrie si se cere inca o lectie pe Romania!

 3. viorical says: Reply

  Ce interesant, si eu azi am comandat-o, insa fara sa fi citit recenzia ta, am zis ca se merita sa risc, pentru 13 lei pe elefant.ro, ca tot cautam de ceva timp materiale pt 1 Decembrie. Acum ca am citit si prezentarea ta stau linistita, ca am facut o alegere buna. Multumesc!

Leave a Reply