Activităţi de weekend ploios

Vremea asta zici că o face intenţionat, tot weekendul a plouat iar azi e soare. Ce să faci în casă cu un copil plictisit când plouă, plouă, plouă? Păi te joci, pictezi, meştereşti, mai tragi cu ochiul la o emisiune culinară, mai faci nişte waffles, te trezeşti târziu şi fugi la teatru pentru că nu ţi-ai pus ceasul să sune, cânţi în ploaie sub umbrelă, te mai enervezi când descoperi cuvertura nouă pătată cu acrilice, mai primeşti o vizită şi bei nişte pepsi şi apoi nu mai dormi şi uite aşa trece weekendul.

Ca să vă dau şi vouă sugestii de rezervă pentru zilele ploioase, iată ce am făcut noi:

Sâmbătă am pictat prinţese, iepuraşi şi coşuri cu ouă – figurine din ipsos extraordinar de frumoase şi de bine finisate (dintr-un fel de ipsos mai special, cred, pentru că sunt foarte netede, gen bibelouri), cumpărate de la Figurine din ipsos Adrika. Prinţesele sunt pictate toate de Eliza, eu doar le-am retuşat puţin şi le-am lăcuit, idem iepuraşul mai închis la culoare. Iepuraşul deschis la culoare e pictat de mine, iar coşul cu ouă de Mihaela (care a şi povestit aici un moment frumos mătuşă-nepoată petrecut ieri în timp ce pictau).

printese

iepurasi si cos de oua

Ieri am mai pictat o planşă din ipsos cu narcisă pe care o aveam de multă vreme dar era pusă aşa de bine că nu mai ştiam pe unde. Am regăsit-o ieri într-un sertar şi dacă tot eram cu vopselele întinse, am pictat-o şi pe ea. Eliza a pictat-o toată, eu doar am retuşat-o şi am făcut scrisul cu o culoare pentru contur de la Pentart. În rest e vopsită cu acrilice şi lăcuită cu lac pe bază de apă. Mi se pare ideală pentru lecţiile de botanică pentru că se văd foarte bine părţile componente ale plantei. Numele latinesc face parte din matriţă, nu e adăugat de mine. Cred că poate fi pictată şi mai frumos de atât (mi-ar fi plăcut ca frunzele să fie un verde mai deschis, dar nu aveam), o recomand pentru şcoli şi grădiniţe. O găsiţi la Irina.

plansa narcisa

Tot sâmbătă am făcut şi căsuţe, cumpărate la set, pre-tăiate, de la decupare-laser.com. Genul acesta de căsuţe (albinuţele) s-au cumpărat la şcoală pentru Săptămâna Altfel, aşa că am luat şi eu, să exersăm acasă. Cele cu buburuze sunt cele mai simple, apoi cea cu pasăre şi ultima e albinuţa care e cea mai migăloasă şi are cele mai multe elemente.

casute

Despre piesa de teatru la care am fost duminică şi despre cărţile pe care şi le doreşte Eliza cadou de Paşti vă povestesc în alt episod 🙂 Voi cu ce aţi umplut weekendul acesta ploios?

5 Comment

 1. Noi am călătorit prin lună și stele, am citit, am făcut câteva felicitări șevalet, și am avut de făcut muuulte teme.

 2. cristina o says: Reply

  Din pacate, noi ne-am umplut weekendul cu medicamente si mult somn. Dintre toate “rezultatele” voastre, cel mai mult imi place tabloul cu narcisa (are efect 3D). E superb. Si faptul ca e lacuit, iti permite sa il stergi de praf cand este cazul. O saptamana usoara si muuuult soare!

 3. Andreea 28 says: Reply

  Trebuia sa punem in gradina, dar pentru ca a inceput sa ploua, am tras o fuga la apa calda…

 4. Ioana says: Reply

  Foarte faine sunt toate. Felicitari! 🙂
  Am vazut ca sunt pictate cu acrilice si lacuite. M-ar tenta si pe mine asa activitati, deci am cateva intrebari, de care s-ar putea sa razi 🙂
  Acrilice de care sau de la ce firma? Eu am unele care miros cam urat. Este normal sa miroasa urat? De care lac?
  Multumesc.

  1. Ioana, nu e ok ca acrilicul sa miroase urat. Eu folosesc niste acrilice foarte bune, produse in SUA (e un set care se gaseste la Profi Art si nici nu e foarte scump), dar merg cam orice tip, si la Daco Art au unele foarte bune, la tubulete mici. Mai sunt cele de la Darwi sau de la Maimeri. Referitor la lac, eu folosesc un lac lucios pentru decoupage, pe baza de apa, dar nu e musai cel mai indicat pt ca daca dai de multe ori cu pensula in acelasi loc, obtii “ciuciuleti”, fiind pe baza de apa, inmoaie ipsosul. Merge orice lac acrilic transparent si chiar si lacul de unghii.

Leave a Reply