O zi la Constanţa

Dacă mergeţi la mare pe litoralul românesc şi aveţi o zi mai înnorată sau, pur şi simplu, v-aţi săturat de stat la plajă, puteţi face o vizită de o zi la Constanţa. Cea mai frumoasă destinaţie este, cu siguranţă, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, adică microrezervaţia de la Constanţa, în cadrul căreia se află Delfinariul şi Planetariul. E un loc foarte ofertant pentru copii, noi am petrecut o zi întreagă acolo, atât de frumos a fost.

Dacă ajungeţi dimineaţa la ora 11 la spectacolul de la Delfinariu, aveţi după aceea timp să vă plimbaţi prin microrezervaţie, să admiraţi mini-grădina zoologică (cu păsări şi animale foarte bine îngrijite – noi am nimerit într-o perioadă bună pentru că mai toate familiile de animale aveau puiuţi şi erau atât de frumoşi!), să faceţi o plimbare călare, poate (e o fermă de cai în interiorul rezervaţiei), să traversaţi heleşteiele pline de raţe, lebede şi gâşte, să vă ascundeţi în stufăriş, să mâncaţi câteva corcoduşe coapte, să urcaţi sus în moara veche sau să vă ascundeţi într-o căsuţă, la umbră.

După amiaza, la 15.30, puteţi merge la Planetariu, Eliza a fost fascinată de prezentare, ea fiind şi foarte pasionată de stele şi planete.

Apoi merge şi o vizită scurtă la parcul cu dinozauri, îmi închipui că nu e aşa spectaculos ca cel de la Râşnov, dar pentru copii va fi distractiv. Nu rataţi la poze oul din care te poţi preface că ieşi şi gura deschisă a dinozaurului, special amenajată pentru poze cu un scăunel pe care se pot urca cei mici.

Delfinariu: acces 50 de lei adulţi şi 25 de lei copii, cu acces gratuit pentru copiii mai mici de 5 ani. Spectacole la orele 11.00, 15.00 şi 19.00

delfinariu small

Micro-rezervaţie: dacă aţi luat bilete la Delfinariu, accesul este inclus în contravaloarea lor. Dacă nu, preţul este de 10 lei adult, 5 lei copil şi acces gratuit pentru copiii mai mici de 5 ani.

microrezervatie1 small

microrezervatie2 small

Planetariu: 10 lei adulţi, 5 lei copii. Teoretic, nu este permis accesul copiilor sub 5 ani, practic, dacă ştiţi că stau liniştiţi, puteţi intra cu ei. În timpul prezentării se face întuneric total şi cei mici se pot speria. Prezentarea e cam grăbită, cu ceva termeni ştiinţifici, dar fascinantă, nouă ne-a plăcut foarte mult.

planetariu

Parcul cu dinozauri: 15 lei intrarea cu reducere de 50% dacă aţi luat bilete la Delfinariu.

colaj dinozauri

La plecarea din microrezervaţie, puteţi face o plimbare cu double-deckerul turistic (4 lei tarif unic) sau cu telegondola din Mamaia.

DSCN8251 small

Iar dacă vă e foame, puteţi încerca restaurantul Nykos, mâncarea cu specific grecesc a fost foarte bună.

DSCN8256

Puteţi încheia ziua cu o plimbare pe faleza de la Constanţa, un loc foarte plăcut şi animat seara. Acolo se află Cazinoul (lăsat în paragină) şi Acvariul (pe care nu l-am vizitat de data asta, tarif 20 de lei adulţi şi 10 lei copii, cu acces gratuit pentru copiii sub 5 ani).

DSC_9793

Notă: tarifele şi programul sunt valabile pentru anul 2015.

6 Comment

 1. Emilia U. says: Reply

  Multumim Laura, vom merge si noi saptaman viitoare si recomandarile tale pica la fix! 🙂

  1. Ce mă bucur!

 2. AlinaD says: Reply

  E fain la Acvariu, noi am fost acum doua saptamani. Nu e mare ca cel de la Tulcea, dar copiilor am vazut ca le placea. Si mai poti adauga pe lista Muzeul Marinei din Constanta, Andrei a fost fascinat de navele vazute acolo.

 3. larisa says: Reply

  si eu ma alatur cu multumiri, cand o trece zaduful, prin sept, mergem si noi un samb-dum la Constanta asa ca am luat notite…. Vacanta frumoasa sa aveti in continuare!

 4. ana rosca says: Reply

  Multumim de informatii! Noi mergem la mare sapt. 17 – 23 aug si avem cazare la Costinesti. Vreau sa ajungem si la Constanta, vom vedea noi cum ne vom descurca, ca nu avem masina. Informatiile tale au picat la fix!

 5. gilda says: Reply

  Subscriu in totalitate . As mai adauga o plimbare pe stradutele inguste ce coboara din centru spre faleza, aproape toate cu infrastructura refacuta ( in sfarsit!)….si o vizita la moschee. Privelistea de sus din minaret e foarte frumoasa, se vede si portul si piata Ovidiu, iar moscheea e chiar frumoasa, calda, primitoare….in fiecare an intru cu aceeasi placere…iar intrarea e doar 4 lei pentru adulti.

Leave a Reply