Lansare şi concert Alchimie

Alchimia, aşa cum este ea definită de Wikipedia, este o artă ocultă care avea ca scop transformarea metalelor în aur, descoperirea unei poţiuni atotvindecătoare şi crearea unui om artificial. Deşi a rămas cel mai cunoscută datorită dorinţei arzătoare a adepţilor săi de a transforma metalele în aur, alchimia trebuie privită ca pe o pseudo-ştiinţă care îşi doreşte să creeze un produs superior, de preferat care să “înalţe” oamenii spre cele mai înalte culmi ale cunoaşterii.

Extrapolând, putem spune că muzica face acelaşi lucru: făcută aşa cum trebuie, muzica este un produs superior care înalţă oamenii pe culmi spirituale. Acelaşi lucru şi-l doreşte şi Marius Matache cu noul album intitulat Alchimie, care va fi lansat luni, 16 mai, la ora 19.00 printr-un concert susţinut în Bucureşti la Palatul Naţional al Copiilor. Am avut plăcerea să ascult albumul deja, este un sound nou, puţin diferit de folkul pe care îl ştim, şi care deschide drumul şi altor artişti să inoveze în acest domeniu.

Afis_Bucuresti_web

Pe blogul lui puteţi citi nişte lucruri extrem de interesante despre simbolurile de pe coperta albumului, despre corelaţia dintre cele patru elemente de bază în alchimie (apă, aer, pământ, foc) şi melodiile selectate pentru album, precum şi despre tehnica fotografică (cianotipie) folosită pentru a ilustra coperta.

Găsiţi bilete online pe iabilet.ro şi la punctele de vânzare Iabilet. Biletele nu sunt deloc scumpe, vă invit să vă faceţi o bucurie şi să ieşiţi la un concert care se anunţă minunat. Make va cânta piese de pe noul album, câteva de pe primul (Hoinar prin Piaţa Matache) şi va avea şi invitaţi speciali care ne vor încânta şi ne vor ridica pe culmile plăcerii auditive, astfel că la final vom putea declara că am descoperit efectele “alchimiei” 🙂 .

Sponsor: Domeniile Sâmbureşti

Parteneri: TNT Express România, Kooperativa 2.0., RFI România, SmartFM

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.