Voi când aţi fost ultima oară la teatru cu copiii?

oblio1

Eu recunosc că nu mai ştiu, dar cel mai sigur a fost în decembrie la o piesă la Teatrul Excelsior, ceva un monstru care a furat Crăciunul (nu reuşesc sub nicio formă să-mi aduc aminte titlul şi nu găsesc nicio informaţie pe net). E drept că anul acesta n-a fost blând cu noi şi nu ne-a stat deloc mintea la evenimente culturale, am rărit-o foarte tare şi Eliza chiar s-a resimţit. Aşa că am început din nou să caut piese de teatru frumoase pentru copii la care să mergem şi vă prezint şi vouă câteva sugestii.

În primul rând, toată săptămâna asta (1-8 octombrie), aveţi Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii 100, 1.000, 1.000.000 de poveşti, cu spectacole deosebite în multe locuri din Bucureşti. Consultaţi programul integral pe site-ul FITC 2016. Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim, la sediul magazinelor partenere (Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Cărturești și Humanitas) sau la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – Piața Amzei, nr. 13.

Sâmbătă, 8 octombrie, la teatrul Elisabeta – musicalul La şcoală este ca-n poveşti. Detalii despre piesă şi bilete pe site-ul teatrului. La aceasta chiar mi-aş dori să ajungem, să mai îndulcim puţin începutul de an şcolar, să văd dacă reuşim.

pam pam

Miercuri, 12 octombrie, la teatrul Ţăndărică (în cadrul festivalului FestIn – un festival de teatru care se va desfăşura simultan în mai multe oraşe din ţară şi străinătate) veţi putea vedea piesa Eu, Oblio, cu versuri de Gelu Naum şi Ana Blandiana. Ora este total nepotrivită pentru o piesă adresată (şi) copiilor – ora 21.00, mai ales că este în timpul săptămânii, dar recunosc că mi-ar plăcea s-o duc pe Eliza. Detalii despre piesă şi bilete pe site-ul oficial FestIn.

oblio1

Pe 23 octombrie şi 27 noiembrie se re-joacă, de data asta la Cinema Pro, spectacolul Cântec pentru Tisha. Am scris despre el aici, îl recomand din toată inima. Eliza nu l-a uitat nici acum şi cu siguranţă şi-ar dori enorm să-l revadă. Biletele se găsesc în reţeaua Eventim sau la casieriile teatrului Elisabeta. Un trailer al piesei puteţi vedea mai jos:

Şi acum întrebarea încuietoare pentru voi: când aţi fost ultima oară la o piesă de teatru pentru copii şi ce piesă a fost?

10 Comment

 1. Anca says: Reply

  Off, anul trecut in noiembrie, cu scoala! M-am alaturat grupului de elevi, caci altfel nu stiu cand as fi ajuns! Sper sa se mai organizeze si anul acesta…

  1. Laura Frunză says: Reply

   Deci tot ca mine 🙁

 2. Georgiana says: Reply

  Chiar astazi am mers, la spectacolul “Marele Gulliver”, la Teatrul Gong din Sibiu.

  1. Laura Frunză says: Reply

   Şi cum a fost, v-a plăcut?

 3. Carmen says: Reply

  Ce noroc pe voi ca aveti de unde alege.Noi stam la tara si avem grija sa nu ratam nimic din ce se organizeaza in comuna:cam de o saptamana a fost la circ ,iar la teatru nu am mai fost de foarte mult timp.

  1. Laura Frunză says: Reply

   Asa e, avem de unde alege, dar uite ca nu prea ne ducem 🙁

 4. Cristina says: Reply

  Ieri am mers la Muzicantii din Bremen. Saptamana trecuta la “La scoala este ca-n povesti”. Din fericire, primaria orasului nostru ofera aproape saptamanal piese de teatru sau spectacole pentru copii si ar fi chiar pacat sa nu mergem. Inainte de vacanta am fost la Cei trei purcelusi la Tandarica si la spectacolele Zurli. Acum astept sa se joace din nou Domnisoara Poimaine si joaca de-a timpul – cartea i-a placut foarte mult si cred ca s-ar bucura si de piesa de teatru.

 5. Andreea L. says: Reply

  M-as muta in Bucuresti doar in perioada evenimentelor pt copii. Ultimul teatru nu-l tin minte, dar tin minte ultima opereta la care am fost impreuna cu copiii. Anul trecut (2015) in Parcul Rozelor ( Timisoara) la Voievodul Tiganilor. Am urmarit fragmente inainte pe you tube si am ajuns la spectacol cu lectia invatata. Ne-a placut tuturor!

 6. La teatru nu am mai ajuns de atata vreme incat nici nu mai stiu….
  Am pierdut mult din vedere activitati pentru copii din cauza lipsei de timp 🙁

  1. Laura Frunză says: Reply

   Nici noi nu prea am excelat la capitolul Activităţi. Sper să mai recuperăm toamna asta.

Leave a Reply