Felicitare surpriză tip “loz în plic” cu suprafaţă răzuibilă

Îmi doream de multă vreme să realizez o astfel de felicitare surpriză, am citit despre diferite metode de a face acasă zona răzuibilă şi până la urmă am decis să comand nişte autocolante speciale care fix asta fac: se lipesc peste text, apoi se răzuiesc cu o monedă şi ta-daaam! Mesajul devine vizibil. Aceste felicitări nu sunt potrivite doar pentru Crăciun, le puteţi oferi cu orice ocazie. Singura problemă e că trebuie să scrieţi un mesaj scurt pentru a încape sub autocolant. În cazul felicitării de faţă, eu am scris: Crăciun fericit! Cu drag, Laura.

Materiale: carton pentru felicitări (am cumpărat mai multe seturi de cartoane pentru felicitări, cu tot cu plicuri, de la Casa Retro), autocolante răzuibile (cumpărate de pe Aliexpress, 12 la set, în diverse forme: inimă, ursuleţ, pisicuţă etc), alte decoraţiuni pentru felicitare (steluţe, în cazul meu).

dscn9144

Se scrie mesajul pe felicitare. Se dezlipeşte autocolantul de pe suport şi se lipeşte peste mesaj. Se decorează felicitarea după placul inimii. Nu uitaţi să puneţi în plic şi o monedă, pentru ca destinatarul să nu piardă nicio secundă în a descoperi mesajul ascuns.

dscn9150

Altă variantă este aceasta: lipiţi autocolantul răzuibil, o fundiţă şi un cârlig de lemn şi prindeţi de cârlig o monedă, pentru ca destinatarul s-o aibă la îndemână. Felicitarea de mai jos e făcută de mine pentru o fetiţă şi conţine un mesaj special:

dscn9156

O altă idee de felicitare mai deosebită, făcută de mine anul trecut, găsiţi aici: Felicitare muzicală înregistrabilă.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. Uite de ce incerc sa nu ratez niciun articol de-al tau: pentru ca ne dai de multe ori idei dintr-astea extraordinare! Ma duc sa devalizez site-ul cu hartia minune, Luna e disperata dupa razuit si cred ca ies mai ieftin cu o felicitare, doua, decat cu lozuri. Plus ca se apropie ziua ei….

  • De obicei pe Aliexpress durează mult până vin produsele, însă acestea au venit repede. Dacă nu ajung până la ziua Lunei, scrie-mi şi îţi dau eu o foiţă şi tot ce ai nevoie pentru felicitare.

  • Să ştii că şi eu îmi salvasem linkul ăsta atunci când l-am văzut prima oară, dar până la urmă am preferat să cumpăr foiţele.

  • Nu ştiu, Violeta, eu n-am văzut. Există şi metode de a le face acasă, a lăsat Valentina un link mai sus, dar eu n-am încercat.

   • Am facut si eu in seara asta-zece biletele-9 pt Ioan si colegii lui care merg maine in deplasare pt etapa scrisa de la Luminamath si unul pt Ana. Au iesit bine- spre foarte bine chiar. Tura urmatoare sigur vor fi si mai si :). Merci pt idee. Cred totusi ca tre’ sa le lucrez noaptea :d – pe astea pusese Maria gherutele chiar dupa ce dadusem prima mana de vopsea. Dar le-am salvat :).
    Ufff…. tre’ sa ma dezobisnuiesc de emoticoane si prescurtari. Am scris saptamana trecuta un mail profului si abia am reusit sa leg doua fraze normale :d.

     • Vaaai, nu ai auzit de aceasta competitie?! :p :p
      Un fel de olimpiada, cu doua etape-online, in urma careia sunt selectionati participantii care merg la etapa scrisa. (o mai fi si etapa natioala, nu stiu,tre sa ma documentez-cu premii in tabere nationale)
      Iti trimit subiectele de la etapa scrisa de ieri daca vrei.
      Cele de la etapa online sunt mai simple, astea de la scris destul de greute- nu prea au avut treaba cu programa scolara, dar a fost un experiment interesant :p. Ioan s-a descurcat mult mai bine decat m-asteptam – 26 rezolvate corect,din 30. A rezolvat cateva la care eu imi prindeam urechile,a gresit la 2 din neatentie, iar 2 l-au depasit complet :d.

     • Trimite, să văd şi eu despre ce e vorba. Şi da, nu auzisem de ea :)) Nu le am cu concursurile, Eliza nu participă.

 2. Multumesc, sigur ca le vreau. Lunei ii place matematica si facem uneori (nu prea des…) suplimentar, mai ales din Gazeta Matematica. Doar ca, asa cum Laura stie, mi se pare un abuz sa pui un copil atat de mic sa participe la un concurs serios. Cred ca abia prin gimnaziu s-ar putea pune problema pentru olimpiade etc. Si atunci doar daca cere copilul.

  • Eiiii, nu-i obliga nimeni :)))). Daca ar fi dupa ei, ar participa la toate -comper, canguras, etc.
   Asta a fost primul concurs serios la care a participat. Rau nu i-a facut, a terminat subiectele intr-o ora (la 11.01 :)))- stiu asta pt ca si-a scris pe foaie simtamintele de dupa :)))- era plictisit, foarte plictisit :))) ).
   Mie nu-mi plac concursurile in general- la etapa scrisa de ex, l-am lasat singur in camera. Am intrat de nevoie sa iau ceva, si mai avea nitel si plangea din cauza ca nu stia sa rezolve o problema :d.
   Am stat cu teama vis-a-vis de etapa scrisa, desi, de cand am aflat ca s-a calificat i-am tot repetat ca nu-i prb dc nu stie, sa nu-nceapa sa planga p-acolo. I-am zis sa aleaga un raspuns la nimereala unde nu stie si gata :p. O sa vezi, sunt cel putin 2 prb muuuult peste nivelul lor. Sau doar peste al lui :)))- poate Luna are gandirea logico-matematica si vede toate ascunzisurile. In esenta, eu cred ca nu prea respecta programa concursul asta. Si da, e mult de lucru. Daaar, urmarind subiectele, din etapele anterioare, realizezi ca se mananca toate cu aceeasi lingura :p.
   Una peste alta, eu consider ca a fost un experiment util-pe care nu stiu daca in clasa a 5a de exemplu l-am putea repeta- e mult de lucru, timp n-o sa fie… rost nu prea-si are :)))- care m-a cam umplut de mandrie :))- au fost cateva prb pe care m-asteptam sa le greseasca, dar se pare ca dna lor are dreptate- “la scoala-s altfel” :)- prb o fi si chestia ca nu a simtit niciun fel de presiune. Daca le-ar fi avut ca tema pt acasa cred ca le-ar fi tratat superficial, sau ar fi zis “nu ma descurc”. Acum, stiu ca poate muuulte, deci nu mai scapa asa usor :)))))