Scena Naşterii Domnului din elemente decupate din fetru

dscn9172

Când i-am arătat Elizei concursul de pe blogul Ursuleţi Nădrăvani unde poate câştiga figurine din Fimo reprezentând scena Naşterii Domnului, a fost foarte încântată de idee şi s-a pus pe treabă imediat. Am ales pentru ea o activitate cu elemente din fetru pentru care am găsit instrucţiuni şi tipar pe blogul Wild Olive.

Ce a învăţat Eliza în urma acestei activităţi:

 • să decupeze un şablon, să poziţioneze şablonul cu faţa în jos pe dosul fetrului şi să traseze conturul.
 • să decupeze fetrul – aici a fost ceva mai dificil şi am ajutat-o şi eu.
 • să îmbine elementele cu ace de siguranţă şi să le coasă între ele cu o cusătură simplă, în linie.
 • cea mai importantă lecţie: un lucru făcut manual nu va fi niciodată perfect! A fost cam supărată că rama aceea maro e un pic cam scurtă într-o parte şi se vede urât, însă eu am convins-o că decoraţiunea ei e frumoasă aşa, cu micile ei imperfecţiuni.

dscn9172

Ca materiale aveţi nevoie de şablonul imprimat de pe site-ul original, fetru de diferite culori, aţă de cusut, ac, foarfece. Se decupează toate elementele şi se cos între ele. Suplimentar, noi am decupat fundalul în dublu exemplar (spatele fiind dintr-un fetru mai ţeapăn) pentru a acoperi cusăturile şi a conferi un pic de rezistenţă decoraţiunii. Am lipit spatele cu adeziv Silipici (puteţi folosi şi prenadez).

Puteţi face activitatea şi cu copii mai mici, dacă decupaţi elementele din hârtie gumată/carton şi le lipiţi cu un adeziv universal de hobby.

Puteţi participa la concurs cu orice scenă a Naşterii Domnului, din orice materiale, doar să fie făcută de copiii voştri, nu cumpărată, aşa că haideţi şi voi, să strângem cât mai multe participări!

 

Save

Save

6 Comment

 1. Coca says: Reply

  Foarte frumos a iesit ! Felicitări Elizei ! 🙂

 2. Violeta.argatu says: Reply

  Superba!
  Bravo, Eliza!
  Poate venim si noi 🙂

  1. Laura Frunză says: Reply

   Păi, hai, la treabă!

   1. Violeta.argatu says: Reply

    Si ce mai ttreabaaaaa :))).
    Am folosit cateva produse, si am imprastiat de 100 de ori mai multe- lucru in echipa, cu Ana si Maria (!!!!) :d. A iesit ceva, ceva intr-un final – in afara de mizerie. Faza dura e ca inainte de somnul de frumusete de la pranz i l-am dat pe bebe mic Mariei sa doarma cu el. Si….a sfarsit prin a fi mancat :d si apoi plans :)))). L-am “rupt” pe Iosif si am facut alti “mici”…. a fost o aventura serioasa :)))

 3. Andreea L. says: Reply

  Si copiii mei au realizat fiecare cate o iesle. Aseara am trimis operele de arta!

  1. Laura Frunză says: Reply

   Mult succes, abia aştept să văd ce-aţi făcut!

Leave a Reply