Cum a fost la lansarea primei mele cărţi

15196049_1604003336292695_7522984469488853648_o

Am tot aşteptat să se aşeze primele impresii şi să se mai domolească şi emoţiile ca să vă povestesc şi să vă arăt cum a fost la lansarea primei mele cărţi, Brâie de inspiraţie folclorică, publicată la editura Casa în cadrul colecţiei Idei creative.

Lansarea a avut loc într-o duminică dimineaţa la târgul de carte Gaudeamus, apoi am avut şi un atelier de brâie în cadrul căruia adulţii au făcut un brâu din panglici şi mărgele (cu coasere) şi copiii un brâu din panglică şi pompoane (cu lipire). A fost o lansare intimă, nu a fost foarte multă lume, dar celor care au venit le mulţumesc din suflet. Sprijinul lor şi faptul că şi-au făcut timp să vină înseamnă enorm pentru mine!

15196049_1604003336292695_7522984469488853648_o

Ştiu că sunteţi curioşi să aflaţi de ce o carte despre brâie, aşa că nu vă mai ţin în suspans!

Brâul sau cingătoarea este unul dintre cele mai vechi elemente vestimentare, având dublu rol, atât utilitar, cât şi estetic. De nelipsit în combinaţie cu ia tradiţională, brâul ajuta la fixarea şi completarea ţinutei, îmbinându-se armonios cu restul pieselor vestimentare.

Ideea unui brâu modernizat mi-a venit atunci când am primit cadou o ie foarte veche, dar destul de scurtă în talie. Cu ajutorul croitoresei mele, am improvizat atunci un brâu din in negru, cu aplicaţie de panglică cu model inspirat din cusăturile tradiţionale, care a complimentat perfect o fustă neagră, dreaptă. Brâul a avut un succes aşa de mare când l-am purtat prima oară, încât m-am gândit să creez şi alte modele, pe care să le ofer cadou prietenelor şi colegelor. Am căutat panglici cât mai variate, idei noi pentru a le decora şi, chiar dacă, pe parcurs, m-am îndepărtat de modul tradiţional de împodobire a brâielor, am încercat să păstrez la fiecare măcar o nuanţă de inspiraţie tradiţională – o floare, nişte mărgele, un model geometric, un decor care te duce cu gândul la dantelele lucrate cu igliţa de bunicile noastre. Astfel a apărut această carte. (m-am citat pe mine însămi din introducerea cărţii 😀 )

Cartea conţine aproximativ 16 modele de brâie de inspiraţie folclorică, decorate cu diverse tehnici şi grade de dificultate şi poate fi un cadou frumos pentru oricine este pasionat de lucrul cu mâinile. De asemenea, vă puteţi inspira din carte pentru a realiza şi diverse activităţi cu copiii, simplificând modelele şi aplicându-le la materialele de care dispuneţi. Astfel, targetul cărţii nu este format doar din artizani, ci şi din părinţi sau educatori care vor să lucreze cu copiii un obiect de podoabă.

Modelele din carte sunt decorate cu mărgele de diverse dimensiuni, panglici, rozete croşetate, elemente reciclate, broderie de diverse tipuri, pictură cu vopsele textile etc. Veţi avea ocazia să încercaţi variante simplificate ale unor tehnici care până acum vi se păreau inaccesibile, precum broderia cu panglică sau cu perle şi vă veţi descoperi o latură îndemânatică şi creativă care vă va încânta.

Iar dacă vreţi să vedeţi, totuşi, lansarea, iată şi filmarea. O să vedeţi acolo doi oameni foarte emoţionaţi, care au format împreună o echipă bună care a reuşit să scoată la lumină această carte. Mulţumesc, Emese, pentru încrederea şi dăruirea ta! Fără tine nu ar fi ieşit această carte!

Dacă aveţi un cadou de făcut unei persoane creative sau, pur şi simplu, vreţi să vedeţi cum arată o carte de dyi scrisă de un autor român care abia sparge gheaţa pe nişa asta, vă invit să cumpăraţi cartea şi să-mi spuneţi ce părere aveţi. Feedbackul vostru mă va ajuta să scot o carte şi mai reuşită data viitoare!

Save

11 Comment

 1. anca says: Reply

  Suuuper! Felicitari! Foarte tare ideea, am sa caut cartea 🙂

 2. Felicitari!

  1. Laura Frunză says: Reply

   Mulţumesc, Adriana!

 3. Chesauan Florina Flavia says: Reply

  Felicitari!

 4. Nicoleta says: Reply

  Felicitari!

 5. Andreea L. says: Reply

  Felicitari! Numai bine!

 6. Beatrice Surdu says: Reply

  bravo! Frumos!

 7. Ioana says: Reply

  Felicitări Laura!

 8. Felicitări! Ai o voce foarte frumoasă. 🙂

 9. Paula says: Reply

  Felicitari si mult success!

 10. Ana says: Reply

  Felicitari!!!!!

Leave a Reply