Creangă decorativă cu flori de hârtie

Am făcut această decoraţiune acum foarte mult timp şi am postat prima oară tutorialul pe site-ul Activităţi copii. M-am gândit s-o preiau şi pe blog în cazul în care site-ul îşi va înceta existenţa, pentru că am remarcat că nu mai are activitate de ceva ani şi n-aş vrea să pierd tot ce am publicat acolo, în special interviurile realizate în perioada 2011-2012 cu autori şi ilustratori români, în seria Darul lecturii.

creanga cu flori de hartie

Materiale: o ramură de copac, fără frunze (nu rupeţi special creanga, poate găsiţi pe jos, atunci când se face toaletarea copacilor), coli de hârtie sau carton subţire albe, verzi şi roz, aţă galbenă mai groasă (mouline sau aţă de tricotat din bumbac), ac, gută, foarfecă, pistol de lipit sau un adeziv puternic, perforatoare cu model de floare, frunză, fluturi (sau şabloane pe care le găsiţi pe internet, dar veţi munci ceva mai mult la decupat), un şablon de pasăre (găsiţi diverse variante pe internet – căutaţi o variantă cu corp + aripi care se introduc în corp printr-o fantă pentru a crea un efect 3D).

Se pregătesc elementele: se decupează florile din hârtia albă şi se face pistilul cu aţa galbenă – se bagă aţa în ac, se trece prin floare şi se face un nod pe partea din faţă. Se ajustează capătul aţei.

close up floare

Se decupează păsările şi se montează elementele. Puteţi decupera o siluetă simplă de pasăre şi să-i faceţi aripile din hârtie împăturită stil evantai, ca la porumbeii de aici.

DSC00055

Se decupează frunzele şi fluturii cu perforatoarele. Pe creangă se lipesc frunzele două câte două şi pe deasupra florile cu pistolul de lipit sau un adeziv puternic. Păsările se agaţă cu gută, din loc în loc. Se lipesc fluturi sau alte elemente decorative – buburuze, omizi etc.

DSC00056

Eu am pus la acel moment creanga în camera Elizei, ca decoraţiune. Ulterior cred că am donat-o unei grădiniţe, nu mai reţin exact. Dar puteţi face această creangă pentru orice anotimp: vara, cu frunze şi cireşe din biluţe de polistiren pictate, toamna cu frunze şi ghinde, iarna cu fulgi de zăpadă şi poate o căsuţă de păsărele.

Save

Save

Save

Save

One Reply to “Creangă decorativă cu flori de hârtie”

  1. noi avem una in camera lui Dante, decorata cu flori din fetru. in ea am agatat o casuta de pasarele facuta ptr un concurs la talente de nazdravani, in casuta o bufnita din material textil. iar de creanga atarna frumos madaliile pe care le castiga Dante pe la concursuri :).
    e f vesela si delicata creanga realizata de catre tine 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.