Omul făcut din stele şi Adevărata poveste a Zânei Măseluţă la Cartemma

Nu ştiu cum se face că uneori sunt exact ca cizmarul care umblă cu pantofii rupţi: am tradus nişte cărţi minunate la editura Cartemma şi nu am apucat să scriu pe blog despre ele, să aflaţi şi voi ce mai fac eu când nu mă ocup de micul argint viu, cunoscut şi ca Bebe2, când nu mă cert cu Eliza pe dezordinea din camera ei, când nu scriu pe blog şi nu mă duc la evenimente şi când nu dorm.

La editura Cartemma am tradus patru cărţi absolut deosebite. Momentan sunt doar două tipărite, dar abia aştept să iasă şi celelalte, o să le iubiţi şi voi la fel de mult ca mine, de asta sunt sigură!

Luniţa, adevărata poveste a Zânei Măseluţă este o carte despre o zână care, deşi era bună la multe lucruri, nu reuşea să-şi găsească chemarea. E ca atunci când ai terminat facultatea, ştii să faci destule chestii, dar nu ştii exact pe ce job te-ai potrivi. Cartea e un punct de pornire foarte bun pentru a discuta cu copiii despre faptul că, uneori, chemarea aceea te găseşte ea pe tine şi nu tu pe ea.

cartemma_1

Luniţa este o zână care trăia într-o perioadă în care Zâna Măseluţă nu exista. Ea este o zână foarte prietenoasă, cu talent la brodat şi cu o pasiune pentru colecţionarea monedelor şi pietricelelor strălucitoare. Doar că Luniţa nu e mulţumită să facă doar asta, ea simte că trebuie să facă ceva mai mult cu viaţa ei, ceva care să fie plin de semnificaţie.

interior-zana-maseluta2

Când Luniţa întâlneşte un băieţel căruia îi e teamă de iminenta cădere a unui dinte, micuţa zână îl încurajează şi îi promite că, dacă îi dăruieşte dintele de lapte, îl va folosi să construiască ceva special din el. Făcând asta, Luniţa descoperă adevărata ei menire: să culeagă dinţii de lapte ai copiilor şi să-i transforme în stele. Primul băieţel care i-a dăruit dintele este şi cel care o botează Zâna Măseluţă!

Omul făcut din stele este o carte despre bunătatea care transformă lumea, despre acea scânteie de bine din noi care poate lumina o lume întreagă.  În fiecare seară când merge la culcare, un băieţel vede la marginea pădurii o luminiţă care se mişcă.

cartemma_2

Atunci când îşi întreabă bunica despre cele văzute, bătrâna îi spune că probabil era Omul făcut din stele. Femeia nu ştie foarte multe despre el, dar băieţelul e curios, aşa că într-o noapte, iese din casă şi urmăreşte lumina mişcătoare.

Ajungându-l din urmă pe Omul făcut din stele, băieţelul descoperă că acesta pune stele pe cer, făcute din gesturile de bunătate ale oamenilor faţă de semenii lor. Băieţelul află că atunci când faci pe cineva fericit, o parte din gestul acela de bunătate se împrăştie în jur. În felul acesta, întreaga lume ajunge să fie luminată.

interior-omul-facut-din-stele

Ilustraţiile ambelor cărţi sunt superbe, preferatele mele sunt cele de la Omul făcut din stele. Ambele cărţi au coperţi cartonate cu supra-copertă, sunt integral color şi costă 35 de lei pe site-ul editurii Cartemma.

 

2 Replies to “Omul făcut din stele şi Adevărata poveste a Zânei Măseluţă la Cartemma”

  1. Le voi comanda sigur!

  2. Avem toată colectia de la ei, inclusiv acestea doua sunt deosebite!Așteptăm și următoarele cu nerăbdare! 🤗

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.