Cărţi de vacanţă – 3 cărţi de luat pe plajă de la editura Litera

Una dintre puţinele bucurii ale concediului care tocmai a trecut este faptul că am reuşit să citesc trei cărţi. Da, da, ştiu că sună ciudat, dar chiar am reuşit. Şi pentru că mi-au plăcut foarte mult, m-am gândit să vi le recomand şi vouă pentru că sunt cărţi de vacanţă perfecte: una din colecţia Buzz Books şi două din colecţia Blue Moon.

Prima pe care am dat-o gata în două zile a fost Unde ai dispărut, Bernadette? La început am crezut că va fi un roman cu tentă poliţistă, despre căutarea unei persoane dispărute, însă romanul urmăreşte, mai degrabă, traiectoria lui Bernadette până la momentul în care dispare. Bernadette suferă de anxietate socială, apărută în urma unei traume, drept urmare interacţiunile ei cu cei din jur sunt cel puţin ciudate – fie prin intermediul unei asistente-fantomă din India, fie prin bileţele şi emailuri.

Bernadette nu iese din casă decât dacă e absolut necesar, nu suportă pe nimeni, nu munceşte şi cheltuie foarte mulţi bani pentru a-şi susţine acest stil de viaţă. Însă are o mare calitate – este o mamă extraordinară pentru fiica ei de 14 ani. De ce dispare Bernadette, dacă este regăsită şi cum se încheie cartea vă las să descoperiţi singuri.

buzz-books_bernadette

A doua la rând a fost Nebunie de-o vară, o carte din colecţia Blue Moon, teoretic cărţi romantice dar mai spre chick lit aşa. Protagonista, Sadie Turner, este atât de obsedată de aranjatul lucrurilor încât, după ce soţul o anunţă că vrea să divorţeze, îşi transformă pasiunea în meserie şi devine organizatoare profesionistă.

În acest timp se mută la mătuşa ei ciudată dintr-un mic orăşel şi devine atrasă de un doctor sexy din vecini. La fel ca şi cea de-a treia carte, despre care vă voi povesti mai jos, este o carte despre cum te regăseşti după ce ani de zile ai fost doar soţie şi mamă, dar şi despre cum treci peste amărăciunea, neîncrederea şi prejudecăţile care te cuprind după un divorţ urât.

blue-moon_nebunie-de-o-vara

Preferata mea (deşi m-a enervat aşa de tare la un moment dat că îmi venea s-o arunc în mare) a fost A doua şansă şi este exact despre ce spune în titlu: despre a doua şansă în carieră, în dragoste, în căsnicie, despre a doua şansă a ta, ca om. Şi aici avem o femeie de 40 de ani pe care soţul o anunţă, după o căsnicie de 20 de ani, că vrea să divorţeze pentru că s-a îndrăgostit de altcineva.

Cum toată viaţa Annie a fost doar soţie şi mamă, se trezeşte la 40 de ani că nu mai este nici una, nici alta (fiica plecând să locuiască la Londra o vreme). Întorcându-se în oraşul natal pentru câteva luni, Annie se reîntâlneşte cu Nick, băiatul de care fusese îndrăgostită în liceu, actualmente văduv şi cu o fetiţă care psihosomează doliul într-un mod aparte. În timp ce încearcă să pună ordine în vieţile altora, Annie face eforturi uriaşe să-şi găsească calea şi să gestioneze sentimentul de eşec care o cuprinde. Când pare să fi găsit o rezolvare, un incident neaşteptat o face să-şi regândească toate planurile.

blue-moon_a-doua-sansa

Voi ce aţi citit până acum vara asta? Ce mai aveţi pe listă?

One Reply to “Cărţi de vacanţă – 3 cărţi de luat pe plajă de la editura Litera”

  1. Buna Laura,

    Eu am citit o carte recomandata de tine ~Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rau~Fredrik Backman. Foarte faina!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.