Biroul de investigaţii nr 2 – varianta cu enigme pentru cititori

După seria Biroul de investigaţii nr 2. varianta roman, despre care am scris aici, şi din care au apărut patru volume, iată că editura Paralela 45 revine cu două cărţi despre aceiaşi Tiril, Oliver şi Oti, dar în format mai mare, cu ilustraţii mai complexe şi text ceva mai simplificat, plus enigme pe fiecare pagină care să-i ţină în alertă pe micii cititori.

Deşi pe ele scrie tot 8+ (ca şi la cele tip roman), aceste două volume par să se adreseze unor cititori mai mici. Le puteţi citi copiilor începând cu şase ani, îndemnându-i să caute pe fiecare pagină indiciul care îi va ajuta pe Tiril şi pe Oliver să avanseze în rezolvarea cazului.

Ilustraţiile bogate stimulează capacitatea de concentrare şi atenţie a copiilor căci nu e uşor să găseşti printre atâtea detalii tocmai indiciile de care au nevoie cei doi detectivi. Iar dacă nu reuşesc, nu e nicio problemă, pe pagina următoare e şi rezolvarea. Însă eu sunt sigură că nu vor vrea să se uite la soluţie, ci se vor strădui să găsească singuri rezolvarea. Citind genul acesta de cărţi, copiii vor învăţa să fie mai atenţi la mediul înconjurător şi la diverse gesturi, obiecte, persoane, aşa că e posibil, pe viitor, să nu mai puteţi ascunde nimic de ei 😀

coperti-biroul-de-investigatii

În căutarea căpitanului Krogh, Tiril şi Oliver caută o comoară pierdută a unui pirat. Cu ajutorul doamnei Krogh, stră-stră-nepoata piratului, copiii ajung într-o fostă închisoare, acum transformată în muzeu, apoi într-un hotel abandonat, pentru a-l prinde pe hoţul care a intrat în casa bătrânei şi i-a furat biletul cu indiciile care îi conduceau spre comoară.

În căutarea Reginei Junglei, Tiril şi Oliver ajung într-o ţară exotică, unde îi aşteaptă bunicul lui Oliver, un explorator neînfricat, care urmează o hartă misterioasă pentru a găsi un diamant roşu. Pe urmele lor se află Băieţii Răi, care par mereu cu un pas înaintea lor, dar şi o doamnă misterioasă care pare să-i ţină sub supraveghere.

Alte volume din seria Biroul de investigaţii nr. 2: Operaţiunea Omul Negru, Operaţiunea Nor de furtună, Operaţiunea Apus de Soare, Operaţiunea Narcisa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.