Pâine buburuză

Surorii mele îi plac foarte mult buburuzele, aşa că atunci când am dat peste reţeta asta, a fost clar că trebuie s-o fac pentru ea. Profitând de faptul că sunt acasă la părinţi, am pus-o pe Eliza în scoică şi am purces la fabricarea gustoasei insecte. E foarte uşor de făcut, iar rezultatul e uimitor. Ei, ce spuneţi?

dsc09528

Ingrediente:

1 ou și 1 gălbenuș

500 grame de făină

1 pliculeț de drojdie uscată (7gr)

360 ml amestec apă și lapte

60 ml ulei

1 lingură de zahăr

1 linguriță și jumătate de sare

Pentru decor: mac și un ou bătut cu o lingură de lapte

Mod de preparare:

Se încălzește amestecul de lapte cu apă (nu foarte tare, cât să poți băga degetul și să nu frigă). Se pun într-un vas pentru frământat 50 de grame de făină, amestecul de apă și lapte, zahărul și drojdia. Se amestecă bine și se lasă 15 minute, până se formează deasupra o spumă, semn că drojdia e activă.

Se adaugă restul ingredientelor: făina, oul+gălbenușul, sarea și uleiul. Se frământă bine până rezultă un aluat elastic, moale și un pic lipicios.

Se lasă aluatul la dospit până își dublează volumul (1 oră minim).

Apoi, se formează corpul și capul buburuzei pe tava mare de la aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Din două bile mici de aluat se formează și ochii. Se lasă la a doua dospire în jur de 30 de minute.

Se crestează pe mijloc corpul, cu un cuțit ascuțit. Se unge cu oul bătut cu lapte și se presară cu mac pentru a face bulinele buburuzei.

Se dă la cuptorul preîncins la 200 de grade timp de aproximativ 30 de minute.

One Reply to “Pâine buburuză”

  1. sunt de acord, rezultatul este uimitor! : D
    cred ca si tu ai o pasiune pentru buburuze, avand in vedere cum ai decorat camera fetitei. : )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.