Masha și Ursul. Poveste de Crăciun – cel mai tare cadou de Moș Nicolae!

Anul acesta cea mai mare parte a cadourilor pentru copii și cunoscuți va consta, în cea mai mare măsură, în experiențe, și nu în lucruri. Bilete la spectacole magice, mici excursii, ieșiri în oraș, degustări de bunătăți și așa mai departe. Nu exclud cu totul cadourile materiale, deja am și o listă făcută și un buget alocat și știu și ce jocuri sau hăinuțe voi lua.

Dar abia aștept să văd bucuria din ochii copiilor mei când vor primi de Moș Nicolae bilete la spectacolul Masha și Ursul. Poveste de Crăciun, iar de Crăciun, sub brad, bilete la un spectacol pentru copii la fel de minunat, dar despre care o să vă povestesc altă dată.

Masha și Ursul a fost primul desen animat la care s-a uitat Vlad. Eliza nu a prins nebunia cu Masha, așa că eu nu cunoșteam personajele. Dar nu știu pe unde a prins Vlad un episod și a devenit efectiv captivat de aventurile micuței năzdrăvane. Odată cu el, m-am uitat și eu, și am descoperit un desen animat foarte bine făcut, cu mai multe lecții de parenting în ele decât în toate cărțile publicate în ultima vreme pe piața românească.

Pentru cine nu cunoaște serialul:

Masha trăiește, aparent singură, într-o căsuță de lângă gară și este o fetiță neastâmpărată, plină de inițiativă și de energie, a cărui scop principal este să se distreze și să profite de viață. Îi plac dulciurile, să experimenteze lucruri noi și să pună o mulțime de întrebări.

Ursul Michka este un urs bun, nu vorbește și este un adult care încearcă, de multe ori fără succes, s-o supravegheze pe micuța Masha. Fostă vedetă de circ, acum s-a retras în pădure și apreciază pacea, liniștea și confortul, de care nu prea mai are parte de când a cunoscut-o pe Masha. Ursul este adeptul abordărilor convenționale, pe când Mashei îi place să facă totul într-un mod diferit.

Masha și Ursul este un adevărat fenoment al Internetului. Canalul de Youtube al desenului animat are peste 930.000.000 de vizualizări și peste 3.745.000 de abonați și este în primele zece cele mai vizionate canale de Youtube din lume. Serialul mai este disponibil şi pe Netflix, HBO Go și  NBC Universal.

Turneul Masha și Ursul de Crăciun

Cel mai urmărit serial de desene animate rusesc, Masha și Ursul, prinde viaţă din nou pe scenele din România cu o frumoasă Poveste de Crăciun, în perioada 9- 14 decembrie 2018, într-un turneu național ce cuprinde orașele:

  • Suceava (9 decembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor)
  • Bacău (10 decembrie, Teatrul de Vară )
  • București (11 și 12 decembrie, Sala Polivalentă)
  • Oradea (14 decembrie, Casa de Cultură)

Biletele la spectacolul Masha și Ursul- Poveste de Crăciun se pot cumpăra online pe  www.eventim.ro, în  rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti), sau de la casele de bilete ale sălilor unde se desfășoară spectacolul,  la prețurile de:

  • 200 lei, 150 lei , 90 lei, 60 lei pentru București
  • 125 lei, 80 lei, 55 lei pentru Suceava
  • 140 lei, 85 lei, 55 lei pentru Bacău
  • 120 lei , 65 lei pentru Oradea

masha-si-ursul-poster-final

Copiilor voștri le place Masha? V-ar plăcea să mergeți la spectacol?

5 Replies to “Masha și Ursul. Poveste de Crăciun – cel mai tare cadou de Moș Nicolae!”

  1. Da. Noi am descoperit desenul animat acum vreo 2 ani. Am fost fascinati de el. Este minunat.

  2. Vaaaai, ce frumos! Pacat ca nu vin si in gl, fiica-mea ar fi fost innebunita!

    1. Laura, si noi suntem din aceasi zona Gl-Br si mie imi pare rau ca nu vin in aceasta parte a tarii.

  3. Lung M. Andreea says: Reply

    Mi-ar fi placut sa mergem la spectacol daca era mai aproape de noi (Timisoara). Si noi ne uitam la aceste desene, iar baiatul meu care in curand face 15 ani se uita si el incantat( inca) la aceste desene (mai ales la lupi si la masina lor). Noi avem si un joc Masha si ursul in sensul ca sotul este ursul (fiind mai rotunjel) iar fetita mea( 11 ani) e Masha . Distractia este asigurata!

  4. De fapt acesta este începutul poveștii: https://youtu.be/_IhC2EJrsys

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.