Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii – noutăți 2019 (2)

Prima parte aici.

Editura Litera

Prietenii mei de la editura Litera s-au întrecut pe sine anul acesta, aducând în România câteva cărți de Crăciun absolut splendide pentru segmentul 3-7 ani: Cum a salvat Felix Crăciunul (carte de Advent, copertă cartonată), Zăpadă – un poem de Walter de la Mare, cu ilustrații de Carolina Rabei (într-o traducere absolut splendidă), Martin stă treaz de Crăciun, Căsuța de zăpadă, Alege-ți un brăduț, Noaptea de Ajun, Leti și Luca. Vine Crăciunul, Leti și Luca. Iarna, și, desigur, Regatul de gheață 2, că tot urmează să se lanseze filmul.

Magia Iernii și Magie sub clar de lună sunt povești cu animale pentru cititori începători, 7-9 ani.

Pentru copiii mai mari, avem două cărți minunate: o nuvelă, Sora de zăpadă, scrisă de Emma Carroll (autoarea cărții Scrisori din far) și o colecție de Povești clasice de Crăciun.

O apariție spectaculoasă la editura Litera este cartea Spărgătorul de nuci în seria Povești muzicale (în care mai găsiți și volumul Anotimpurile), una dintre cele mai recente traduceri ale mele. Este o ediție minunată, cu fragmente din baletul Spărgătorul de nuci inserate printre pagini.

Editura Nemira

La Nemira apare o singură carte de Crăciun anul acesta. Nu știu de ce aveam impresia că mai e una în seria Matt Haig, dar se pare că nu. Prin urmare, anul acesta ne delectăm cu O dorință de Crăciun, o carte nominalizată la Medalia Carnegie și la Medalia Greenway în 2019.

Editura Niculescu

La Niculescu Kids apar două cărți de tip ”caută și găsește”: În așteptarea lui Moș Crăciun și În țara lui Moș Crăciun.

Editura Paralela 45

La Editura Paralela 45, avem Crăciunul prin alte colțuri ale lumii, o carte pentru 6+, cu coperți cartonate, despre cum sărbătoresc oamenii Crăciunul pretutindeni pe glob. În seriile deja binecunoscute de la Paralela 45, apar și două cărți noi de Crăciun: Crăciunul pisicii asasine din seria Pisica asasină și Crăciun în Camelot din seria Portalul Magic.

Editura Sigma Educațional

La Sigma Educațional apare o carte care pare foarte drăguță: Un Crăciun cu surprize alături de corbul Ciorăpel.

Editura Univers

La editura Univers au apărut două cărți cu tematică sau fundal de iarnă: Mantia Roșie și Ursul meu cel mare, ursul meu cel mic și cu mine.

Editura Univers Enciclopedic Junior

Pfuuu, aici e bogăție, ca de obicei. Așa de tare ce mă bucur în fiecare an când văd titlurile de iarnă de la Univers Enciclopedic Junior, că știu că avem ce citi toată luna decembrie. Și chiar dacă Eliza a crescut, mă pot bucura în continuare de aceste titluri pentru că îl am pe Vlad acum! Cred că atunci când vor crește copiii mei mari, o să continui să cumpăr cărți ilustrate de Crăciun doar pentru plăcerea mea 🙂

În pregătire la Univers Enciclopedic Junior, urmează să apară în format broșat: Crăciunul ursulețului, Prieteni adevărați, Povești cu spiriduși, Mănușa pierdută.

Apărute deja: Pe urmele stelei de Crăciun, Căldura prieteniei, Cel mai frumos cadou din lume, Iepurașul de zăpadă, Aventură de Crăciun.

Retipăriri: Micul păianjen Firicel. Ce minunată este iarna, Cel mai frumos Crăciun, Sub steaua magică a Crăciunului.

Retipăriri în format hardcover (copertă cartonată): Cadoul perfect, Dorința de Crăciun

Și gata, deocamdată! Cine știe ce alte surprize ne mai pregătesc editurile? Momentan, vă puteți face listele și chiar aș fi curioasă ce cărți de Crăciun pentru copii veți adăuga pe ele!

4 Replies to “Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii – noutăți 2019 (2)”

  1. As vrea sa iau spargatorul de nuci pt baietelul meu si Magie sub clar de luna pt o verisoara ca merge la scoala

  2. Multumim pentru recomandari! In fiecare an Mos Nicolae se inspira din lista recomandata de tine!

  3. Buna, Laura! As vrea sa te intreb: stii cumva daca la editura Litera vor aparea “Lacul lebedelor” si “Frumoasa din padurea adormita”, daca se vor edita si in limba romana?
    Ele exista in limba engleza (editura: FRANCES LINCOLN CHILDREN’S).
    “Spargatorul de nuci” si “Anotimpurile” sunt asa ed frumoase, tare mi-ar placea sa apara si celelalte doua in limba romana. Desi sunt scumpe, merita investitia pentru ca te fa sa vrei sa asculti toata opera. Copilului meu i-au placut mult. Dar mi-au placut si mie, datorita cartii imi doresc acum sa vad spectacolul de balet “Spargatorul de nuci” – desi mie nu mi-a placut niciodata baletul 🙂

    1. Laura Frunză says: Reply

      Din cate stiu eu, editura Litera a cumparat drepturile doar pentru cele doua, Anotimpurile si Spargatorul de nuci. Dar voi intreba daca nu le au in plan si pe celelalte. Depinde de modul in care au fost primite pe piata romaneasca, daca s-au vandut sau nu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.