Trei cărți romantice de Crăciun de la editura Litera, 2019

Am tot recomandat eu cărți de Crăciun pentru copii, dar adevărul e că pentru adulți anul ăsta nu s-a publicat absolut nimic cu specific festiv. Noroc că totuși, pentru cele dintre voi care citesc cărți romantice, în 2019 editura Litera a publicat (sau republicat) în colecțiile Alma, Lira si Iubiri de poveste trei cărți romantice de epocă, a căror acțiune are loc în preajma Crăciunului.

Din păcate nu s-au păstrat și coperțile originale, mult mai sugestive, din motive de vânzări (nu prea poți vinde o carte cu zăpadă pe copertă în iulie 😀 ), așa că o să vă pun și coperțile originale în paralel cu cele românești, ca să vedeți cum sunt.

În ianuarie 2019, a apărut Anotimpul iubirilor de Stephanie Laurens, titlul original By Winter’s Light.

Descriere: Membrii clanului Cynster se întâlnesc la conacul Casphairn pentru festivitățile de Crăciun/Yuletide și, ca de obicei, nici o reuniune a familiei Cynster nu duce lipsă de povești de dragoste.

Daniel și Claire Meadows s-au mai întâlnit și între ei s-au aprins scânteile pasiunii, dar, timidă și neîncrezătoare, Claire, rămasă văduvă, este convinsă că o nouă căsnicie nu e pentru ea. Daniel este hotărât să o facă să se răzgândească, fiindcă știe că ea este femeia cu care vrea să își împartă viața, iar el este bărbatul care îi poate aduce fericirea. Și totuși, Claire are în continuare rezerve ‒ până când o catastrofă lovește din senin și o convinge că dragostea adevărată merită orice risc.

Nici tinerii clanului Cynster nu sunt feriți de emoții. Ieșind la o partidă de vânătoare călare, ei răspund unui strigăt disperat de ajutor. Într-o căsuță din munți, Lucilla trebuie să ajute la nașterea dificilă a unui copil, iar ceilalți sunt forțați să se ridice la înălțimea provocărilor pentru a o sprijini. Amenințați de o furtună violentă, noua generație Cynster se confruntă cu primul test colectiv – îi vor salva pe mamă și pe copilul ei? Și, de asemenea pe ei, înșiși?

În septembrie 2019 a apărut Ducesa desculță de Susanne Enoch, titlu original Rules to Catch a Devilish Duke.

Descriere: Sophia White știe că nu se va mărita niciodată cu un aristocrat. Ca fiică nelegitimă a unui nobil, ea lucrează la Tantal, un club discret pentru gentlemeni – și singurul ei pețitor este un pastor care dorește să-i salveze sufletul. Prin urmare, când este invitată să pe­treacă sărbătorile de iarnă pe domeniul lui Adam Baswich, păcătos de chi­peșul duce de Greaves, Sophia este încântată – și decisă să se bucure cu adevărat de ultimele nopți de libertate, înainte de a accepta să își cedeze mâna.

Invitația făcută Sophiei este o îndrăzneală și o sfidare a societății din partea lui Adam – însă acesta va constata în curând că gestul merită efortul. Sophia este frumoasă, curajoasă și independentă, în ciuda circumstanțelor scandaloase ale vieții ei – și cu siguranță, nu genul de femeie cu care s-ar putea însura. Adam este conștient că trebuie să-și găsească o soție înainte să împlinească 30 de ani, altminteri și-ar putea pierde averea. Însă poate sfida în asemenea măsură conveniențele – și în același timp s-o convingă și pe Sophia –, riscând totul în numele iubirii?

Chiar azi la chioșcurile de ziare o să vedeți că a apărut Totul pentru încredere de Mary Balogh, titlu original Someone to trust.

Descriere: După moartea soțului ei, Elizabeth Overfield este conștientă că trebuie să încheie un alt mariaj potrivit. Dar acesta este ultimul lucru pe care îl are în minte atunci când îl cunoaște pe Colin Handrich, Lord Hodges, la o petrecere de familie. Împreună se bucură de distracțiile simple oferite de perioada sărbătorilor și sunt încântați să petreacă prietenește timpul unul în compania celuilalt – și asta pare să fie tot.

Până când, pe neașteptate, ajung să împărtășească un sărut… care numai prietenesc nu este. Totuși, știu că între ei nu poate fi vorba de o relație romantică, având în vedere diferența de ani dintre ei – Elizabeth este cu nouă ani mai în vârstă decât el.

Următorul sezon monden de la Londra îi găsește pe amândoi deciși să își descopere perechea potrivită. Asta nu îi împiedică să facă un pact nevinovat – la fiecare bal să danseze un vals împreună. Curând, această înțelegere inocentă ajunge să le dea lumea peste cap, căci fiecare dans îi înlănțuie fără scăpare într-o aventură pasională care îi obligă să se întrebe ce sunt dispuși să sacrifice pentru dragoste…

Toate informațiile sunt de pe pagina Cărți Romantice. Cărțile se găsesc online (pe Libris am văzut-o pe prima și pe Anticariat online pe a doua) sau la chioșcurile de ziare (cea de azi).

2 Replies to “Trei cărți romantice de Crăciun de la editura Litera, 2019”

  1. Poate in luna Decembrie ne vor aștepta ceva surprize!

    1. Nu prea cred, am intrebat pe la edituri dar niciuna nu a anuntat ceva romance de Craciun. Ne multumim cu filmele de pe Diva 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.