Recomandări și idei de activități pentru 1 decembrie

Rareori se întâmplă să postez articole cu idei și sugestii pentru 1 decembrie pentru că am remarcat că puține școli sau familii fac acasă activități legate de Marea Unire și sărbătoarea națională a României.

Ca să fiu sinceră, și eu am făcut în ultimii ani din ce în ce mai puține sau chiar deloc. Eliza a crescut, Vlad era prea mic și cumva în preajma zilei de 1 decembrie nu găseam niciodată timp pentru asta.

Dar anul acesta m-am pregătit din timp cu câteva materiale și obiecte cu care să facem niște activități frumoase pentru a sărbători Ziua Națională a României. Am ales și chestii mai ușoare și chestii mai grele, ca să le pot face, pe rând, cu fiecare copil.

Pentru Eliza – broșe de cusut de la Cosânzeana. Seturile vin cu tot ce vă trebuie pentru cusut (formă de lemn, ac, ață, model), iar acestea, în special, se pot comanda și în set de 30 de bucăți pentru a fi cusute la clasă.

Cosânzeana este o întreprindere socială, așa că vi-i recomand din toată inima.

Pentru Vlad – puzzle cu harta României de la Art & Craft. Eu am ales acest puzzle și cu gândul la meniul de degustări de la restaurantul NOUA, care vine pe un platou sub formă de puzzle cu harta României, dar, evident, acesta este mai micuț și se potrivește mai mult pentru joacă.

Pentru ambii copii – formă de decupat prăjituri în formă de harta României, de la Forme Personalizate. Vom face biscuiți fragezi și poate îi vom și decora, dacă vom găsi creioane cu pastă de zahăr. Deja am făcut o tranșă mică de biscuiți, iar restul de aluat l-am băgat la congelator, să îi pregătim atunci împreună.

Pentru ambii copii, pe grade de dificultate – forme de ipsos pentru pictat. Pentru Vlad, niște forme mici, simple, pe care să picteze harta. Pentru Eliza, forme mai complexe, cu monumente, personaje sau simboluri. Le găsiți mai peste tot, la diferite prețuri, eu le-am luat de la o doamnă de pe un grup cu materiale didactice. O găsiți aici.

Pentru Eliza – ii de lemn de pictat de la Lasercraft. Acestea sunt, de fapt, blank-uri pentru mărțișoare, cumpărate de mine mai de mult, dar pot fi folosite și acum pentru pictură, mai ales dacă scoateți de pe net imagini cu ii din diferite zone ale țării. O să vă arăt curând și iile pictate, sunt la o prietenă foarte talentă și abia aștept și eu să le văd 😀

Voi ce activități ați pregătit pentru copii?

De aici puteți descărca fișe de colorat pentru 1 decembrie, cu ii și case cu motive tradiționale.

One Reply to “Recomandări și idei de activități pentru 1 decembrie”

  1. Multumim pentru idei! Setul de la Cosanzeana mi se pare interesant.
    Chiar mi se par toate dragute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.