Calendar de Advent cu activități – idei de anul trecut

Anul trecut am păstrat toate bilețelele puse în Calendarul de Advent al copiilor (deși mai mult Eliza a avut activități, că Vlad era mic), ca să le public și pe blog anul acesta, în caz că aveați nevoie de idei. După ce au zăcut bilețelele la mine pe birou aproape un an, iată că am reușit, ca prin miracol, să le pun și pe blog 😀

Înainte de a înșira lista, iată câteva sugestii generale, dacă vreți să faceți un Calendar de Advent cu activități. Este musai, zic eu, să includeți:

  • multe momente împreună ca familie, dar și separat, cu fiecare copil.
  • multe activități de făcut cu mâinile: activități creative dar și gătit împreună.
  • neapărat o activitate culturală: un film, un spectacol.
  • neapărat o activitate în aer liber, în funcție de vreme: patinoar, săniuș, mers la târg de Crăciun, plimbare în parc.
  • o activitate de donat, indiferent ce tip de donație este. Este important să ne învățăm copiii să dăruiască din toată inima!
  • cel puțin una dintre activități să fie cu un membru al familiei extinse sau un prieten: unchi, mătuși, bunici, prieteni apropiați.

1. Vizită la Fabrica de Globuri de Crăciun de la Curtea de Argeș. Am povestit despre vizită aici.

2. Spectacol Joc și Rock, Opera Comică pentru Copii. Și anul acesta aveți o mulțime de spectacole frumoase pentru copii la OCC! Eliza vrea din nou la Spărgătorul de nuci, aproape că a devenit o tradiție, dar anul acesta îl sărim pentru că nu avem când să ajungem. Cel mai probabil vom merge doar la Crăciunul Feliciei.

3. Nu mai știu ce a fost, pentru că pe bilețel Eliza a scris: ”stai acasă că ești răcită!” Deci probabil a fost suficient simplul fapt că a tras chiulul de la școală și a stat acasă să se uite la televizor 😀

4. Spectacol la OCC – Poveste de Crăciun.

5. De colorat decorațiuni din lemn. Le-am luat dintr-o librăriei, au fost 1 leu bucata.

6. Azi vine Moș Nicolae!

7. Decorăm turtă dulce! Am avut o turtă dulce mare (cred că o luasem de la un eveniment) și am pus lângă ea creioane cu pastă de zahăr de la Dr Oetker.

8. Coacem fursecuri de Crăciun!

9. Ne vedem cu Moșul! (la un eveniment organizat editura Humanitas la librăria Humanitas Cișmigiu). Spectacol Spărgătorul de Nuci la OCC.

10. De construit Casa Moșului, un set creativ de la DACO. Facem prăjituri cu La Prăjiturela la un eveniment Inka.

11. Cadou – o gentuță aurie. Iarăși una dintre zilele când nu am putut organiza o activitate, așa că am avut un mic cadou de rezervă.

12. Spectacol Masha și Ursul. A fost primul spectacol la care am mers cu Vlad și a stat complet nemișcat tot timpul! I-a plăcut la nebunie.

13. Facem o felicitare – am pregătit eu dinainte un mini set de făcut felicitări.

14. Bomboană (asta a fost una dintre zilele în care n-am reușit să pregătesc nimic).

15. Petrecere de Crăciun la Mami la serviciu.

16. Împachetăm cadouri și facem fursecuri. Aici chiar am lucrat împreună și am împachetat cadouri pentru toată lumea.

17. Alegem cărți de donat și le împachetăm. Set felicitare (am avut mai multe asemenea seturi).

18. Pictat figurine de ipsos cu tematică de Crăciun. Mers și donat cărțile pentru bibliotecile pe care le face Monica Popescu în cadrul campaniei Dăruim o lume de basm.

19. Mergem la film la Mary Poppins. Anul acesta aveți alte filme de văzut: Frozen 2, un film romantic de Crăciun (dacă aveți copil mai mare) sau poate chiar cel mai recent Star Wars. Sau puteți face seara filmelor acasă!

20. Eliza: Ieșire supriză cu mătușica! Au fost și și-au făcut unghiile cu roșu, au băut ciocolată caldă și chestii de genul! Vlad: petrecere la tati la serviciu.

21. Set creativ bufnițe – era ceva luat din Lidl, deci căutați pe acolo mini-seturi creative.

22. Facem bradul! De obicei, noi facem party de împodobit bradul, mai chemăm prieteni pe la noi, bem ciocolată caldă 🙂 Nu-mi aduc aminte cum a fost anul trecut, dar sigur a fost frumos!

23. Bilețelul de pe 23 lipsește, așa că nu mai știu ce am făcut. Cred că am fost prin oraș, am cumpărat portocale bio și ne-am întâlnit cu o colegă de serviciu care i-a dăruit Elizei o pereche de skiuri.

24. Am mers la colindat, îmi aduc foarte bine aminte că am scos trăistuțele și am fost pe la câțiva prieteni la colindat.

Anul acesta voi încerca să fiu mai atentă și să documentez activitățile noastre pe pagina de Facebook Blog Laura Frunză, sub hashtagul #AdventElizasiVlad2019, așa că mă puteți urmări și acolo. Pentru cele de anul trecut, nu mai am răbdare acum să stau să caut poze 😀

Cover photo by congerdesign from Pixabay

5 Replies to “Calendar de Advent cu activități – idei de anul trecut”

  1. Cât de frumoasă este ideea ta 😍 Noi ne-am orientat la calendarele Advent Clasice, sunt mare fan, dar anul viitor sper să reușesc să pun și în practică un calendar Advent cu activități.

    1. Anul viitor presimt ca numai de activitati n-o sa-ti mai arda :))))) Cand vine Bebe2?

  2. Ce idee fantastică! Mulțumesc! 🙂

  3. Foarte frumos calendar!

  4. Bravo ca poți sa stai cu familia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.