Filme de iarnă și de Crăciun de văzut în familie – ediția 2019

Pfuu, deja Eliza a crescut, așa că noi ne uităm foarte mult și la filme de Crăciun romantice, pe Diva sau pe Netflix. Dacă dați televizorul pe Diva, vă puteți uita la orice, pentru că sunt niște filme foarte cuminți (recomand Borcanele de Crăciun, e super emoționant și e despre bunătatea care, odată împărțită, se va întoarce mereu la tine). Dar dacă aveți Netflix, aveți o mulțime de alte opțiuni.

Pe Netflix

Klaus -o animație foarte drăguță pentru copii despre cum gesturile pline de bunătate schimbă dinamica unei întregi comunități.

A Knight Before Christmas – un cavaler de pe la 1300 și ceva este trimis de o vrăjitoare în prezent pentru a-și găsi menirea în viață. Evident, cavalerul nostru ajunge într-o lume unde gesturile cavalerești sunt ceva foarte rar, așa că toate femeile leșină după el 😀 Se adaptează greu la lumea modernă dar, așa cum e normal într-un film de Crăciun, se și îndrăgostește.

Oare ce va alege cavalerul nostru: să revină la viața lui de la 1300 sau să trăiască în prezent (fără carte de identitate, nume, abilități de viață și orice altceva mai ai nevoie să trăiești în 2019? 😀 )

A Christmas Prince – The Royal Baby – este partea a treia a filmului A Christmas Prince, filmat în România, pe la Peleș și prin alte locații. După ce s-au cunoscut și s-au căsătorit, în mod firesc vine și bebelușul, nu?

Holiday in the Wild – un film un pic altfel, dar tot o poveste romantică de Crăciun. O mamă casnică pleacă singură într-un safari în Africa, după ce băiatul pleacă la facultate și soțul o părăsește brusc. Acolo salvează un pui de elefant și ajunge să lucreze la o asociație care se ocupă cu salvarea elefanților, ea fiind veterinar ca formare profesională.

Evident, există și un el, singuratic, carismatic, un pic cinic, dar cu fire de artist. Adaugă la asta fundalul romantic al Africii, imaginile cu animale, atmosfera de sărbători și iese un film super frumos. Mi-a plăcut foarte mult.

Let it Snow – Fulgi de iubire, ecranizare a romanului omonim pentru adolescenți, despre care am scris aici. Scrisă de trei autori diferiți (John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle), povestea are trei fire narative diferite care converg spre același final fericit.

Filmul e varianta îmbibată în mult sirop  și ușor diferită a cărții. În spiritul tuturor ecranizărilor contemporane, filmul are de toate: și albi, și negri și asiatici, și hispano, si fete feminine și fete băiețoase și băieți macho și băieți sensibili și o lesbiană și o nebună, și grași și slabi, și bogați și săraci, și vedete și oameni obișnuiți.

E un film grețos de dulce și pozitiv, numai bun pentru perioada asta a anului 😀

În cinema

Frozen II, desigur, nici nu mai are nevoie de prezentare.

Norm de la Polul Nord: o aventură urieșească, o animație.

O nouă poveste de Crăciun, un film romantic, în stilul clasic al filmelor de Crăciun.

Pe DVD

Noi nu am apucat să vedem Grinch animat anul trecut, așa că e pe listă anul acesta, Eliza m-a bătut la cap, așa că am luat DVD-ul.

One Reply to “Filme de iarnă și de Crăciun de văzut în familie – ediția 2019”

  1. Nedelea Mihaela says: Reply

    Si noi mai vizionam filme pe Diva. Iar ,,Borcanele de Craciun” este intr-adevar unul dintre cele mai frumoase.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.