Tu ce tip de cititor ești? Stai acasă și citește! Totul va fi bine!

Multe edituri din România au pus la punct, într-un timp foarte scurt, campanii de promovare a statului acasă și a cititului, oferind reduceri, materiale gratuite pentru copii și părinți, lecturi live sau donații de cărți pentru persoanele afectate.

M-am gândit să compilez aici ofertele editurilor, poate vă interesează ceva. Dacă aveți informații pe care eu nu le știu, vă rog să mi le lăsați în comentarii și eu le adaug în articol.

De asemenea, aș vrea să fac o precizare: încercați, pe cât posibil și ca o excepție în această perioadă, să faceți comenzi de cărți direct la edituri, și nu prin intermediul marilor platforme de librării virtuale. Editurile au nevoie de încasări pentru salarii și alte cheltuieli, ca oricare alt business și cel mai ușor le vin banii din comenzile directe.

Ei fac eforturi uriașe să ofere reduceri consistente direct pe site-urile lor, precum și transport gratuit la sume totale destul de mici. Să încercăm, pe cât posibil, să le răsplătim efortul în această perioadă.

EDITURA PARALELA 45

are reduceri de 50% la toate cărțile de fictiune, nonfictiune și literatură pentru copii.

EDITURA NICULESCU

a pregătit cu grijă și în condiții de siguranță, pachete cu cărți, iar pe 18 martie au trimis câte o carte pentru fiecare pacient afectat de coronavirus. Pachetele au plecat spre toate spitalele din țară care au pacienți diagnosticați, într-un gest de minim respect pentru oamenii aflați în suferință, prin care își exprimă credința că afecțiunea nu este o stigmă.

De asemenea au reduceri de 35% la cărți și transport gratuit la comenzi mai mari de 100 de lei. Dar vedeți că au niște colecții noi pentru copii foarte faine. De exemplu seria, ”Nu ai vrea să trăiești fără...”, seria Discover Science, plus o serie bilingvă de Shakespeare pentru copii.

EDITURA NEMIRA

a inițiat Campania NemiȘcoala, prin care oferă gratuit materiale și idei de activități pentru copiii de toate vârstele (materiale de colorat, exerciții de lectură, pastille de istoria românilor, pastila de astronomie, jurnale de educație despre bani etc.). Acestea se pot descărca din articolele dedicate pe blogul Nemi, precum și din postările zilnice de pe pagina Facebook a editurii Nemi.

Autorii români Cristina Andone, Sânziana Popescu, Simona Antonescu și Adrian Șonka își oferă și ei sprijinul cu lecturi video de seară pentru copii, activități și provocări interesante pentru cei mici.

Vedeți că au o serie nouă, Money Bunny, foarte simpatică și două cărți noi de Cristina Andone. De asemenea, recomand pentru relaxarea mamelor extra-stresate în aceste zile, o carte romance mai de suflet așa: Evvie Drake o ia de la capăt.

Hashtag #BooksAreMagic

EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

are reduceri de 50% la multe cărți ilustrate pentru copii, inclusiv cărți noi de primăvară și Paște, cărți Usborne traduse și dicționare ilustrate pentru copiii mai mici. Eu am pus ochii pe asta: Greta și pietrele magice.

EDITURA CORINT

a lansat campania Tu ce tip de cititor ești? Pentru fiecare dintre aceste tipuri de cititori am pregătit o selecție specială, cu recomandări bine alese, care te vor ajuta să îți pui la punct lista de lecturi, la un preț avantajos, cu 40% reducere.

Cele șase tipuri de cititori sunt: Dependentul de citit (#Bookaholic), Creatorul de tendințe (#Trendsetter), Cititorul pe nerăsuflate (#Bingingaddict), Maniacul de ficțiune (#Fictionfanatic), Criticul de film (#Readamovie), Cititorul poligam (#Bookjuggler). Eu sigur sunt Cititorul pe nerăsuflate 😀

Corintul are cărți noi, faine, și în seria pentru Preadolescenți, dar și pentru Young Adult, în imprintul Leda Edge.

Hashtag #MaiMultTimpPentruCitit

EDITURA LITERA

are campania Stai acasă și citește, cu reduceri de 50% la peste 2500 de titluri, oferte de transport gratuit pentru anumite comenzi și o carte cadou (Povestea mea – Michelle Obama) la comenzi de peste 49 de lei.

Stai acasă și citește! este sfatul nostru care vine la pachet cu o super- reducere de 50% la toate cărțile editurii Litera.  Peste 2500 de titluri sunt disponibile pentru toată familia: cărți interactive, de colorat, atlase, enciclopedii, cărți de activități (puzzle -uri, autocolante, desen), povești ilustrate, cărți de ficțiune clasică și contemporană, cărți de nonficțiune, istorie, de dezvoltare personală, motivaționale, thrillere, romance și suspans, ș.a.

Tot în această perioadă, actrița Monica Davidescu ne va face și mai responsabili cu timpul petrecut acasă, în modul cel mai plăcut posibil: citindu-ne live pe facebook din cele mai frumoase cărți pentru copii Litera și Litera mică.

Invităm cititorii mari și mici să intre în universul poveștilor citite de Monica Davidescu, în fiecare zi, de la ora 20.00, pe paginile de facebook Editura Litera și Monica Davidescu Official.

În contextul actual, considerăm important să menționăm că toate cărțile Editurii Litera ajung la cititori în folie protectoare, direct din depozit. Comenzile a căror valoare depășește 99 lei beneficiază de transport gratuit. Excepție de la oferta specială fac doar titlurile aflate în precomandă.

La Litera au apărut recent niște enciclopedii pentru copii foarte frumoase, câteva cărți de excepție pentru copiii mai mari (Trenul către locuri imposibile, Dacă aceasta ar fi o poveste, Călătoria lui Albie Bright) iar dacă aveți năzdrăvani acasă, ca Vlad al meu, găsiți pentru ei mai multe cărți cu activități (pictură cu apă, pictură cu acuarele, desen cu creioane cerate, cărți cu sunete) cu Patrula Cățelușilor. Pentru sufletul mamelor, recomand Un semn de întrebare e o jumătate de inimă, e și pe lista mea.

Hashtag #StaiAcasăȘiCitește

HUMANITAS JUNIOR

are un concurs interesant pentru copiii talentați la desen: Vreau să fiu ilustrator la Humanitas Junior!

Postează în comentarii pe pagina de Facebook Humanitas, la postarea de concurs, două fotografii cu planșe desenate sau pictate de copilul tău cu două scene din cartea preferată, însoțite de o scurtă descriere. Concursul se desfășoară în perioada 20 martie – 20 aprilie

Juriul format din artiștii Ana Alfianu, Sidonia Călin și Mihail Coșulețu va alege cei mai buni zece tineri ilustratori, care vor participa împreună la cel mai interesant proiect editorial din acest an. Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 24 aprilie.

Rețeaua de librării SEDCOM LIBRIS din Iași

a lansat campania Cărțile ne dau viață. De pe 17 martie până pe 17 aprilie 2020, în cadrul Campaniei „Cărțile ne dau viață”, SEDCOM LIBRIS Iași alege să le aducă ieșenilor cărțile preferate direct acasă. Având încheiate parteneriate cu majoritatea editurilor și furnizorilor de papetărie din țară, Librăriile SEDCOM LIBRIS dețin un bogat fond de carte și papetărie pentru un public diversificat și cu gusturi rafinate.

În acest context, în perioada 17 martie – 17 aprilie 2020 (cu posibilitate de prelungire), ieșenii pot comanda cărțile și produsele de papetărie dorite de pe platforma online www.portokal.ro și le pot primi acasă. Comenzile vor fi prelucrate cu promptitudine pentru ca toate cărțile dorite să ajungă cât mai repede la destinație!

Hashtag #Cărțilenedauviață

EDITURA POLIROM

are campania Stare de lectură.

Campania se desfășoară în perioada 17 martie-17 aprilie 2020 pe www.polirom.ro și cuprinde:

  • Bookfestival
  • 26 de pachete promoționale
  • Peste 100 de titluri la 9.99 lei
  • Citește, informează-te! 40% reducere pentru 30 de titluri despre lumea în care trăim. Ofertă valabilă începînd cu data de vineri, 20 martie 2020.
  • de asemenea, au câteva ebooks gratuite, disponibile pe site-ul lor.

Polirom are mulți autori români publicați, inclusiv pentru copii, am și eu o listă lungă de cărți. Cel mai recent am cumpărat Constantin de Iulian Bocai, despre care am înțeles că ar fi o lectură amuzantă, și chiar am nevoie de așa ceva în acest moment.

Hashtag #StareaDeLectură

EDITURA GAMA

are reduceri de 50% reducere în perioada 19-25 martie. Au câteva cărți foarte faine pentru preadolescenți și adolescenți (Acum sunt normală? Băiatul din bulă, Orange Boy, Challenger Deep, 7 Zile), chiar vi le recomand, plus seria Învăț să citesc pentru copilașii mai mici. De asemenea, au și un concurs atrăgător la ei pe pagină – AICI.

EDITURA CARTIER

oferă ebooks gratuite, dar, din păcate, sunt disponibile doar utilizatorilor de dispozitive Apple, pentru că pot fi descărcate doar de pe platforma iBooks.

EDITURA CARTEMMA

are reduceri considerabile și un pachet cu toate cărțile lor (24 de bucăți) la doar 350 de lei (față de 865 prețul întreg). Reducerile sunt colosale și la cărțile individuale, cărțile pornind de la 15 lei.

EDITURA ARAMIS

are reduceri de 40% la cărțile pentru copii, transport gratuit la comenzi de peste 49,99 lei și 30% la colecția Miss Trendy (chiar vi le recomand, sunt un balsam pentru suflet). În seria cărților pentru copii, trebuie să vă atrag atenția asupra cărților noi pentru preadolescenți și adolescenți, bestsellere fantasy în afară, dar puțin cunoscute la noi: Expresul Lumilor, Sub Semnul Globului Magic, Statul X. (13+)

SCRIBD

oferă gratuit timp de o lună toate materialele disponibile pe site-ul lor.

Scriitorul Petre Crăciun

derulează pe pagina dumnealui de Facebook campania Lecturi la vreme de școli închise, unde postează recomandări de cărți de citit sau publică fragmente de literatură care pot fi citite direct pe pagina respectivă.

EDITURA ARTHUR

are campania Pachețele de primăvară, cu reduceri și transport gratuit.

În perioada 1 martie – 14 aprilie, combină oricare 3 titluri semnalizate cu triunghiul galben Pune în pachețel! și le cumperi la prețul fix de 80 de lei + transport gratuit.

PROVIDEO

Nu este editură, dar tot din categoria distracții în vreme de izolare, aș vrea să-i menționez și pe prietenii mei de la PROVIDEO care oferă filme la prețuri foarte bune. Noi am ales câteva filme mai ieftine, deoarece aici unde suntem, nu avem Netflix sau HBO Go (avem niște laptopuri micuțe și nu vreau să las copiii să se uite la ele, și niciun smart tv).

Pentru Vlad am ales filme cu supereroi și Mickey (Clubul lui Mickey în aer liber, serialul animat Batman), iar pentru Eliza câteva comedii Disney de genul celor pe care le urmărește la tv (Chihuaha din Beverly Hills, Tabăra de rock, Balul de absolvire, Mămici pentru Marte). Iar pentru mine și mama, am făcut o extravaganță și am comandat Downtown Abbey, că voiam de mult să-l văd cu ea.

2 Replies to “Tu ce tip de cititor ești? Stai acasă și citește! Totul va fi bine!”

  1. Multumim mult, Laura! Cate carti miunate! Sanatate si rabdare! Irina H

    1. Laura Frunză says: Reply

      Multumesc, sa fie pentru toata lumea!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.