Cafea Dalgona sau spumă de ness cu lapte – favorita Instagramului

De când stă lumea pe acasă din motive de izolare și pandemie, au început diverse trenduri pe Instagram. Unele mai bune, altele mai puțin bune. Cert e că lumea gătește mai mult, stă în casă, privește de la fereastră, pune urși de pluș la geam, citește și…. face cafea Dalgona.

Cafeaua Dalgona, pentru cei care au prins un pic mai mult din anii ’90, nu e altceva decât ness frecat bine cu zahăr și apă și pus deasupra unui pahar cu lapte. Spuma respectivă este destul de densă și plutește deasupra laptelui, creând un efect foarte aspectuos, numai bun de pozat.

Evident, fiind eu însămi o fană a nessului (nu beau cafea), nu puteam să nu o încerc. Pentru că înțeleg de pe Instagram că nu tuturor le-a ieșit, am încercat cu două tipuri diferite de ness (cafea instant) să văd dacă e vreo diferență. Am făcut cu Nescafe și cu cea din filmuleț, e un borcan de ness primit din Anglia. De fiecare dată, mousse-ul de ness a ieșit gros, cremos, cu o textură foarte fină și a rezistat bine în frigider.

Prima oară când am făcut nu eram sigură că o să iasă, așa că nu mi-a trecut prin cap să documentez. Însă nu doar că mi-a ieșit, dar spuma a rezistat zile întregi la frigider și am putut să-mi fac zilnic un fel de latte macchiatto care arăta ca la terasă 😀 Astfel, băutul cafelei pe balcon dimineața a devenit pentru mine ca un fel de ritual.

A doua oară când am făcut, am și filmat procesul ca să vedeți că iese sigur. E o filmare destul de proastă, nu e ușor să filmezi cu o mână și cu alta să ții mixerul (noroc de mama, că mi-a ținut bolul), dar important e să vedeți procesul.

Puneți spuma la frigider și adăugați în fiecare zi câte o linguriță cu vârf într-un pahar cu lapte fierbinte. Amestecați bine și o să vedeți cum se separă spuma și laptele în două straturi frumoase, ca la latte macchiatto. Eu doar așa o beau. Spuma aia e destul de dulce și oricum nu aș pune 4 linguri de ness într-un pahar cu lapte, așa că pentru mine e dozajul potrivit pentru aproape o săptămână 😀

2 Replies to “Cafea Dalgona sau spumă de ness cu lapte – favorita Instagramului”

  1. Wow! Un start bun!

  2. Am descoperit-o si eu saptamana aceasta si bineinteles ca am incercat-o ….mi-a iesit si e tare gustoasa.In copilarie pregateam pentru ai mei ceva de genul asta:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.