Mic dejun de pandemie, hai cu verdele în farfurie!

O să vedeți în cele ce urmează mai multe poze cu farfuriile noastre de mic dejun. Și o să conțină diverse chestii precum sparanghel sau avocado și o să ziceți: ”pfff, ce fițe!” Dar realitatea e că mic dejunurile astea au fost ocazionale și că Elizei îi plac sparanghelul și avocado, pe când Vlad nu ar mânca nici să-l pici cu ceară 😀

E drept că sparanghelul e văzut ca o chestie scumpă. De exemplu, în Lidl e 9 lei legătura de 500 de grame. Păi de 9 lei iei un kil de cartofi și câteva ouă și faci cartofi prăjiți cu ochiuri și hrănești o familie întreagă 😀 Sau câteva sute de grame de parize (cred? nu știu sigur, nu m-am uitat cât costă parizerul). Dacă vă zic și cât am dat pe cel românesc, o să vă ia cu amețeli 😀

Dar noi vrem sparanghel, mai ales că sezonul e scurt și ne place să mâncăm verde. Am noroc că și Eliza e ”frunzomană”, și ei îi plac salatele, avocado-ul, sparanghelul, în tot felul de combinații.

Așa că, în diminețile în care copiii mei nu au mâncat sandvișuri calde în fața televizorului sau nu le-a dat Buni chestii delicioase precum clătite, gogoși sau plăcinte, am pregătit farfurii cu diverse combinații de chestii bune sau mai puțin bune (cel puțin pentru Vlad și Buni 😀 )

O să vedeți că noi mâncăm destul de clasic, nu ne ferim nici de ouă, șuncă sau un ocazional crenvurști. În plus, eu nu stau să calculez câte calorii are, dacă sunt prea multe proteine în salată sau dacă respect numărul de legume din farfurie 😀 Deci luați pozele astea ca inspirație, nu musai ca exemplu de așa da.

Mic dejun de post, a fost un brunch mai degrabă (noi mâncăm cam târziu prima masă a zilei): cartofiori pre-fierți de la Selgros (se găsesc și la Mega), felii de avocado, salată de roșii cherry.

Asta a fost o cină, dar e un mic dejun foarte bun, mai ales dacă frigiderul are un conținut limitat: sandviș cald (mozzarella, șuncă, pâine de secară), câțiva morcoviori (baby carrots – se găsesc la Lidl, cruzi, la pungă) fierți, apoi trași la tigaie cu un strop de ulei și un pic de suc de portocale, presărați cu cimbru uscat, roșii cherry, felii de avocado.

Mic dejun ca la hotel 😀 În dimineața aia am făcut diverse chestii și fiecare și-a pus pe farfurie ce a vrut. Eu am ales omletă, sparanghel, o bucățică mică de crenvurști, un castravete. Sparanghelul e doar opărit 3 minute în apă cu sare.

Și avocado și sparanghel în aceeași farfurie? Opulență, frate! 😀 Adăugăm la asta bacon, ouă fierte și roșii cherry. Avocado-ul l-am pasat cu furculița și l-am amestecat cu puțină zeamă de lămâie. Am prăjit baconul în tigaie și am fiert ouăle. Sparanghelul l-am făcut pe tigaie, în grăsimea lăsată de bacon.

Facem o pauză de la atâta verde și luăm un mic dejun cu iaurt Stragghisto (un soi de grecesc, dar mai cremos), în care am pus cereale integrale, merișoare și o căpșună.

Ne întoarcem la sparanghel, de data asta opărit 2 minute și apoi tras un pic în unt, în tigaia în care am făcut omleta.

Ne apropiem de finalul glorios al acestui articol cu salata mea cu mega-bunătăți: un amestec de sălățuri crocante și amărui (ceva gata amestecat de la Lidl), biluțe de mozzarella, jambon serrano (slavă Domnului pentru săptămâna spaniolă de la Lidl), ou fiert, roșii cherry și la piece du resistance (am scris bine?): sparanghel românesc opărit 1 minut în apă clocotită și tras la tigaie în unt.

Nu pot să închei fără să amintesc de avocado toast cu care i-am înnebunit pe ai mei câteva week-enduri la rând acu ceva vreme. Pur și simplu nu mă puteam sătura de combinația asta: pâine prăjită frecată cu usturoi crud peste care pun felii de avocado stropite cu zeamă de lămâie și ou poșat. Presar piper sau sare cu fulgi de chilli și adaug un amestec de salate, preferatul meu, Mexico Mix de la Mega.

Fac ouăle poșate toate odată în tigaie cu un deget de apă și capac deasupra. Ies super bune și nu-mi mai bat capul cu oale pline de apă și oțet 😀

Și voi ce mai mâncați la micul dejun?

8 Replies to “Mic dejun de pandemie, hai cu verdele în farfurie!”

  1. Toate arata foarte bine!!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Multumesc!

  2. Arata minunat!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Multumim!

  3. Pâine de casă cu zacuscă (tot de casă).

    1. Laura Frunză says: Reply

      Suna foarte bine, n-am mai mancat de mult zacusca!

  4. vaai, ce dezmatz pt ochi si papile! Mai mare dragul sa va vad farfuriile.
    Noi mancam simplu dimineata: o cana cu lapte, o felie de paine cu branzica sau poate un ou, un mar/para in plus. Acum mancam mai putin ca energie nu avem unde sa consumam.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Poate nu am energie, dar mie foame mi-e cam la fel :))))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.