Haine cu SPF pentru copii și un program de buy-back pentru îmbrăcăminte

Pentru că a fost recent ziua mea și ne-am dorit foarte mult să mă trezesc pe plajă în ziua în care fac 40 de ani, am ales să mergem deja într-un scurt sejur la mare, într-o stațiune mai puțin aglomerată.

Înainte să mă întrebați voi, o să vă zic că stațiunea respectivă e Olimp iar prețurile la cazări sunt fenomenal de mari (de trei ori cât rezervasem în Grecia, de ex).

Nici noi nu ne-am fi putut permite în mod obișnuit, dar cu pandemia asta am economisit vreo două luni taxa de grădiniță a lui Vlad și am zis că mă răsplătesc pe mine mai întâi, înainte să fac altceva cu banii ăia 😀 Fac turism în România de mulți ani, dar în continuare mă uimesc prețurile uriașe la cazări, atât la munte cât și la mare.

Dar nu despre asta este articolul de azi, ci despre hainele cu SPF pe care le-am luat pentru Vlad, înainte să plecăm: bluză, pantaloni și pălăriuță. Pălăriuța ne-a prins tare bine și la munte, când am fost să vedem bujorii.

O să încep cu un preambul: de 1 iunie am fost o zi la mare, la Corbu. Era înnorat și bătea vântul, așa că nu am fost așa de atenți să aplicăm protecție solară și, prin urmare, ne-am prăjit cu toții.

Vlad a fost îmbrăcat bine (hanorac, căciuliță) și s-a ars pe nas și pe ceafă. Atunci am realizat cât de utile sunt tricourile cu SPF care au guler înalt și pălăriuțele care acoperă ceafa și țin umbră și la nas 😀 Eliza a avut tricou cu mânecă scurtă și s-a prăjit pe antebrațe, așa că am decis că un tricou cu mânecă lungă e și mai indicat.

Este singura dată când copiii mei s-au ars la soare, în general sunt foarte atentă să aibă tot ce trebuie la ei, și recunosc că de data asta am greșit să nu aplic loțiune sau să nu le dau haine cu SPF, doar pentru că era înnorat și bătea vântul.

Prin urmare, de data asta, am plecat pregătiți cu de toate: pălăriuță, tricou cu mânecă lungă și pantaloni scurți cu SPF pentru ambii copii. Eliza le are pe ale ei de anul trecut, însă lui Vlad i-am luat unele noi, de la Iya.ro.

Am ales varianta asta pentru că cei de la Iya au un sistem de buy-back pentru hainele achiziționate de la ei. În funcție de starea lor, poți primi înapoi vouchere de cumpărături care echivaleaza cu procente de la 10 la 50% din valoarea lor.

Pentru că am stârnit, fără să vreau, o controversă pe pagina mea legată de hainele cu SPF, o să vă spun aici de ce le alegem noi, în defavoarea (sau în completarea) loțiunilor solare.

  • sunt mai ușor de îmbrăcat decât să aplici loțiune pe un copil mic care se zbate și vrea să fugă la joacă mai repede.
  • protejează mai bine suprafața pielii. Eu mereu ratez câte o bucățică de piele când aplic loțiune și mă ard fix pe locul respectiv.
  • putem sta un pic mai mult la plajă (dar niciodată după 12 și înainte de 16.00)
  • nu stau după copil să îi re-aplic loțiunea de câte ori intră în apă.
  • evident, pălăriuțele sunt cea mai bună opțiune, capul trebuie acoperit obligatoriu și ar fi bine ca pălăriuța să acopere ceafa și să țină cât mai multă umbră pentru față.
  • nu mai aplic cantități industriale de cosmetice pe pielea copilului mic. Lotiunile cu factor de protectie chimic au potential alergen, mai ales la copiii mici, actionează la ceva timp după aplicare și necestă reaplicare. De obicei, folosesc loțiunea pentru a-l da un pic pe picioare, pe dosul palmelor și pe nas/obraji, dacă e neapărată nevoie.
  • nu se mai murdăresc prosoapele sau hainele de loțiune, mai ales de cea cu factor de protecție fizic (oxidul de zinc) care lasă urme albe.
  • pentru noi sunt mai avantajoase dpdv al costurilor. Când iau un set pentru Vlad, îl iau în așa fel încât să mă țină doi ani. Loțiunile nu le păstrez niciodată de la un an la altul, oricât de plin ar fi tubul.

Voi folosiți pentru copii sau pentru voi haine cu factor de protecție solară?

4 Replies to “Haine cu SPF pentru copii și un program de buy-back pentru îmbrăcăminte”

  1. Multumim pentru informatii!

    Si pe mine ma dezamageste turismul romanesc. Avem multe locuri frumoase, dar nu sunt puse in valoare, nu sunt ingrijite, iar preturile sunt intotdeauna prea mari pentru calitatea serviciilor oferite.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Da, iar unde exista interes si preocupare, preturile sunt pe masura si tot intr-un impas ajungi. Eu imi doresc din toata inima sa sustin turismul romanesc, dar din pacate portofelul nu ma sustine la randul lui 😀

  2. Mihaelush_10 says: Reply

    Tot articolele de pe blog din trecut m-au inspirat si pe mine sa cumpar haine cu SPF, sunt extraordinare. Avem set cu tricou si pantoni scurti de la Alex pe care-l va purta si Ana Maria. E pe albastru deschis, iar la 2 ani merge si pt. ea. Cand au fost reducerile din ianuarie am cump. iarasi pt. Alexandru, dar de pe alt site. Ca nu stiam de programul celor de la lya. Clar o sa tin cont data viitoare de programul lor.
    Ca un alt argument as vrea sa adaug ca rezista in timp si la mai multe folosiri, Alex le-a purtat in 2 ani la mare si i le-am mai dat si cand am mers pe la piscina sau chiar si pe acasa cand nu intelegea el si voia neaparat pantonasii albastri.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Da, si noi am avut unele care au tinut foarte mult. Acum am invatat sa nu mai cumpar culori deschise de ex, a avut Vlad un tricou cu spf galben si s-a facut groaznic de urat, a trebuit sa-l arunc. Culorile intermediare sunt cele mai bune. Pana si Eliza are cu nuante de albastru si roz inchis.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.