Activități de iarnă și Crăciun 2020 – felicitare cu licheni

Pentru anul acesta am două idei de felicitări (poate se mai adună între timp, dar nu cred) și la una dintre ele, m-am gândit să folosesc niște licheni stabilizați pe care i-am primit de la o prietenă.

Felicitare cu licheni stabilizați

Ce sunt lichenii stabilizați?

Mușchiul și lichenii stabilizați sunt culeși din natură, cu mare atenție, și apoi sunt conservați cu ajutorul diferitor substanțe (glicerină, parafină). Astfel ei își mențin culoarea, nu trebuie îngrijiți în niciun fel (nu trebuie udați!) și sunt ideali pentru a face diferite decoruri cu aspect natural.

Am citit undeva că acești mușchi absorb particulele de praf din aer și că, astfel, ar fi benefic pentru casă să avem decorațiuni sau chiar un perete întreg acoperit cu licheni stabilizați.

Se găsesc de cumpărat pe diverse site-uri, în cantități variabile (se vând la kilogram).

Materiale felicitare cu licheni

Licheni/mușchi stabilizați verzi, un blank/carton pentru felicitări la dimensiunea dorită, câteva ștrasuri adezive, un tub de contur auriu (contur pentru multi-suprafețe sau pentru sticlă), pistol de lipit cu silicon, cutter pentru hârtie, 1 băț de înghețată.

Mod de lucru

Desenați cu un creion un contur lejer de brad pe fața felicitării. Decupați bradul cu un cutter de hârtie, apoi trasați, cu o linie subțire, conturul  bradului pe interiorul felicitării. Pe această siluetă vom aplica lichenii.

Rupem bucățele de licheni și le aplicăm, cu mare atenție, pe felicitare, în interior, folosind pistolul de lipit. Spune cu mare grijă, pentru că eu m-am fript puțintel la treaba asta 😀 Folosiți-vă de o spatulă pentru a împinge lichenii în lipici. Acoperiți toată suprafața bradului cu licheni.

Lipiți și trunchiul bradului – două bucățele de băț de înghețată, de aproximativ 2 cm lungime, tăiate cu foarfeca.

Conturați bradul, pe față, cu ajutorul conturului auriu, apoi decorați cu ștrasuri adezive. Eu am pus un ștras mai mare pe față (aș fi pus o steluță dacă aș fi avut) și câteva mai mici direct pe licheni.

Dedesubt, pentru că, așa cum v-am mai spus, am o caligrafie groaznică, am lipit două cuvinte din lemn cu Sărbători fericite. Voi puteți scrie sau desena dacă vă pricepeți mai bine.

Brăduțul din licheni este la fel de frumos și cu felicitarea închisă și cu ea deschisă și cu siguranță va aduce o bucurie cui i-o vom dărui.

Alte idei de felicitări de Crăciun mai găsiți aici. Am atât de multe idei de felicitări pe blog, încât ar fi chiar păcat să nu le faceți voi și să cumpărați unele 🙂 Mai ales anul acesta!

2 Replies to “Activități de iarnă și Crăciun 2020 – felicitare cu licheni”

  1. Foarte frumoasa a ieșit. Cu siguranță se va bucura cine o va primi. 😊

    1. Nu m-am hotarat cui o dau inca, dar asa sper si eu, sa se bucure 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.