Hai cu mine la muzeu – Serele Parc Drumul Taberei

Am inclus Serele Parc Drumul Taberei în categoria Hai cu mine la muzeu, pentru că, deși nu e o destinație tipic muzeală, cred că poate fi inclusă și acolo.

Am vizitat Serele într-o sâmbătă dimineață pe o vreme ploioasă, când nu era prea multă lume ieșită din casă la ora aia. Și a fost foarte bine așa, pentru că am putut fi singurii prezenți în complexul expozițional.

Amplasament

Serele, așa cum le spune și numele sunt în Parcul Drumul Taberei (Moghioroș), pe bld Drumul Taberei (colț cu strada Brașov), la ieșirea de metrou Parc Drumul Taberei.

Se vizitează gratuit, nu există taxă de acces, dar e nevoie de programare la adresa de email sere@primarie6.ro

Program de iarnă (01.11 – 31.03): Mi, J, V: 10:00 – 16:00, S – D: 09:00 – 15:00.

Program de vară (01.04 – 31.10) Mi, J, V: 10:00 – 19:00, S – D: 09:00 – 15:00

Istoric

Nu au un istoric prea lung, au fost date în folosință în octombrie 2019 și totuși puțină lume știe de ele. Au fost realizate cu fonduri europene, din câte înțeleg.

Conform informațiilor de pe site-ul Primăriei, ”pentru păstrarea temperaturii și umidității optime din sere, dar și pentru a eficientiza consumul și costurile de întreținere, au fost executate 224 de foraje geotermale. Această soluție modernă și eco este unică în Capitală, iar în România este devansată, ca putere, doar de Laserul de la Măgurele.”

Exponate

Serele sunt formate din șapte corpuri separate care reprezintă micro-climate de tip tropical, mediteranean, deșertic și ecuatorial.

Sunt peste 300 de exponate în diferite stadii de înfrunzire, înflorire și rodire. Am văzut și fructe (papaya, mandarine, portocale) și diverse flori. Ghidul ne-a recomandat să revenim și în alt sezon pentru a vedea alte plante înflorite sau cu rod.

Turul a fost cam scurt, noi am fi stat mai mult să analizăm plantele, dar la viteza cu care mergea și povestea ghidul, nu aveam cum să ținem pasul dacă nu ne mișcam repede 😀

Recomand vizita la Serele Parc Drumul Taberei într-o sâmbătă sau duminică dimineața, apoi plimbare cu rolele sau bicicleta prin Parcul Drumul Taberei, este foarte frumos și amenajat așa, ca afară. Eu am locuit acum mulți ani în Drumul Taberei și îmi aduc aminte cum arăta înainte, iar acum este mult, mult mai frumos!

One Reply to “Hai cu mine la muzeu – Serele Parc Drumul Taberei”

  1. Mi-am planificat și eu să-mi duc familia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.