Calendar de Advent cu activități varianta de pandemie – 2020

Îmi aduc aminte că anul trecut scriam cât de dor îmi e de activitățile din calendarul de Advent din 2019, și asta pentru că pe atunci aveam libertatea de a merge oriunde ne doream: la spectacole de teatru sau balet, la târguri de Crăciun, la evenimente și ateliere, lansări de cărți sau concerte.

În 2021 lucrurile s-au mai schimbat puțin față de anul trecut, în sensul că (încă) mai sunt deschise unele instituții de cultură, dar climatul este foarte instabil și după ce abia mi-am recuperat banii pe niște bilete pentru un musical care trebuia să aibă loc în martie 2020, momentan sunt rezervată la a mai lua bilete în avans la ceva.

Aș vrea, însă, să vă arăt că se pot face diverse activități de suflet și dacă stăm acasă sau ne orientăm spre plimbări și vizite în locuri mai puțin aglomerate (sau la ore mai puțin aglomerate). Prin urmare, iată cam ce am făcut noi anul trecut, iarăși nu cred să am o poză sau o activitate pentru fiecare zi, căci calendarul de Advent cu activități nu e despre a face un maraton, ci despre a te bucura de tot ce ți-ai propus, alături de familie. Și dacă sunt zile în care nu se poate, atunci nu se poate și gata!

Și pentru și mai multă inspirație, citiți aici îndrumări pentru a realiza un calendar de Advent cu activități: Calendar de Advent 2019

1 decembrie

Ne-am uitat la un film (Snowtime), am copt și decorat fursecuri în formă de harta României și am meșterit niște decorațiuni.

2 decembrie

Am fost la ședința foto de Crăciun, eu m-am răsfățat la coafor și la machiaj și am petrecut clipe foarte frumoase în studio la Memories Boutique. Dacă vă tentează o ședință foto, anul ăsta și-au mutat studio-ul și mereu au avut tarife foarte bune pentru pachetul foto oferit și studio cu decoruri reale (nu pânză imprimată în spate!) Anul acesta nu cred că vom mai face ședință foto, cel mai probabil vom aștepta o zi cu ninsoare (în București sau la munte) și vom da o fugă să ne pozăm afară, în zăpadă, în natură.

3 decembrie

Am făcut împreună cu Eliza bombe de ciocolată caldă cu bezele și ne-am amuzat făcând filmulețe, eu pentru Youtube, ea pentru TikTok.

4 decembrie

Vlad a fost la grădi să se întâlnească cu Moș Nicolae (nu făcea cursuri atunci), Eliza a pictat și a lucrat la o coroniță de Crăciun cu tematica Harry Potter (care a rămas neterminată) și eu am scris felicitările cu diamante pe care tot Eliza le-a făcut.

5 decembrie

Am împachetat și livrat cadouri, am vizitat o prietenă și copiii au făcut fursecuri pentru Moș Nicolae.

6 decembrie

A venit Moș Nicolae!

7 și 8 decembrie

Am repetat colinde și am făcut bagaje pentru că urma să plecăm la Iași, așa că nu sunt activități.

9 decembrie

Am ajuns la Iași, Eliza s-a apucat de un tablou cu diamante și am savurat ceva dulce.

10 decembrie

nu am făcut nimic deosebit, doar ne-am odihnit.

11 decembrie

Am făcut curat în electronicele vechi de la subsol și le-am dus la un centru de reciclare, am împachetat cadouri, am împodobit bradul și copiii au jucat Activity și bingo.

12 decembrie

Am fost la țară, fetele au făcut bradul și acolo, am pus gutuie la geam ca în faimosul colind și am mâncat pere proaspete, puse de toamna la păstrare.

13 decembrie

Am citit o carte foarte drăguță, personalizată, care se numește Tărâmul secret al mănușilor. Am re-citit cartea asta de mai multe ori pe parcursul sărbătorilor și a fost una dintre preferatele lui Vlad. O găsiți aici dacă vă tentează ideea unei cărți personalizate. Față de ce alte cărți personalizate am mai văzut, aceasta chiar a fost drăguță și în materie de poveste, și de ilustrații.

14 decembrie

Am făcut împreună cu soțul și cu Vlad o hrănitoare pentru păsări (dintr-un kit de la Hortieco), iar Eliza a participat la un curs de pictură online, unde a pictat o casă pentru păsărele. Pentru că Vlad devenea din ce în ce mai nerăbdător cu privire la sosirea Crăciunului, i-am citit o carte tradusă de mine, A venit Crăciunul?

15 decembrie

Am ieșit în oraș doar cu Vlad, prin zona pietonală a orașului (eram la Iași). Am băut o ciocolată caldă și mi-am luat câteva cireșe în alcool si ciocolată de la Leonidas, Vlad s-a ales cu un volan de jucărie și, ca să compensez, i-am luat si Elizei un îngeraș superb dintr-un magazin cu obiecte religioase din zonă. Și la final am hrănit și porumbeii cu niste semințe crude de floarea soarelui pe care le aveam în rucsac.

16 decembrie

Am dus donații la Asociația Provita din Iași, apoi i-am făcut Elizei unghiile cu autocolante de Crăciun. Noroc că am scris pe Facebook că a fost o zi obositoare, că eu nu-mi aduc aminte 😀 Și băiatul unei prietene i-a făcut lui Vlad o capră (din aia de mers cu ea de Anul Nou), încă n-a învățat să meargă cu capra, dar sigur vom ajunge și acolo.

17 decembrie

Iarăși n-am făcut nimic, se pare, n-am nicio poză din ziua asta.

18 decembrie

Copiii au meșterit felicitări din seturi creative de la Magazin creativ, s-au certat foarte mult, eu am primit cărți-cadou și seara am ieșit cu toții la luminițe, unde am făcut poze, am ascultat colinde cântate de cântăreții stradali, am băut ciocolată caldă și am mâncat diverse prostioare de pe la târg.

19 decembrie

Am fost la țară și am decorat cu fetele coronițe de Crăciun pentru a împodobi mormintele străbunicilor. De obicei cumpăram unele artificiale, pentru că țin mai mult, dar anul trecut ne-a făcut plăcere să decorăm noi unele verzi. Ne-am îndulcit cu brioșe decorate de la un mic laborator din Iași (Mufftangerie) și le-am făcut copiilor poze la brad.

20 decembrie

Am ieșit la o plimbare mai lungă în natură: am făcut un traseu pe dealul fosilifer Repedea (releu Bucium, Iași), împreună cu doi prieteni de-ai Elizei. La întoarcere, am făcut pizza congelată la cuptor și copiii (de fapt, fetele mai mult) au muncit la căsuța de turtă dulce, varianta Lidl. La final au jucat Activity și Nu te supăra, frate.

21 și 22 decembrie

Am pus la poștă felicitări și am meșterit tot felul de lucruri drăguțe: o stea dintr-un kit de la eematico și niște decorațiuni dintr-un kit de la Opera Comică pentru Copii.

23 decembrie

A fost o zi de bucătăreală, am terminat o decorațiune, am mai decorat o coronița de brad, apoi am făcut niște fursecuri foarte aspectuoase dar nu asa grozave la gust, pe care copiii le-au decorat cu glazura de zahăr, mama a făcut cozonaci, iar Vlad s-a băgat în aluatul ei de sărățele și a făcut niște “chiftele”. Încă o tură de Activity, copiii au mai exersat colindele și eu am urmarit un concert de colinde online.

24 decembrie

Ultima zi de Advent! Am bucătărit, ca mai toată lumea, am înregistrat colindele cu copiii, iar seara am schimbat câteva cadouri cu membrii familiei în fața bradului.

2 Replies to “Calendar de Advent cu activități varianta de pandemie – 2020”

  1. Frumoase activitatile voastre Advent. Noi facem de cativa ani Calendare de Advent cu activitati creative, ceva gen lucru manual de la scoala. Nu mereu am avut timp sa le facem fix in ziua programata, le mai amanam pentru week-end, de asta cand le pplanific fac in asa fel incat in timpul saptamanii sa fie ceva ce se face usor, activitatile mai grele/elaboriose le lasam pentru week-end. De anul trecut are fiecare domnisoara calendarul ei, pt ca cea mare nu avea timp de aceleasi activitati, asa ca ea a avut un calendar de realizat felicitari dupa diverse tehnici. Anul acesta o sa avem mai multe calendare, pt ca fetele imi organizeaza mie unul, cea mare o sa aiba ceva si mai simplu, cea mica ceva potrivit varstei si amm promis si nepotilor ca le organizez si lor ceva.

    1. Ce idee buna. Am facut si eu intr-un an pe blog un calendar cu activitati creative, dar e prea mult de munca si acum nu mai am rabdare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.