Road trip prin Grecia: 10 ținute pentru orice destinație

Încet-încet, încerc să revin la rutina mea obișnuită, după una dintre cele mai frumoase vacanțe pe care le-am avut (și fac o paranteză aici să spun că parcă fiecare vacanță pare mai frumoasă decât precedenta) și mă tot strădui să găsesc timp să aștern și pe blog impresiile mele despre road trip-ul (excursia cu mașina) pe care l-am făcut cu prietena mea prin Grecia la jumătatea lunii aprilie.

Încep cu articolul despre ținutele și rochiile avute în bagaj, nu de alta, dar se apropie vara și poate vreți să vă înnoiți și voi garderoba de concediu sau vreți să creați ținute noi cu piesele pe care le aveți deja.

Încep cu ținutele făcute din hainele pe care le aveam deja, unele pe care le știți din pozele mele de anul trecut. Și anul ăsta presimt că fusta cu lămâi (H&M, colecția de anul trecut) va fi o piesă centrală, iar anul ăsta am combinat-o cu un maiou de in galben luat la un preț infim de pe Mango Outlet (sub 20 lei a fost) și o cămașă de in albă de la Marks & Spencer (magazin București). Maioul galben l-am mai combinat și cu o fustă de mătase pe care o am de peste 10 ani (dacă nu mai mult) și care a fost luată de la Orsay.

Pentru că am vizitat multe mănăstiri în Grecia, era necesar să avem fuste lungi și brațele acoperite, așa că la rochia mea lungă, bleumarin, luată acum doi ani de la Uniqlo (magazin fizic, din Barcelona), am asortat acum și o cămașă de in albastră, tot de la Marks & Spencer. Rochia asta cu bretele subțiri merge în foarte multe împrejurări, în funcție de accesorii și ce mai luăm pe deasupra.

Rochia mea verde cu mânecă lungă și cordon doar pe jumătate de talie e o achiziție de vreo trei ani de la Factcool, și modificată. Am remarcat că a început să se scămoșeze în zona unde țin poșeta, iar materialul e destul de subțire, așa că nu știu cât o voi mai purta, dar mi-a plăcut foarte mult și, deși are mâneci lungi, e foarte răcoroasă vara.

Dintre rochiile noi, menționez rochia asta splendidă de la Bonprix, cu un imprimeu ideal pentru vacanța de vară și în special în Grecia. E foarte plăcută pe piele, dar modelul nu mă avantajează așa cum a fost gândit el, așa că i-am adăugat o curea. Materialul e lejer și se usucă imediat, așa că e perfectă pentru plajă sau plimbări prin oraș. Pe mine mă ajută faptul că mă acoperă aproape complet, deoarece, din cauza unor medicamente, sunt extrem de sensibilă la soare și dacă nu mă acopăr, mă aleg cu mâncărimi și arsuri ușoare pe piele.

Tot nouă e și rochia de in de la Verlinne, pe care am purtat-o și simplă și cu o geacă subțire, model bomber, de la Bonprix (o am de primăvara trecută). Gecile astea bomber sunt foarte utile pentru serile de vară la mare (eu am două, ambele cu imprimeuri florale) pentru că le poți îndesa în geantă, sunt ușoare și nu ocupă nici mult spațiu, le poți căra cu tine peste tot.

La capitolul pantaloni am avut în bagaj o pereche de pantaloni din imitație de piele (Mohito), o pereche de pantaloni de in (Marks & Spencer) și o pereche de pantaloni paperbag, subțiri (tot Orsay, tot destul de vechi – de când Orsay a închis magazinele fizice nu mi-am mai luat nimic de la ei).

Pantalonii de piele s-au dovedit foarte buni când am fost la o cascadă și zbura cu apă în toate părțile, pantalonii paperbag, din material subțire, au fost buni la drum, iar cei de in au fost nemaipomeniți într-o zi extrem de călduroasă. După cum vedeți, tricoul meu alb de in de la Bonprix (vechi de mai mulți ani) și cămașa albă de in de la Marks & Spencer au fost vedete în această călătorie.

De fapt, ce vorbesc, inul a fost vedeta vacanței, și mă bucur că am reușit să-mi adaug câteva piese noi la colecție vara asta. Mi-aș fi dorit eu și din Grecia ceva, dar nu prea aveam buget de shopping, așa că m-am întors fără haine, doar cu două bijuterii drăguțe, niște cercei din bronz cu frunze de măslin și măsline și un colier din lemn de măslin cu o rodie în mijloc.

Ca încălțămine, accentul a fost pe comoditate, orele zilnice de mers pe jos chiar nu-mi permiteau să fac rabat de la asta, așa că am avut la mine o pereche de încălțări sport negre, foarte confortabile, de la Skechers (CCC, luați anul trecut), și o pereche de sandale sport Karrimor, luate acum câțiva ani buni de pe Factcool.

De data asta, am gândit foarte bine bagajul pentru călătorie, chiar dacă aveam loc să iau câte haine vreau. Nu am rămas cu nimic nepurtat în troller, astfel că atunci când am venit acasă, am avut de spălat și călcat o săptămână, dar nu mi-a părut rău, mai ales că eu sunt și gurmandă și hai să zicem că aproape nimic nu mai putea fi purtat și a doua zi, după ce dădeam cu ceva pe mine la masă sau când ronțăiam în mașină 😀 😀 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.