24. Pe repede înainte, încă două idei de decoraţiuni pentru pom

DSC04420 (Small)

Dacă mai sunteţi pe acolo şi azi (ceea ce mă îndoiesc) iatăalte două idei de decoraţiuni pentru pom pe care le-am mai pus în practică pe ultima sută de metri.  Sau poate sunteţi la serviciu şi vă plictisiţi şi aveţi nevoie de o lectură plăcută 😀

1. Pitic din baton de scorţişoară

Materiale: un baton de scorţişoară, o bilă de lemn, o bucată de fetru roşu, o bucată de panglică subţire, pistol de lipit (sau un adeziv foarte, foarte puternic). Se lipeşte bila de batonul de scorţişoară. Se confecţionează scufia (un triunghi de fetru roşu) şi se lipeşte pe capul piticului. Se înfăşoară panglica la gâtul piticului ca un fular.

Se confecţionează o agăţătoare din aţă, eu am avut chiar aţă aurie. M-am inspirat din cartea Decorarea bradului de Crăciun de la editura Casa, au acolo mai multe feluri de pitici, îngeraşi şi alte decoraţiuni drăguţe, mai ales ultima, cu brăduţul păsărelelor mi-a mers la inimă (e un brăduţ pentru exterior cu hrană pentru păsări)

2. Ghirlandă de cadouri

Asta e ideea mea, nu m-am inspirat de la nimeni 🙂 Voiam de mult s-o fac dar nu mai aveam polistiren. Asta până când am zărit pe biroul unei colege un coşuleţ cu o mulţime de cubuleţe din polistiren şi am rugat-o să mi le dea mie şi mi le-a dăruit cu coş cu tot.

DSC04366 (Small)

Am stat marţi seara şi am împachetat cu Eliza mini cadouri apoi le-am înşirat pe aţă. Se mai pot decora cu panglici, mărgele, fundiţe şi se pot intercala cu mărgele mari sau decoraţiuni de alt tip. Este o idee perfectă pentru a refolosi ambalaje de cadouri mai vechi sau bucăţele de hârtie de cadou care nu mai mergeau la nimic. În loc de bucăţi de polistiren, puteţi împacheta tot felul de cutiuţe, chiar şi de chibrituri.

Sărbători frumoase tuturor! Dacă mai sunteţi acolo, daţi-mi de ştire!

12 Comment

 1. sakura says: Reply

  Mai suntem mai suntem 🙂
  Acolo, aici, da’ suntem. ce, credeai ca ai ramas singurica pe front 🙂 ?

  Piticutul tau n-are cumva nevoie si de o piticuta?

  1. Laura Frunza says: Reply

   Ai dreptate, ar trebui sa-i fac o pereche sa nu fie singur de Craciun 🙂

 2. luckyrock says: Reply

  da, da, sunt aici!:D

  am vesti! fac fustita, mi-e gandul numai la ea!:))

  tre’ sa fug acum, o sa revin sa citesc mai pe indelete, vreau numai atat sa spun acum: bravo pentru ideile tale [proprii sau inspirate de la altii], ai depus mult efort, timp, energie, bani[!] si ai impartasit tuturor creatiile tale, esti un fel de Mos Craciun al crafturilor!:))

  sarbatori fericite iti doresc, sa ai mereu inspiratie, putere si chef de munca, imi place sa vin aici la tine, astept cu nerabdare mailurile de la blogul tau, sper sa te tii de el ani la randul.:)

  un Craciun linistit, fericit si plin de cadouri iti doresc!:)

  1. Laura Frunza says: Reply

   Multumesc, Luckyrock, ma bucur sa stiu ca esti acolo, undeva, in spatele unui ecran si citesti cu placere ce scriu eu. Si eu sper sa fii alaturi de mine ani de-a randul! Craciun fericit!

 3. szqwer says: Reply

  superbe ideile, multumim pentru tot ce ai scris luna asta!Craciun Fericit si Imbelsugat !

 4. Amala says: Reply

  Uau!!!! Ce maraton de idei si ce de realizari! Felicitari mamico si Sarbatori fericite va doresc:)

 5. Mandruta says: Reply

  Suntem, suntem! Chiar daca uneori suntem puturosi si nu scriem :”> . ne place tot ce ne pregatesti, tot, tot ! Sunt super! Te pupam toti si toate (cred ca toata lumea e de acord cu mine 🙂 ).

 6. renata says: Reply

  un craciun policrom, muzical si sprinten va doresc tie si familiei!

 7. Pentru anul viitor pastrez ideea cu etichetele. Superbe.
  La multi ani!

 8. […] Am realizat acest îngeraş după un model din cartea Decorarea bradului de Crăciun, una din preferatele mele de la editura Casa din care am mai făcut anul trecut piticul din scorţişoară. […]

 9. […] bradului de Crăciun din care am făcut piticul din scorţişoară şi […]

Leave a Reply