Tricou decorat cu balerină

Mi-a venit ideea să fac acest tricou după ce am văzut într-un magazin ceva similar, nişte bluziţe cu fetiţe imprimate şi fustele din tul sau voal aplicat. Am cumpărat un tricou dintr-un second-hand (5 lei un tricou polo, calitate excelentă şi stare impecabila, la tricourile cu guler se vede imediat uzura) şi apoi am căutat pe net un stencil (şablon) cu balerină. Musai să fie stencil şi nu imagine pentru că vă trebuie ceva cu cât mai puţine detalii. Decupaţi şablonul, având grijă ca marginile lăsate după tăietură să fie impecabile, nu bucata pe care o decupaţi. Fixaţi şablonul pe tricou şi aplicaţi vopsea textilă cu ajutorul unui bureţel. Lăsaţi 24 de ore la uscat, apoi călcaţi cu fierul încins, fără aburi. Dintr-o bucăţică de tul confecţionaţi fusta şi coaseţi-o la locul potrivit (eu am folosit aţă argintie). Eu am avut tul roz palid şi mai degrabă ar fi mers unul ciclam ca să fie contrastul mai puternic. De asemenea, atenţie când aplicaţi vopseaua în zonele cu unghiuri, mai bine finisaţi cu pensula, mie coroniţa de pe capul dansatoarei nu mi-a ieşit iar în zona gâtului vopseaua s-a infiltrat deoarece a fost prea abundentă. Însă chiar şi aşa, tricoul a ieşit drăguţ şi mă mândresc cu faptul că e unic 🙂

Ca variantă, dacă aveţi un tricou mai subţire, puteţi descărca de pe internet o balerină, o imprimaţi la dimensiunea dorită, o puneţi dedesubt şi trasaţi conturul cu un marker pentru textile, apoi aplicaţi fustiţa din resturi de tul (merg foarte bine punguţele de la mărturii, dacă aveţi aşa ceva adunat pe acasă).

Am înscris-o pe Eliza la balet începând cu 20 august, aşa că veţi mai vedea idei cu şi despre balerine la mine pe blog, precum şi detalii despre modulul de balet la care va merge. Voi cu ce vă mai ocupaţi vara asta, unde aţi dispărut în concediu?

6 Comment

 1. Ce dragut! Pare simplu de facut dar sunt siura ca eu cu doua maini stangi voi crea cel mult cativa nervi 🙂

 2. melly says: Reply

  Cât de frumos a ieşit, nici nu ai zice că nu ai cumpărat aşa tricol. Aş face şi eu un hello kitty la mămăruţa mea. Mulţumesc pentru idee.
  Eu am cumpărat ricouri polo şi bluze din carrefour de la Tex Baby, sunt de o calitate extraordinară.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Eu deocamdata am stocuri luate din second-hand pentru pictat, insa la reduceri o sa dau iama si in Carrefour.

 3. Cristina says: Reply

  buna! de unde ai cumparat vopseaua de textile?

  1. Laura Frunza says: Reply

   Eu am luat de la Casa Retro din Bucuresti, dar gasesti in mai toate magazinele de hobby.

 4. […] Ca sa fie ceva special si sa nu mai fie suparata pe “mami asta aiurita” , am decis sa transform maieul in ceva special, inspirata fiind de Laura […]

Leave a Reply