Campanie şcolară de informare privind prevenţia şi tratarea pediculozei

Ştiţi deja că obişnuiesc să vă informez mereu când mai aflu de câte o campanie şcolară derulată de o companie privată în şcolile de stat din România, în special când aceste campanii au un scop educaţional precis şi nu doar de marketing. Pe tema pediculozei, chiar sunt convinsă că avem nevoie de cât mai multe campanii şcolare, pentru că acasă fie nu se discută deloc pe tema asta, fie informaţiile transmise sunt restrânse şi, de multe ori, eronate.

Pediculoza, deşi pare un nume de boală complicată, nu este altceva decât infestarea cu păduchi. Noi am trecut prin asta anul trecut, când Eliza a luat păduchi (presupunem noi) dintr-un cinematograf insalubru. Am realizat atunci că, până la vârsta de 9 ani, eu nu i-am vorbit absolut niciodată Elizei despre păduchi, ceea ce a făcut-o să fie foarte speriată şi să viseze monştri mici care îi mănâncă creierul.

Pur şi simplu nu găsisem momentul oportun sau poate că n-am considerat util, habar nu am de ce n-am făcut-o. Nu mai zic că nici măcar nu ştiam cum arată şi după ce ar trebui să mă uit. Dar, deh, nevoia te învaţă! Am povestit experienţa noastră într-un articol care poate fi citit aici.

Sau poate am crezut că nouă nu ni se poate întâmpla niciodată? Ştiţi voi, ai impresia că dacă te speli şi te piepteni şi nu faci schimbi de căciuli cu nimeni, totul e ok. Doar că pediculoza nu ţine cont de igiena capului păţitului, ci de împrejurări. Adică: interacţionezi cu o persoană care are păduchi, ai toate şansele să iei şi tu.

Prin urmare, mi se pare binevenită iniţiativa brandului Paranix de a derula campanii şcolare de informare, destinate atât părinţilor, cât şi copiilor. Deoarece:

  • Părinţii trebuie să ştie că pediculoza se tratează trecând pe la farmacie, nu pe la Peco.
  • Copiii trebuie să înveţe că nu e o ruşine să ai păduchi şi să nu stigmatizeze colegii care au trecut prin asta.

Şi dacă, de multe ori, cadrele didactice nu au curajul sau deschiderea să abordeze acest subiect la şedinţa cu părinţii, atunci foarte bine, să vină cineva din afară să le spună ce să facă să prevină sau cum să trateze (atât infestarea, cât şi subiectul 😀 ).

Mai concret, ce se va petrece în şcoli:

  • În prima etapă, se vor informa părinţii prin distribuirea de fluturaşi informativi
  • În a doua etapă, se vor informa şi copiii prin distribuirea de pliante create special pentru ei, pe înţelesul lor.
  • Şcolile vor primi pachete cu produse Paranix pentru cabinetul şcolii, pentru ca asistenta medicală să poată interveni la timp, atunci când este cazul.

pg1530_flyer_campanie-nationala-in-scoli_paranix_1-4_dia_25iul_page_1

Perioada de desfăşurare:

  • 17 septembrie – 8 octombrie

Şcoli selectate:

  • 400 de şcoli /97 000 de copii /21 000 de părinţi
  • oraşe: Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Cluj Napoca, Ploieşti, Iaşi, Braşov, Piteşti, Craiova, Sibiu, Bacău, Piatra Neamţ, Buzău.
  • şcolile au fost deja selectate, procesul fiind unul complicat (cu aprobări de la Ministerul Educaţiei etc), dar sunt toate şansele ca şi şcoala voastră să se afle printre ele.

Dacă totuşi nu a fost selectată şi şcoala voastră, puteţi descărca fluturaşul pentru copii (care nu conţine logoul producătorului, în caz că vă faceţi griji de aşa ceva) şi le puteţi povesti copiilor fie acasă, fie la şcoală despre cum se identifică şi se tratează pediculoza.

pg1530_flyer_campanie-nationala-in-scoli_paranix_1-4_dia_25iul_page_2

Produse Paranix de prevenţie şi tratare a pediculozei (noi asta am folosit anul trecut): spray-uri şi şampoane de prevenţie, şampoane de tratament, pieptene de îndepărtare a ouălor şi păduchilor morţi. Dacă aveţi nevoie sau vreţi să ştiţi că sunt acolo undeva în casă (doar în caz de…), staţi pe aproape, că o să am concurs cu 5 seturi de produse Paranix, în perioada următoare pe pagina de Facebook.

10 Replies to “Campanie şcolară de informare privind prevenţia şi tratarea pediculozei”

  1. Foarte buna aceasta campanie de informare. Si noi am trecut prin asta acum 2 ani, si stiu de Paranix de la reclame, deci am mers la farmacie si nu la peco, cum stiam din copilarie ca se face. Piaptanul e important.

    1. Da, pieptenele e super important, altfel nu ai cum să scoţi ce rămâne pe acolo.

  2. Multumeeeeeesc!
    Bineinteles, copil constiincios fiind, am si luat legatura cu ei. Pentru campania viitoare, ca aceasta s-a incheiat. Dar e bine de stiut pe viitor. Au fost promti si amabili. Sper sa fie o colaborare frumoasa si de viitor. Multumesc inca o data.

    1. Cum ai reuşit aşa repede? :))) Unde le-ai scris?

      1. Am sunt la nr. de tel. ce l-am gasit la rubrica ,,contact” cand am accesat link-ul lasat de tine in articol.

  3. Eu am fobie de păduchi și alte târâtoare prin păr. Tin minte si acum cum mă pieptăna mama și mă apucă frisoanele. Halal naturalist sunt. E bine de știut că acum scapi ușor și nu stresezi întreaga familie cu procedeul de scăpare de lighioane. O campanie utilă.

    1. Cred că toţi avem fobie :))) Dar şi când ţi se întâmplă, ţi se întâmplă!

  4. Imi aduc aminte ca mi-am varsat la vremea respectiva focul, cand s-a mai scris pe bloguri despre campanii Paranix. Povesteam cu cata prejudecata este privita problema aceasta, a paduchilor, in fosta scoala a fiica-mii, desi este una foarte cautata, din centrul Bucurestiului, nu vreuna din fundul tarii, sa zici ca nu au acces la informatie pertinenta.
    Acum, am intrat sa comentez doar ca sa ma laud: la noua scoala a fiica-mii, i s-a implinit visul. De unde inainte se plangea ca vine uneori asistenta scolara si ii trage de par ca sa ii caute de paduchi (era o oroare de om femeia aia, din multe puncte de vedere), acum se plange ca nu vine mai des asistenta de aici. “Atat de bine e sa faci matematica in timp ce cineva iti umbla cu drag in cap, ca la masaj!”. Deci se poate, daca se vrea 🙂

    1. Da, eu sper că prin aceste campanii şcolare, şi copiii şi adulţii o să înveţe că nu e nicio ruşine să ai păduchi, că e ca şi cum ai fi răcit sau ceva de genul. Dar mai e mult până departe şi, de multe ori, problemele de la adulţi vin. Până nu educăm adulţii, n-o să putem educa nici copiii.

  5. Asa este , sunt tare binevenite aceste campanii. Cunosc cazuri concrete de parinti care chiar si in zilelele noastre asociaza aceasta afectiune cu saracia si igiena precara…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.