Asociația Prematurilor continuă lupta împotriva COVID-19 în 5 maternități

Știți vorba aia, nu? Dacă nu te ajută statul, trebuie să te ajuți singur? 😀 Cam așa și cu spitalele, cu școlile și cu alte instituții de pe la noi. Cred că trebuie să recunoaștem că statul a fost puțin cam depășit de tot ce s-a întâmplat din martie încoace.

Nu zic că nu s-au străduit, dar a fost un amalgam de indicații și reacții contradictorii, de lipsă de reacție în unele cazuri, de urnit greu într-o anumită direcție (și încă mai este). Cred că toți am fost bulversați și am încercat, pe cât posibil, să ne ajutăm singuri, atât cât s-a putut.

În perioada asta, am văzut multe ONG-uri care au reacționat super rapid, încercând să acopere nevoi acolo unde ele existau. S-au donat măști, viziere, tablete și alte echipamente IT, ventilatoare, ba chiar s-a donat și un spital. Tuturor acestor eroi le mulțumim că există!

Și pentru că știu mămici care au născut în perioada pandemiei și le-a fost foarte greu, aș vrea să vă povestesc despre inițiativa Asociației Prematurilor, de a dota cu echipamente anti-Covid cinci maternități din țară.

Asociația Prematurilor a achiziționat și donat 30 lămpi biocide UV pentru dezinfecția aerului, cu utilizare în prezența persoanelor, 2.000 perechi mănuși chirurgicale, 2.000 halate unică folosință, 2.000 măști chirurgicale simple, 500 combinezoane de unică folosință, 250 de viziere, 5.000 botoși protecție încălțăminte, 1 aparat de aer condiționat, 550 măști medicale FFP2, 150 litri dezinfectant suprafețe cu biocid avizat de M.S., 150 litri săpun dezinfectant.

Aceste donații au ajuns deja și sunt utilizate de către Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bacău, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Călărași, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București.

Acest lucru a fost posibil prin intermediul unei finanțări private (150 000 lei), în cadrul proiectului În stare de bine susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Cu această ocazie le mulțumim și companiilor private care s-au implicat în lupta anti-Covid și îmi doresc să aud de cât mai multe astfel de inițiative!

Despre Asociația Prematurilor

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media și persoane publice, pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România.

Asociatia Prematurilor este singurul ONG din România pe prematuritate acreditat, în conformitate cu prevederile Legii nr.197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România.

Dacă vrei să susții activitatea Asociației și să contribui și tu la dotarea maternităților cu echipamente pentru prematuri, poți dona aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.