Noi apariții editura Humanitas Junior – februarie 2021

O să inaugurez o nouă secțiune la mine pe blog, cu eticheta ”noi apariții”, pentru că sunt multe cărți frumoase pe care ajung să le citesc și să vi le prezint după luni de zile, când deja nu mai sunt noi apariții 😀 😀 😀

În felul acesta, vi le arăt, vă zic câteva impresii despre ele la prima vedere, voi vi le treceți pe listă și eu le aprofundez atunci când le vine rândul.

Încep cu Humanitas Junior pentru că am primit de la ei niște cărți absolut superbe și e păcat să nu le aveți în vedere pentru achiziții viitoare.

Iliada și Odiseea, Gareth Hinds

Sunt două romane grafice impresionante, destul de fidele textelor clasice ale Iliadei și Odiseei. Eliza a început Iliada dar a renunțat repede, a zis că nu pricepe nimic. Cred că înainte de a le citi, e nevoie de o recapitulare sau de lectura unei adaptări ca să aibă bazele mitologiei grecești atunci când le citește.

Le recomand pentru copii mari (14+) sau adulți, nu de alta, dar am văzut și o scenă care sugerează ceva sex acolo 😀 😀 😀

Un an plin de povești. 52 de sărbători și legende din lumea întreagă, Angela McAllister

Un volum de basme culese de la diferite popoare care nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui pasionat – fie el mic sau mare – de diversitatea culturală. Cu ilustrații de Christopher Corr. E o carte de ținut pe noptieră tot anul și de marcat în calendar zilele când trebuie să citiți următoarea poveste. Îi va ajuta pe copii să remarce și curgerea timpului.

Și dacă tot se discută la fiecare Valentine Day sau Halloween, că adoptăm sărbători împrumutate, iată că eu vă îndemn să aflați și despre alte sărbători la fel de frumoase, mai mult sau mai puțin cunoscute și dacă aveți timp/chef/răbdare să le marcați cumva și în casele voastre, ca o experiență de învățare a diversității culturale.

Basmele sunt alese astfel încât să acopere:

  • sărbători sau ritualuri religioase ale diferitelor culte (Întâmpinarea Domnului, Lăsata Secului, Purim, Paștele, Crăciunul, Vesak, Ramadan, Yom Kippur, Diwali)
  • sărbători naționale ale unor popoare prin care își celebrează cultura și tradițiile: Kwanzaa, Anul Nou Chinezesc, Sfântul David, Noaptea focului de tabără.
  • zile mondiale: Ziua Mondială a Naturii, Ziua Mondială a Oceanelor, Ziua Internațională a Păcii, Ziua Drepturilor Omului, Ziua Muzicii etc
  • sărbători distractive sau de familie: Sfântul Patrick, Halloween, Ziua Recoltei, Ziua Recunoștinței, Diwali.

Plicul de activități Academia juniorilor de Ilona Bakšė

Cărticelele din această mapă sunt bine structurate, cu activități de la simplu la complex, iar noțiunile sunt ușor de reținut.

Vlad le-a parcurs pe toate fără ajutorul meu tocmai pentru că e ușor de intuit ce ai de făcut acolo. Și, spre surprinderea mea, Vlăduț al meu, copilul care nu stă locului, nu s-a dezlipit de ele până când nu le-a terminat singur.

Setul conține în total 10 caiețele:

  • Șase care învață copilul cum să țină creionul în mână, cum să traseze primele linii și puncte pe hârtie, care sunt culorile și cum să deseneze câteva modele simple (cercuri sau conturul mâinii, de exemplu).
  • patru cu autocolante, din care copilul învață animalele, fructele și legumele și alte obiecte familiare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.