Noi apariții pentru copii martie 2021: ed Signatura și Creanga fermecată

Am două cărți foarte drăguțe să vă arăt, ambele de autoare românce, cu ilustrații splendide și mesaje emoționante. Sunt noi apariții la edituri care își selectează cu mare atenție cărțile publicate, pentru a oferi publicului cititor un mesaj unitar legat de valorile promovate.

Care este darul tău? text Lavinia Nicoară, ilustrații Aliona Bereghici, editura Signatura

O carte minunată despre darul cu care vine fiecare pe lume și pe care trebuie să știi să-l identifici în interiorul tău (nu mereu îți spune mama care e) și să-l fructifici, fără să râvnești la darul altcuiva.

”Fiecare om care se naște vine cu un dar special în suflet!” le spune mama celor două surori gemene, invidioase una pe alta pentru darul ei. ”Unii au o iubire imensă, alții au o putere de a ajuta nemaipomenită, alții știu să ierte, alții sunt generoși, câțiva sunt războinici ai binelui, alții sunt creativi sau poate au o voce care vindecă suflete…”

 

O carte potrivită pentru toate vârstele, până și sufletul meu de adult a fost mângâiat de mesajul din carte, pentru că nu sunt sigură care e darul meu și dacă acesta face ceva pentru ceilalți și am nevoie să mi se reamintească că nu fac umbră pământului degeaba. Copiii noștri au, mai mult ca niciodată, nevoie de acest mesaj, indiferent de vârstă.

E una dintre foarte puținele cărți ilustrate pe care le-aș recomand și adolescenților pentru că ei sunt la vârsta la care nu mai știu cine sunt și nu-și mai găsesc locul în familie sau în comunitate. E vârsta marilor întrebări și a explorărilor interioare și exterioare și chiar dacă s-ar putea amuza că le dăruiești o carte ilustrată, cred că vor înțelege foarte bine mesajul din ea.

Am luat cartea la reducerile din cadrul campaniei Mama e doar una și a costat 22 de lei. Ca să nu chinui oamenii să împacheteze o singură carte, am mai comandat și cartea Mama de Walter Crane. Care este darul tău? este și acum la reducere, în cadrul campaniei Primăvară și bine.(9-22 martie). Eu mai am pe listă de achiziționat de la ei Coronița, Florile micuței Ida și Mara și esența vieții. Au niște cărți superbe, nici nu știi ce să alegi prima oară 😀

Taina inimii, Ileana Vasilescu, ilustrații Oana Hajos, editura Creanga Fermecată

O carte foarte necesară în peisajul literar autohton, despre călătoria parcursă de copiii adoptați până în brațele iubitoare ale părinților adoptivi. Inspirată din pedagogia Waldorf, conform căreia sufletele stau undeva acolo, în cer, și își aleg familia în care se vor întrupa, suflețelele din această poveste știu că părinții aleși nu sunt destinația lor finală. În paralel, ei îi văd și pe cei adoptivi așteptând și faptul că știu că, în cele din urmă, vor fi iubiți și acceptați, le face prima etapă un pic mai ușoară.

 

Fiind o carte pentru copii, povestea încearcă să pună într-o lumină bună și părinții biologici, chiar dacă i-au abandonat, din varii motive (deși este abordat și subiectul decesului părinților naturali). Se vede că este o poveste îndelung gândită și cântărită, fiecare lucru este scris pentru a mângâia sufletele copiilor adoptați care vor avea mereu în suflet umbra abandonului.

Chiar dacă publicul ei primar este format din copiii adoptați, și toți ceilalți copii o pot citi cu același drag pentru a înțelege mai multe din mecanismele spirituale ale venirii lor pe lume și pentru a da dovadă de mai multă compasiune și iubire data viitoare când vor întâlni copii orfani, luați în plasament sau adoptați.

One Reply to “Noi apariții pentru copii martie 2021: ed Signatura și Creanga fermecată”

  1. Multumim. De adaugat pe lista!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.