Oameni de zăpadă din bezele pentru ciocolată caldă

Copiii mei sunt mari fani ai ciocolatei calde, deși mai mult în teorie, pentru că niciodată n-o beau pe toată și cu siguranță n-o beau caldă 😀 Dar le place ideea de a bea ciocolată caldă, de a avea o cană deosebită cu motive de sărbătoare, de a-și pune frișcă și bezele și de a vedea cum se topește ciocolata.

Dacă anul trecut ne-am distrat cu bombele de ciocolată cu bezele în interior, anul ăsta am încercat ceva diferit: oameni de zăpadă din bezele.

Noi am făcut o versiune super rapidă și simplă, nu ne-am mai complicat și cu pălărie, care nu lipsește dacă vă uitați după inspirație pe Pinterest, și care se face din bomboane de ciocolată cu o anumită formă și puțină ciocolată topită. Eu m-am gândit că e destulă ciocolată și așa și nu mi-am mai bătut capul.

Pentru corpul oamenilor de zăpadă am folosit bezele (=marshmallows, nu bezele din albuș) mari, dintr-o pungă pe care o aveam de la săptămâna americană de la Lidl. Însă acum se găsesc mai peste tot, am văzut și în Kaufland și în Mega Image pungi cu bezele mari și albe.

În plus, o să mai aveți nevoie de bețe de frigărui și de creioane cu glazură de zahăr. Eu am folosit un set care se găsește în perioada asta la Lidl și conține creioane cu glazură neagră, roșie, galbenă și argintie. Nu e cea mai bună glazură pentru fursecuri, se usucă foarte greu și rămâne lipicioasă (spre deosebire de glazura de la Dr Oetker, care se usucă foarte bine, dar nu are negru), dar pentru bezele e perfectă.

Pe un băț de frigăruie se înfig trei bezele mari, apoi se desenează trăsăturile omului de zăpadă. Se ajustează dimensiunea bățului, apoi se pune pe gura cănii de ciocolată. E mai ușor să înfigeți bezelele dacă le lăsați un pic la aer să se usuce, altfel sunt moi și se mai deformează.

Noi am făcut ciocolată caldă din niște cuburi pe băț care se pun în lapte și se dizolvă încet. Pe deasupra am pus frișcă, apoi bezelele. Astfel, omul de zăpadă a avut și zăpadă în care se să se tăvălească 😀

Omul meu de zăpadă parcă seamănă puțin cu cel din videoclipul Snowman de la Sia, nu? 😀

Dacă vă plac oamenii de zăpadă, iată ce alte activități mai puteți face: Idei cu oameni de zăpadă.

Dacă vă mai rămân bezele și aveți curte, puteți încerca și acest desert american iubit de copii: Smores.

3 Replies to “Oameni de zăpadă din bezele pentru ciocolată caldă”

  1. Interesanti omuletii de zapada din bezele

  2. Buna! Arata f bine! Cuburile de ciocolata sunt tot de la lidl?
    Multumesc!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Nu, sunt de la un magazin cu produse bio din Bucuresti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.