Bookfest 2023: cărți noi pentru lista ta de cumpărături

Acestea sunt o mică parte dintre noutățile primăverii pe care le-am primit (sau chiar citit deja) de la edituri sau pe care le am pe listă pentru achiziții la Bookfest. Vă invit să citiți despre ele, să vedeți dacă vă atrage vreuna. Sunt alese absolut aleatoriu, nu am intenționat nicio clipă să fac vreo listă completă, deoarece editurile au enorm de multe noutăți, așa că dacă vreți să aflați despre ceva anume, urmăriți paginile lor de Facebook.

Editura Nemira

La Nemira a apărut o carte nouă a autorului Amor Towles (Un Gentleman la Moscova, Regulile Jocului): Autostrada Lincoln, un bestseller New York Times și o carte de non-ficțiune pe care am apucat s-o răsfoiesc puțin și se anunță foarte interesantă: Pântecul. Cum începe povestea noastră de Leah Hazard. Și nu uitați, tot la categoria non-ficțiune, și Dragă tată. Scrisorile lui Patrick și Ernest Hemingway și noua carte a lui Katherine May, Vraja lumii.

La Nemira au apărut și câteva cărți frumoase cu temă romantică: 12 ore pentru a spune te iubesc, Olivia Poulet, Laurence Dobiesz, S-a întâmplat într-o vară, Tessa Bailey, French Kissing in New York, Anne-Sophie Jouhanneau, Vara în care am spus doar DA, Lindsey Roth Culli.

Editura Litera

La Litera sunt foarte multe noutăți, o să vă atrag atenția doar asupra câtorva: Micul prieten, Donna Tart, Epoca viciului, Deepti Kapoor, Viața ca un râu, Shelley Read, Nu mă poți răni, David Goggins, În dragoste totul e permis, K. L. Walther, Malnata, Beatrice Salvioni. Până atunci va fi disponibilă și Atlas. Povestea lui Pa Salt, volumul final al seriei Cele șapte surori.

Editura Trei

La editura Trei voi fi prezentă la lansarea noutăților editoriale din colecția Fiction Connection, sâmbătă de la ora 15.40, unde voi vorbi despre cartea Tot albastru cerului de Melissa Da Costa. Alte cărți care mi-au atras atenția și despre care se va vorbi la lansare: Cleopatra și Frankenstein de Coco Mellors și Lucruri peste care nu putem trece, Lucy Score.

Editura Polirom

Editura Polirom mi-a trimis câteva noutăți din colecția Polirom Junior și Junior Istorie. Foarte interesante mi s-au părut cele două volume din seria Povestea lumii. Istoria pe înțelesul copiilor: Antichitatea și Evul Mediu. Din seria de ficțiune Polirom Junior avem Motanul chinez de Mika Waltari, Miraculoasa viață uitată a lui Iris Cartier, Flavius Ardelean-Bachmann și Când erau dragonii mici, Diana Geacăr.

Noutăți Polirom pentru adulți:

Editura Humanitas

De la Humanitas am pe listă Simon, cea mai recentă carte a lui Narine Abgarian (autoarea cărții Din cer au căzut trei mere), Englezul din Gara de Nord de Tatiana Niculescu și Eu te-am făcut, eu te omor, Iv cel Naiv.

Editura Paralela 45

La Paralela clar voi lua Manual pentru bunici de Arcadia Solum, deși mai am până să fiu bunică, dar mi se pare foarte interesant conceptul. Ca idee, nu e o noutate, am mai răsfoit la Gaudeamus o carte adresată bunicilor, despre relația cu nepoții, dar era publicată la o editură cu specific religios și, din câte am răsfoit-o pe aia, părea că încurajează corecțiile fizice, așa că am zis pas. Cea de față abordează subiecte foarte interesante și abia aștept s-o citesc.

Alte cărți de autori români lansate la Bookfest: Somnicuțicanii, de Ioana Geacăr, Școala prieteniei. Povești terapeutice și exerciții pentru copii speciali, Minunata călătorie a Almei și a motanului Ivan în Țările de Sus de Andreea Tănăsescu și Bucătăria românească la porțile Europei, de Maria Cristea Șoimu.

Alte noutăți: Regina frumuseții și Căsuța de la malul mării de Alice Clayton pe care, sincer, mi le doresc pentru vacanță deși, la momentul ăsta, nu am nicio vacanță planificată 😀 Și Nu sunt la birou!, o carte despre munca la distanță sau hibrid.

Editura Nomina

La Nomina mi-a atras atenția un roman grafic, Îndrăgostiții, înțeleg că ei îl recomandă pentru 16+, ar eu aș vrea să-l răsfoiesc să văd dacă nu merge și mai devreme.

.

ALERTĂ ATELIERE SUPER FAINE! LA DEBASM.RO

Asociația scriitorilor pentru copii și adolescenți De Basm vă invită la Bookfest Junior, un stand dedicat micilor cititori din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest. În perioada 24-28 mai, spațiul special amenajat va prinde culoare și se va însufleți cu povești, personaje de tot felul și ateliere de lectură. Copiii își vor putea întâlni autorii preferați și le vor putea asculta poveștile.

Va fi cel mai amplu program de ateliere pentru copii prezentat vreodată la un eveniment similar în România: peste 20 de ateliere de lectură, de joacă, de întrebări fantastice, de rime, de nonsensuri, de teatru kamishibai, adresate copiilor cu vârste între 4 și 14 ani. 

Micii cititori vor fi așteptați la Bookfest Junior de scriitorii: Liana Alexandru, Luminița Corneanu, Mihaela Coșescu, Simona Epure, Luciana Grosu, Laura Grunberg, Andreea Iatagan, Iulia Iordan, Mihai Mănescu, Alex Moldovan, Ioana Nicolaie, Sînziana Popescu, Cristina Beatrice Preda, Alina Purcaru, Adina Rosetti, Iulian Tănase, Carmen Tiderle.

Atelierele se vor desfășura în Colțul de lectură, intitulat “De Basm la Bookfest Junior” (stand A20). Detalii aici.

.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.