Coronita dulce

Am fost ieri la cumparaturi si m-am aprovizionat cu bomboane de pom, neaparat preferatele mele, cele cu jeleu. Anul acesta am gasit cu jeleu de mar cu scortisoara si de visine. De obicei, pun bomboanele in brad, imi place sa le caut printre crengi, sa le mananc si sa las doar ambalajele, pe care sa le pipai plina de speranta, doar, doar oi mai gasi una, atunci cand strang bradul. Insa m-am decis ca anul acesta sa incerc ceva special, astfel ca am creat aceasta coronita din bomboane.

dsc05541

Pentru a face aceasta coronita aveti nevoie de: carton mai tare, bomboane de pom, panglica de organza, scotch dublu adeziv, cutter, foarfeca. Se traseaza conturul unui cerc pe carton, folosind un castron mai mare (eu am folosit un capac de oala), apoi in centrul lui se traseaza conturul unui cerc mai mic (eu am folosit un bol). Se decupeaza mai intai cercul mare cu foarfeca, apoi cercul mic, cu cutterul.

untitled2

Se incepe lipirea bomboanelor pe coronita de carton cu scotch dublu adeziv, avand grija sa umpleti bine spatiile goale. La sfarsit se leaga panglica si se agata la loc de cinste 🙂 Daca nu vreti sa se vada panglica pe suprafata coronitei, o puteti capsa pe spatele cartonului inainte de a incepe lipirea bomboanelor.

untitled_12

Coronita poate fi un cadou minunat de Craciun (si nu numai) pentru cei dragi, daca o personalizati cu bomboanele preferate ale destinatarului cadoului. Deja imi imaginez cum ar arata o coronita cu bomboanele mele preferate, Ferrero Rocher 🙂

2 Comment

  1. hmmm… frumos proiect, dar cum mai mananci bomboanele, daca sunt lipite?

    1. Laura Frunza says: Reply

      Bomboanele sunt lipite cu scotch dublu adeziv, deci se dezlipesc usor, noi le-am scos din ambalaj si am lasat ambalajul acolo.

Leave a Reply