Diversificare – Piure de fructe pentru bebeluşi

untitled

Acest piure de fructe pentru bebeluşi poate fi gătit copiilor după vârsta de şapte luni.

Pentru un piure delicios şi dulce alegeţi următoarele fructe bine coapte: 3 pere (chiar dacă sunt importate, alegeţi din acelea parfumate, gen Williams sau Packham), 2 mere (am înţeles că cele mai recomandate pentru bebeluşi ar fi cele Golden, eu am folosit unele verzi), 1 mango, 5 banane, o portocală.

Eu am folosit pentru prepararea fructelor steamerul (aparatul de fiert la aburi) dar ele se pot fierbe şi în apă dar un timp mult mai scurt (merele mai întâi 2 minute, apoi restul fructelor încă 1 minut – în apă clocotită). Am pus mai întâi merele timp de 5 minute pentru că sunt mai tari, apoi am adăugat restul de fructe curăţate şi am “aburit” zece minute. După cum vedeţi în poză, arată ca şi cum ar fi crude, aşa de frumos şi-au păstrat culoarea. Am pasat fructele împreună cu sucul de la portocală ca să iasă un piure fin şi l-am transferat în recipiente pentru congelat mâncarea bebeluşilor.

untitled

Eu îi dau Elizei acest piure de fructe simplu sau amestecat cu iaurt (Napolact sau Tnuva) sau cu brânză Făgăraş de la Altea care are o consistenţă cremoasă, aproape ca o smântână mai groasă.

Mai multe reţete pentru diversificarea alimentaţiei bebeluşilor aici. Consultaţi pediatrul înainte de a introduce orice fruct nou în alimentaţia bebeluşului.

Save

1 Comment

  1. dreamer says: Reply

    Hehe, folosesti aceleasi recipiente de congelat ca si mine 🙂 O sa incerc si eu piureul tau, eu pina acuma cumparam de la Hipp borcanele si la masa de seara la amestec cu orez cu lapte, gris sau zwieback (un fel de pesmeciori). Fetita mea a devenit de curind o mincacioasa la masa de seara, dupa nenumarate mofturi cu diversificarea…

Leave a Reply