Piure multifruct pentru bebe

Pentru un piure delicios şi dulce pentru bebeluşul peste 6 luni alegeţi următoarele fructe bine coapte: 3 pere (chiar dacă sunt importate, alegeţi din acelea parfumate, gen Williams sau Packham), 2 mere (am înţeles că cele mai recomandate pentru bebeluşi ar fi cele Golden, eu am folosit unele verzi), 1 mango, 5 banane, o portocală.

Eu am folosit pentru prepararea fructelor steamerul (aparatul de fiert la aburi) dar ele se pot fierbe şi în apă dar un timp mult mai scurt (merele mai întâi 2 minute, apoi restul fructelor încă 1 minut – în apă clocotită). Am pus mai întâi merele timp de 5 minute pentru că sunt mai tari, apoi am adăugat restul de fructe curăţate şi am “aburit” zece minute. După cum vedeţi în poză, arată ca şi cum ar fi crude, aşa de frumos şi-au păstrat culoarea. Am pasat legumele împreună cu sucul de la portocală ca să iasă un piure fin şi l-am transferat în recipiente pentru congelat mâncarea bebeluşilor.

untitled

Eu îi dau Elizei acest piure simplu sau amestecat cu iaurt (Napolact sau Tnuva) sau cu brânză Făgăraş de la Altea care are o consistenţă cremoasă, aproape ca o smântână mai groasă.

Mai multe reţete pentru diversificarea alimentaţiei bebeluşilor aici.

Şi să nu uit: a apărut cărticica Superbebe Culinaria cu reţete pentru bebeluşi şi copii. Am făcut şi eu o extravaganţă şi am luat-o dar nu consider că mi-a adus prea multe informaţii noi, muuuulte reclame şi doar câteva reţete pe care i le voi face în curând Elizei şi vi le voi împărtăşi.

Save

2 Comment

  1. dreamer says: Reply

    Hehe, folosesti aceleasi recipiente de congelat ca si mine 🙂 O sa incerc si eu piureul tau, eu pina acuma cumparam de la Hipp borcanele si la masa de seara la amestec cu orez cu lapte, gris sau zwieback (un fel de pesmeciori). Fetita mea a devenit de curind o mincacioasa la masa de seara, dupa nenumarate mofturi cu diversificarea…

  2. Jester says: Reply

    Salut, va invit sa sustineti un proiect cultural pentru copii. E vorba de un site de carti gratuite in format electronic, care se pot printa cu o imprimanta obisnuita si capsa cu un capsator de birou. Obtineti astfel o colectie intreaga de povesti frumoase. Textele si ilustratiile sunt puse la dispozitie de scriitori, traducatori si ilustratori care demonstreaza ca pot face si ceva de suflet, nu doar pentru bani. Va rugam sa ne vizitati siteul si sa ne sprijiniti descarcand povesti. Ne gasiti pe
    http://www.povestealuijester.blogspot.com

Leave a Reply