Compot de toamnă

Pentru gustarea Elizei sau chiar ca desert eu îi mai dau fructe proaspete (mănâncă pere şi struguri cu multă plăcere). Azi am avut nişte fructe mai tari şi i-am făcut un compot de toamnă.

Aveţi nevoie de: 2 mere, 1 pară şi o gutuie.

DSC07149

Le tăiaţi cu un instrument şmecher ca ăsta sau cu cuţitul şi le curăţaţi de coajă.

DSC07151

Tăiaţi fructele în cubuleţe de aproximativ aceeaşi dimensiune.

DSC07152

Puneţi pe foc o oală cu apă şi zeama de la jumătate de lămâie. În funcţie de vârsta bebeluşului, îndulciţi cu zahăr sau fructoză. Eu am folosit fructoză. Când dă în clocot, adăugaţi fructele.

DSC07157

Puneţi fructele îmbibate de zeamă într-un vas şi pasaţi. Zeama o puteţi bea voi, e delicioasă fierbinte, mai ales într-o zi de toamnă mohorâtă. Am presărat foarte puţină scorţişoară şi i-am dat mândrei la gustarea de la ora cinci. A mai rămas o porţie şi i-am dat-o la congelator.

DSC07199

3 Comment

 1. Stefan says: Reply

  Ce imi place la tine este faptul ca pui imagini de pe parcursul procesului tehnologic. Hmmm, nu ai spus de unde se poate procura unealta smechera?

  1. frunzalaura says: Reply

   Buna, unealta smechera e primita cadou dar e cumparata din magazinele tip TCM. E utila atunci cand ai copii si le dai repede fructe, pana stai sa tai marul in feliute si sa ii scoti cotorul, te apuca batranetea 🙂

 2. am si eu instrument d-ala smecher! ;; )
  [e foarte bun, eu il folosesc cel mai adesea la mere]

Leave a Reply