Şerveţel împăturit în formă de brăduţ

În limita timpului liber pe care o să îl am de acum până la Crăciun, în afară de ideile de decoraţiuni, o să postez şi idei pentru mesele festive de sărbători (reţete, aranjamente decorative) şi o să încep cu o idee de împăturit şerveţelul în formă de brăduţ. Ce poate fi mai reprezentativ pentru masa de Crăciun decât brăduţul mult-iubit şi de cei mici şi de cei mari?

Ideal ar fi să aveţi şervete din pânză, iar pentru acest mod de împăturire v-ar trebui unele care să fie la fel şi pe faţă şi pe dos. Eu am folosit pentru exemplificare şerveţele de hârtie şi chiar mi-au ieşit foarte bine brăduţii. Îi puteţi face oricând aveţi o clipă liberă, îi puneţi într-o cutie şi îi aveţi gata pentru sărbători când n-o să vă mai vedeţi capul de treburi.

Dacă aveţi şervet de pânză îl împăturiţi în patru, dacă aveţi un şerveţel de hârtie îl lăsaţi aşa cum e:

DSC08715

Îl orientaţi spre voi cu laturile neîmpăturite şi îndoiţi fiecare latură înspre vârf lăsând cam 1,5 cm distanţa între ele.

DSC08716

Întoarceţi-l cu faţa în jos.

DSC08717

Îndoiţi laturile astfel încât să se suprapună şi să formeze la bază un spaţiu în formă de triunghi.

DSC08719

DSC08720

Întoarceţi invers astfel încât partea ascuţită să fie în jos.

DSC08722

Întoarceţi cu faţa în jos:

DSC08725

De la vârf înspre bază, îndoiţi fiecare strat al şerveţelului înspre exterior, aranjând cu atenţie îndoiturile. Începând cu stratul numărul doi, vârful se bagă sub stratul din faţă.

DSC08726

DSC08727

Şi ultimul strat:

DSC08704

Când îi aşezaţi în farfurie îi puteţi “împodobi” cu steluţe sau cu şiraguri mici de mărgele. Dacă vă permiteţi, puteţi decora fiecare brad cu o mică bijuterie – cadou pentru fiecare oaspete (nu din aur, un gablonţ frumos, un pantantiv, un medalion, o broşă, un inel, un ac de cravată, nişte butoni).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. chiar misto!am incercat si eu si mi-a iesit foarte bine/noroc de imagini:D puteti sa puneti chiar si obiecte de pus in brad ,dar facute manual:D:P

    • Alexandra, te asigur ca e mai usor decat crezi. Sigur o sa iti iasa. Cere ajutorul mamei tale daca nu te descurci.

  2. interesant si in spiritul Craciunului. : )

    eu nu am nici un servetel de panza, dar am vazut atatea stiluri de impachetat incat ma gandesc serios sa imi cumpar macar vreo 2. [ca sa exersez : )]

    noi nu prea suntem invatati cu servetelele [sau mai corect spus, servetele] de panza [acele “napkins”], poate prin restaurantele mai cu pretentii sa se foloseasca [locuri pe care nu le frecventez].

    adevarat, niste bilute aurii / argintii, niste perle s.a.m.d. ar da bradutului – servetel o nota de eleganta in plus.