Coşuleţ de primăvară din cutie de brânză topită

dsc04098 (Small)

Acest coşuleţ este atât de uşor de făcut încât am făcut două în cinci minute. Pentru un singur coşuleţ aveţi nevoie de carton ondulat, o cutie de carton de la brânză topită, scotch dublu adeziv, două floricele adezive, capsator.

Tăiaţi din cartonul ondulat un dreptunghi care pe lungime să fie cu un centimetru mai mare decât cutia de brânză.

Lăţimea e la alegerea voastră, depinde cât de înalt vreţi să fie coşuleţul. Aplicaţi pe una din laturile lungi o fâşie de scotch dublu adeziv:

Lipiţi dreptunghiul de carton în jurul cutiei de brânză, cu ajutorul scotch-ului:

Taiaţi o fâşie de carton care va fi mânerul coşuleţului. Capsaţi-o de-o parte şi de alta a coşuleţului. Una dintre capetele mânerului va fi capsată la îmbinarea celor două părţi ale coşuleţului.

Lipiţi câte o floricică adezivă peste capsă.

Gata, coşuleţul poate fi umplut cu bunătăţi sau ouă de Paşte.

Puteţi să dăruiţi aceste coşuleţe celor dragi pline cu dulciuri mărunte sau să îl plasaţi ca decoraţiune centrală (centerpiece) pe masa de Paşte, plin cu ouă colorate. Ca să mascaţi interiorul, umpleţi coşuleţul cu “iarbă”, adică hârtie creponată verde tăiată în fâşii (eu am tăiat-o cu tocătorul de hârtie).

Reţineţi această idee şi pentru când o să aveţi copii mai mari şi o să le organizaţi petreceri, sunt perfecte pentru aşa-zisele “goody-bags”, punguţe cu daruri pentru oaspeţi. Adăugaţi o mică jucărie, ceva dulce, un zorzonel, depinde de vârstă. Cred că ar arăta splendid pe roz sau bleu, dar la magazinul de unde am luat cartonul (3,5 lei o coală destul de mare, cam cât un ziar mare desfăcut) aveau şi cartoane multicolore, cu picăţele, cu bulinuţe (ca al meu), cu dunguliţe, numai bune de făcut coşuleţe din ele.

12 Comment

 1. Laura, sunt superbe şi amuzante toate propunerile tale! Dar sunt sigură că fără ajutorul Elizei, nu ai putea face nimic. 🙂

  Cu urări de bine,
  Adele

 2. Pentru tine şi Eliza, cu drag, să aveţi spor la treabă: 🙂

 3. Alexa says: Reply

  Geniala ideea. Intrebare: de unde ai achizitionat cartonul? Se gaseste in librarii? Este foarte frumos si de efect cosuletul 🙂

  1. Laura Frunza says: Reply

   Alexa, am cumparat cartonul de la magazinul Casa Retro din Piata Victoriei, sincer nu stiu daca se gaseste in librarii, ar trebui, dar la noi oferta librariilor este foarte slaba. Eu cred ca merge si cu un carton colorat obisnuit, dar efectul e mai frumos cu acest carton ondulat.

 4. […] mâine) şi pe care le-am pus în rolul de inel pentru şervet, iar ca centerpiece am pus un coşuleţ de carton. Fiecare invitat şi-a luat acasă oul de pe şervetul propriu, aşa că fiecare a plecat şi cu o […]

 5. m-am imbolnavit!! era sa te intreb unde ai gasit asa carton frumos, dar am citit in comentarii.

  tocmai am aflat o veste rea, nu stiu daca e si adevarata: Casa Retro s-a inchis. : (

  felicitari pentru cosulet, este minunat. : )

  1. Laura Frunza says: Reply

   S-a inchis Casa Retro? :-((((( Sper ca nu, o sa dau telefon sa intreb. Ei au si site dar nu e acelasi lucru sa comanzi de pe un site.

 6. si eu sper sa nu, sa fie doar un zvon.

  stiu de site, dar nu prea merita. mai ales daca esti in tara, au costuri cam mari pentru transport.

 7. C. Nicoleta says: Reply

  Buna! Am facut si eu acest cosulet, dar l-am adaptat la ce aveam eu prin casa. Cu toate astea a iesit minunat!! sunt tare incantata de rezultat. Multumesc mult pentru idei!!! Astept cu nerabdare activitatile de anul acesta.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Bravo, Nicoleta, daca ai facut poza, sa-mi trimiti sa vad 🙂

   1. C. Nicoleta says: Reply

    Am trimis! am trimis! 🙂

 8. suuuuuuuuuuuper tare! tnx a lot!

Leave a Reply