Cum să faci un brăduţ decorativ dintr-o revistă veche

DSC08480 (Small)

Am văzut ideea pe  blog la Adriana, apoi am intrat pe site la Martha Stewart unde am vizionat filmuleţul şi am decis că trebuie să fac şi eu. Am exersat pe nişte revistuţe mai subţiri (din acelea care se dau gratis) şi apoi am trecut la fapte. Am cumparat o revistă Practic în bucătărie (în care am găsit două reţete festive pe care o să le realizez şi eu în curând) şi m-am pus pe îndoit.

Vă prezint mai jos paşii, deşi e mai uşor să vedeţi filmuleţul. Însă pentru cine nu vorbeşte engleza, sper să fie de ajutor şi pozele mele:

Mai întâi trebuie să “înmuiaţi” un pic cotorul revistei, aşa că deschideţi-o şi închideţi-o mai tare şi îndoiţi-o în două, orice mişcare vă ajută să slăbiţi cotorul.

Apoi îndoiţi, începând cu coperta, spre interior, ca şi cum aţi vrea să formaţi un pătrat:

Procedaţi în acest mod cu toate paginile, îndoind mereu dinspre stânga înspre dreapta. După ce treceţi de mijloc, nu inversaţi îndoitura, ci continuaţi la fel, chiar dacă e mai greu. Aşa va arăta după ce terminaţi:

Porniţi din nou de la prima copertă şi mai îndoiţi încă o dată spre interior, până la legătura revistei:

Continuaţi cu toate paginile. O să fie destul de greu şi o să vi se înnegrească buricele degetelor de la apăsat pe îndoituri dar vă asigur că merită efortul. Aşa arată după ce e gata:

Şi ultimul pas: luaţi-o de la capăt, cu prima copertă şi îndoiţi colţul triunghiular de jos, în interior, strecurându-l în prima îndoitură (o să vă daţi seama la faţa locului unde), având grijă să fie aliniat perfect cu partea de jos a paginii:

Aşa arată după ce e gata:

Acum urmează decoratul: eu l-am dat cu spray auriu şi am presărat sclipici. N-am acoperit integral suprafaţa bradului cu spray auriu pentru că am vrut să îi dau un aspect vintage, şi am lăsat să se vadă şi din scris câte puţin. Dacă nu aveţi spray auriu şi nici chef să daţi banii pe unul special pentru proiectul ăsta (deşi îl puteţi folosi şi la proiectul de ieri, cu ghiveciul auriu pentru poinsettia), atunci apelaţi doar la lipici şi sclipici. Şi cum noi nu avem lipici sub formă de spray ca Martha Stewart, vă sugerez să cumpăraţi un lipici lichid şi un penson. Vărsaţi lipiciul lichid într-un recipient mai încăpător şi cu ajutorul pensonului întindeţi-l peste brăduţ. Turnaţi sclipiciul auriu (3 lei flaconul mic) şi lăsaţi să se usuce. Puneţi un ziar dedesubt pentru a aduna sclipiciul care cade, să îl puteţi refolosi.

Prim plan cu sclipici:

Sunt încântată de idee şi de realizare, e un proiect migălos dar uşor de făcut, cu puţine materiale, poate fi făcut şi la şcoală cu copiii, la ora de lucru manual. Angajaţii de la emisiunea Martha Stewart îi făceau ca să îi vândă în scop caritabil, mi se pare o idee bună pentru companii, să mobilizeze toţi angajaţii să facă brăduţi şi să îi vândă în scop caritabil (mult mai ieftin decât la Martha Stewart, evident!).

Sau pentru un trust de presă, în loc de felicitări, poate face aceşti brăduţi să îi trimită colaboratorilor cu mesajul: “Revista noastră într-o nouă prezentare. Banii de felicitări au fost donaţi Asociaţiei X”.  Dar cum eu nu lucrez la vreo firmă de PR şi nu dau asemenea sfaturi companiilor, vă prezint doar vouă aceste idei şi le puteţi adapta după plac.

0 Comment

 1. Zu says: Reply

  🙂 proiectele tale arata super, eu ma tot uit la ele si procesez cum am sa decorez casa impreuna cu piticot…

  Am vazut ca spui de spray cu lipici: se gaseste si in Romania, noi foloseam foarte mult in facultate acum cativa ani (era de la 3M, nu era ieftin, dar era tare bun) – il cumparam de la magazinele specializate cu materiale pentru artisti (e unul pe la Gara de Nord, altul pe bd Ion Mihalache…) sau de la papetariile mai bine aprovizionate. Nu am mai cautat de mult, dar merita incercat.

 2. Foarte frumos ti-a iesit,ca de obicei.Felicitari.

 3. Foarte frumos bradutul si site-ul in general! Felicitari!

 4. Alexandra says: Reply

  sa-mi dai te rog id tau de mess………infine am facut si eeu bradutul si mi-a iesit super …….am doar 10 ani 🙂 😉

  1. Laura Frunza says: Reply

   Alexandra, daca ai ceva sa imi spui, spune-mi aici, nu dau id-ul meu de mess nimanui, imi pare rau.

 5. Irina says: Reply

  minunat!maine cumpar si eu un practic :))

 6. Irina says: Reply

  p.s eu am cumparat azi spray cu sclipici din cora

 7. Martha e plina de idei [poate ca nu sunt toate ale ei, dar ce conteaza? : )], bani [pentru materiale], vointa si rabdare sa ai pentru a le pune in practica.

  foarte frumos ti-a iesit bradutul, bravo. : )

  1. Laura Frunza says: Reply

   In special bani 😀

 8. iulia says: Reply

  dar, de unde se gaseste sclipici? va rog, spuneti-mi si mie! in fine, foarte frumos 😉

  1. Laura Frunza says: Reply

   Daca ai prin apropiere o piata, gasesti sclipici la tarabele cu cosmeticale, lacuri de unghii si agrafe de par, trebuie doar sa intrebi.

 9. anca says: Reply

  Foarte frumos,mi-ai scris despre el si acum il vad…as incerca si eu:)

Leave a Reply