Cartea de vacanţă – Poveşti din grădina cu pisici

Candice Luana Dragotă este proprietara felisei de British Shorthair Candice’s Cats şi autoare de cărţi pentru copii (şi spun la plural pentru că are în pregătire o nouă carte la fel de frumoasă ca cea pe care v-o prezint astăzi). Am fost la ea acasă, am cunoscut-o şi vă pot spune că este o persoană extraordinară şi lucrul acesta nu se vede cu adevărat sau atât cât ar trebui, de pe facebook sau din articolele din ziare. Are un suflet enorm din care izvorăşte numai dragoste, de oameni şi de animale, de artă, de natură, de tot ce e frumos în general.

Despre Poveşti din grădina cu pisici aş putea să vorbesc pagini întregi dar parcă nu ştiu de unde să încep. Este superbă, în primul rând, mare, cu ilustraţii bogate ieşite din penelul artistei Anca Sârbu, care vin în completarea poveştilor scrise cu drag de Candice şi traduse “într-o singură noapte” de Junona Tutunea. “Povestirile sunt rodul iubirii mele pentru copii și animale. Sunt niște povești cu tâlc, ce dezvăluie  lumea  fabuloasă a unor pisici năzdrăvane care, prin şotiile şi poznele lor, îi vor învăţa pe cei mici cum să fie mai buni. Este un univers hazliu, rotund şi egal cu sine însuşi, asemenea ghemului  de sfoară cu care se joacă o pisică” – spune autoarea, pe coperta interioară a volumului.

Cel mai bine ne povesteşte Oana Stoica Mujea despre carte: Fascinată de lumea felinelor, Candice Luana Dragotă aduce un suflu nou în literatura pentru copii. Povestirile  din grădina cu pisici sunt amuzante, însă au și morală, astfel încât micul cititor să poată face diferenţa dintre Bine şi Rău. Ilustraţiile sunt cu adevărat speciale și pun în valoare întâmplările. Dacă această carte ar fi apărut în oricare altă ţară ar fi fost bestseller încă de la anunţarea ei pe piaţă. Dar eu am convingerea că și într-o lume în care părinţii nu mai au timp să-şi audă copiii, cartea aceasta va veni ca o adevărată revelaţie.”

Save

6 Comment

 1. Velicu Gina says: Reply

  Buna,

  As dori sa achizitionez 3 exemplare din aceasta carte. Eu sunt din Bucuresti si am putea sa ne intalnim saptamana viitoare, luni , de exemplu, dupa ora 17.30 pentru a intra in posesia lor si a face donatia.
  Astept un raspuns de cum vom proceda.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Buna Gina, Iti multumim. Te sun eu si stabilim cand si unde sa be vedem.

 2. Gianina says: Reply

  Buna!As vrea si eu cateva carti.Mai ai?Eu voi veni in Bucuresti pe 1 oct…asta ca sa nu te mai chinui cu pusul la posta.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Da, mai am cateva, vorbim cand vii in Bucuresti.

 3. Iulia Iordache says: Reply

  Mai aveti cartea? M-ar interesa un exemplar pentru fetita mea .

  1. Laura Frunza says: Reply

   Da, mai am câteva exemplare. Faceţi plata, daţi-mi copie după op pe mail şi vedem apoi cum ajunge cartea în posesia dumneavoastră.

Leave a Reply