Festivalul vacanţei – Ziua a doua

Voi ce faceţi cu resturile de creioane cerate rămase de la copiii voştri? Le aruncaţi, nu-i aşa? Ei bine, asta făceam şi eu până acum ceva vreme când am găsit pe My Happy Place ideea de a le topi şi de a le da altă formă.

Aşa că atunci când am găsit prin cămară un ambalaj de la nişte magneţi de frigider care ar fi jucat perfect rolul unei matriţe pentru creioane, am vrut să încerc. Numai că nu prea mai aveam resturi de creioane 😀 Am adunat ce am găsit prin casă şi le-am amestecat, aşa că au rezultat nişte culori cam dubioase, însă Eliza este absolut înnebunită după ele, nici nu mi-a venit să cred ce succes au avut. Voi nu veţi avea probabil o matriţă de genul acesta, însă puteţi folosi cu succes tăviţe pentru cuburi de gheaţă, în special acelea pentru gheaţă în formă de bastonaşe, pentru sticle (aici, cea neagră)

Aşa arată matriţa mea:

Am pus resturile de creioane într-un borcănel, borcănelul într-o crăticioară cu apă şi crăticioara pe aragaz. Când au început să se topească, am amestecat cu o coadă de lingură de lemn (puteţi folosi orice beţişor aveţi la îndemână).

Apoi am turnat cu mare grijă în forme şi am lăsat la răcit. După ce s-au întărit, am dat şi la congelator timp de 15-20 de minute ca să le scot mai uşor din formă. Şi pentru că am vrut să mă amuz puţin, am adăugat şi sclipici pe fundul matriţei înainte să torn creioanele. Iată rezultatele:

10 Comment

 1. Ce fain! E foarte captivant! Si eu as colora cu drag cu ele…

 2. Laura, minunata idee!!! Chiar nu stiam ce sa fac cu atatea bucati si bucatele de creioane si ma doare sufletul sa le arunc o data pe luna….
  Multumesc! Cu siguranta voi face niste creioane nou-noute Sarei.

 3. Oare la mine ai vazut? 😀 am pus si eu cu inimioare http://www.misshappy.ro/2011/03/09/doityourself/creioane-colorate/

  1. Laura Frunza says: Reply

   Daaaaaa, Teodora, iti multumesc frumos ca mi-ai reamintit. O sa trec sursa de inspiratie in articol.

 4. Si eu am aruncat multa vreme creioanele rupte, dar acum le pastrez cu mare grija. Cu ceva timp in urma am reciclat cateva resturi obtinand niste minunatii de sticlute. http://picturapentrucopii.blogspot.com/2011/04/sticlute-colorate-ceracolor.html. Cred ca cele multicolore ar fi interesante pentru copii.

 5. Laura, forma de sticlute am cumparat-o de la Ikea acum vreo 3 ani.

 6. stiu si o alta varianta, cu creioanele topite la cuptor. oricare ar fi metoda folosita, copiilor le plac foarte mult.

  de mult vreau sa incerc si eu ideea aceasta, dar am aceeasi problema ca si tine: prea putine creioane cerate. cred ca o sa cumpar unele, pentru a obtine ceva frumos.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Luckyrock, eu vreau sa cumpar unele special ca sa le dau alta forma. Au fost la un moment dat in Cora niste oferte, cu 50 de bani – 1 leu cutia, sper sa mai gasesc.

 7. […] Cu ceracolor puteti face insa multe lucruri interesante in afara de colorat. Puteti topi bucatelele ramase in combinatii inedite de culori si forme- Laura a scris despre asta aici- http://laurafrunza.com/2011/07/12/festivalul-vacantei-ziua-a-doua/. […]

 8. suuuper idee!! ii voi face si eu lui R 🙂

Leave a Reply