21. Brăduleţi cu surprize

Din ce credeţi că sunt făcuţi aceşti brăduleţi? Dacă n-aţi ghicit, vă spun eu: din conuri pentru îngheţată! Se găsesc la Kaufland, la cutie de 21 de conuri, şi sunt destul de ieftine (câţiva lei, nu mai reţin exact). Pentru a-i decora aveţi nevoie de: nucă de cocos răzuită, colorant alimentar verde, perluţe de zahăr, biscuiţi rotunzi, ciocolată albă de bună calitate (va rog, dacă tot îi faceţi, cumpăraţi o ciocolată bună şi în niciun caz din aia intitulată pompos “ciocolată de menaj”) şi dulciuri mărunte pentru umplut.

Nuca de cocos se pune într-o pungă cu fermoar şi se adaugă câteva picături de colorant. Se amestecă bine până se colorează, apoi se amestecă cu perluţele de zahăr. Eu am folosit unele argintii şi aurii.

Ciocolata albă se topeşte într-o crăticioară sau o tigaie cu gura foarte largă, neapărat pe baie de aburi. Aveţi mare grijă să nu ajungă vreo picătură de apă în ciocolată că o stricaţi!

Rostogoliţi conul de îngheţată prin ciocolata topită, apoi prin cocos. Lucraţi repede să nu se întărească ciocolata, dacă totuşi se întăreşte, o mai puneţi puţin la bain-marie. Daţi la frigider pe măsură ce terminaţi brăduţii, ca să se întărească ciocolata.

După ce s-a întărit stratul de ciocolată, scoateţi brăduţii de la frigider şi pregătiţi bomboanele pentru umplut şi biscuiţii pentru acoperit gaura. Re-topiţi ciocolata şi înmuiaţi o parte a biscuitului în ea, apoi lipiţi-l repede de con. Întoarceţi invers şi daţi la frigider să se întărească. Procedaţi la fel cu toţi brăduţii. Eu nu am mai pus bombonele în ei, i-am lăsat aşa, simpli.

Pentru pământ, mărunţiţi într-un blender biscuiţii Oreo curăţaţi de cremă. Întindeţi un strat de “pământ” pe un platou, decoraţi cu reni sau alte animăluţe de la Lego sau de la Kinder, dacă aveţi, adăugaţi brăduţii şi aveţi o trataţie de Crăciun absolut specială pentru toţi oaspeţii voştri sau chiar pentru colindători.

Scuze pentru pozele atât de proaste dar nu mai reuşesc să resuscitez camera deloc 🙁 şi nici lipsa de lumină nu mă ajută!

Sursa

16 thoughts on “21. Brăduleţi cu surprize

 1. wow, ce idee geniala!=D>
  imi place la nebunie!!
  bravo, Laura!:D

  eu niciodata nu folosesc ciocolata de menaj, mi se pare groaznica, si ca aspect, si ca gust. de obicei cumpar Primola cu lapte, tu ce ai folosit acum?

  ce-mi place ideea ta, ti-am mai spus?:))
  tre’ s-o fac neaparat! mai ales ca niciodata nu am mancat biscuiti Oreo.

  • Am folosit Milka alba. Iar biscuitii Oreo sunt ca si decor, nu-i recomand pentru consum :-)) Desi a descoperit Eliza restul cutiei si i-a halit. Asta e, pagube colaterale, o sa tin minte sa nu mai cumpar sau sa nu-i mai las la indemana copiilor.

 2. Deci sa inteleg ca starea ta de sanatate s-a imbunatatit din moment ce ai trecut din nou la actiune 🙂

  Foarte faina ideea cu bradutii. esti o enciclopedie de idei creative.

  Am o sugestie de facut: vorbeste cu cineva “mai de sus” sa-ti aduca o camera foto noua 😉 ca sa nu mai fi nevoita sa o tot resurcitezi pe asta 😉

  • Sakura, cred ca Doamne-Doamne e ocupat cu treburi mai importante decat camera mea foto :-)) Glumesc, desigur. Poate reusesc sa strang bani anul viitor si la ideile de Craciun 2012 vor fi poze mai frumoase.

 3. Pingback: Braduti de Craciun | Ce-am mai gatit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *